Blinis til forret: De bedste opskrifter

Blinis – lækre, små pandekager til forretten

Med stenbiderrogn, laks og rejer – og måske med kaviar. Mulighederne er mange, når det kommer til madvarer, du kan toppe blinis med. De små, salte pandekager er perfekte at servere som en forret til en god trerettersmenu næste gang, du skal have gæster. De er også ganske fortrinlige som appetitvækkere inden middagen. Her på ALT.dk har vi samlet de bedste opskrifter på de delikate blinis, så her er der masser af inspiration at hente.

Læs mere

Den er lille, svampet og rund, laves på en pande og så smager den helt fortrinligt med fyld ovenpå. Det lyder som pandekager, men det er derimod om blinis, vi taler om. Selvom de ligner små, buttede pandekager er smagen langt den fra samme. Blinis er nemlig salte og ikke søde pandekager. Det er dog ikke kun tilbehøret og den salte smag, der adskiller blinis fra de amerikanske pandekager. I blinis er der nemlig ikke brugt bagepulver som i de søde pandekager, men gær i stedet. Blinis er gode som forretter, appetitvækkere eller som en del af et tapas-, brunch- eller buffetbord.

Russiske pandekager

Her på vores breddegrader er blinis formentlig ikke så udbredte, som de er det andre steder i verden. Tager man østpå, er sagen en anden. Det er nemlig russerne, vi kan takke for blinis, og i Rusland er blinis en temmelig traditionsrig spise. Det samme gør sig gældende i både Ukraine og Litauen, hvor de små gærbaserede pandekager også tit kan findes på middagsbordet. I Rusland laves blinis med boghvedemel, ligesom æggeblommer er en del af en traditionel blinis-opskrift. Da Rusland som bekendt er vodkaens hjemland, kommer det måske næppe som nogen overraskelse, at blinis her gerne skylles ned med en lille sjus vodka.

Med rogn, cremefraiche og rødløg

Fisk og skaldyr er det mest almindelige tilbehør til blinis, og det gælder særligt rogn, der er blinis’ tro følgesvend. Under rognen, der typisk er af slagsen stenbider, er der som regel en god klat cremefraiche og ovenpå en smule finthakket rødløg. Det er tilfældet i denne klassiske opskrift på blinis med stenbiderrogn. Du kan også servere dine nybagte blinis med en klassisk rejesalat, der består af dybhavsrejer og asparges, som er rørt med en god mayonnaise. Eller hvad med en luksusudgave af blinis med kaviar, røget laks og purløg?

Fiskeforretter, der tager kegler

Mangler du flere ideer til, hvad du kan servere til forret? Hjælpen er nær. Her på ALT.dk får du masser af inspiration til middagen. Vi har blandt andet samlet de bedste opskrifter på lækre forretter, der kan begejstre både store og små gæster. Når man taler forretter, er der unægteligt et par klassikere, som er svære at komme udenom. Det gælder blandt andet rejecocktail og aspargessuppe. Fiskeforretter er altid et hit, og herunder kan du se opskrifter på fem varianter med fisk og skaldyr, der nok skal tage kegler hos dine gæster:

  1. Sommersalat med laks
  2. Tatar af rå fisk med kokoscreme
  3. Grillede tigerrejer med persille-hvidløgs-mayo
  4. Stegt slethvar med hvidvinssauce med fennikel og gulerod
  5. Jomfruhummere med dressing

Hvis du også søger inspiration til resten af middagen, kan du finde det blandt vores mange opskrifter på hovedretter. Vælger du blinis til forret, kan du for eksempel servere mørbrad til hovedret og citronfromagee til dessert.