Julefrokost - lækker dansk og klassisk julefrokost

Det behøver ikke tage lang tid at lave en dejlig velsmagende julefrokost. Se med her og få opskrifterne på en lækker julefrokost med det hele. 

Lækre opskrifter til julefrokost

  • Sild med karry og æg
  • Røget laks med flødepeberrod
  • Confiterede andelår
  • Rullepølse med portvinssky
  • Medisterpølse med sennepsmarinerede bønner

Sådan laver du smokey eyes

Intet siger fest, som smokey eyes! Men hvordan lægger du makeuppen, der gør dine øjne dragende? Kig med her, når vi guider trin for trin.

mere om julefrokost
Henter...

I dag hører julefrokosterne til julens vigtige kulinariske og sociale skikke. I mange familier er der tradition for at samles til julefrokost 1. eller 2. juledag med traditionel julemad og med frokostretter som sild, smålunt og sylte med øl og snaps.

Men julefrokosten er især blevet et begreb på arbejdspladserne. I 1800-tallet var det almindeligt at mødes med kollegerne og ønske hinanden glædelig jul lige inden julehelligdagene, normalt over et glas sherry e. l. - evt. med en småkage til.

Under den tyske besættelse (1940-45) var det småt med forlystelserne, og mange sociale sammenkomster blev forhindret og besværliggjort af spærretiden.

Derfor begyndte mange arbejdspladser at arrangere særlige julefrokoster i julemåneden, hvor man kunne samles i festligt og hyggeligt samvær.

Dette var delvis inspireret fra Sverige, hvor mange arbejdspladser holdt julefrokoster på Luciadagen den 13. december.

Fra 1950'erne udviklede julefrokosterne sig til egentlige fester også med underholdning og dans. I dag er julefrokosten en af årets vigtigste sociale sammenkomster på mange arbejdspladser.

(Kilde: Hjemmets store juleleksikon)

Du finder julefrokost opskrifter fra Hjemmet, Hendes Verden, Boligliv, ALT for damerne, Eurowoman og Fit Living.