And i forskellige opskrifter – juleand, andebryst, andelår

And er delikat spise, som blandt andet forbindes med mortensaften og dansk jul.

And er utrolig lækkert fjerkræ, som kan laves på mange måder. Det kunne være andesteg, andelår eller andebryst. Hvor andesteg og andelår tit forbindes med julen, hører andebryst typisk til de asiatiske retter som wok, nudler og salater. 

Mad

Peking-and med agurk, forårsløg og mynte

Peking-anden er kinesernes nationalret og den originale version tilberedes på en mere tidskrævende facon end denne ret. Men her er en opdateret variant, som er lynhurtigt lavet og smager skønt – især, hvis den spises med fingrene.

mere om and
Henter...

Opskrift på and i alverdens former

Vi har samlet alle de opskrifter, hvor and indgår, så du kan vælge, hvilken form for and, du har lyst til at lave. Hvis du skal have hele familien eller en gruppe venner på besøg, anbefaler vi en hel and. Er I lidt færre, er det måske bedre at nøjes med at lave andelår.

Eller måske er du mest til et lækkert andebryst, hvor du slipper for ben, men bare får et godt stykke mørt kød? Hvad enten du er mest til nordisk, asiatisk, fransk eller din mormors mad, så har vi en opskrift på den perfekte and til dig. Og hvis du vil klare hele menuen til mortensaften eller juleaften i ét hug, kan vi også klare det.