De bedste opskrifter på hjemmelavet pizza

Findes der noget bedre end en lækker nybagt pizza med sprød bund, masser at lækkert fyld og et lag cremet smeltet ost på toppen? Nej vel…

Og selvom det sikkert vrimler med gode pizzeriaer i din by, så er en hjemmelavet pizza med lige netop dit favoritfyld på toppen altså ikke sådan at kimse af.

Her på siden finder du vores allerbedste opskrifter på hjemmelavet pizza, pizzafyld & pizzadej.

Læs mere

Du får også opskriften på en super god dej, tomatsovs og masser af inspiration til den næste pizza, du skal lave. Så hvad enten det er almindelige pizzasnegle, minipizza, calzone ellert pizzadiere, så finder du opskrifterne her.

Når du selv skal i gang med at lave pizza derhjemme, er der 3 vigtige bestanddele:

  1. Bunden: En god pizza er aldrig bedre end sin bund – en god hjemmelavet pizzadej, giver sprøde pizzabunde og en skøn base til din pizza.
  2. Saucen: Pizzasaucen er som regel en tomatsauce, og selvom du kan købe mange lækre færdige pizzasaucer, er en hjemmelavet pizzasauce en super lækker del af en vellykket hjemmelavet pizza.
  3. Fyldet: Fyldet på en hjemmelavet pizza kan varieres i det uendelige, og her på siden finder du en masse gode bud på, hvad du kan putte på din pizza. Fx oksekød, gorgonzola, kartofler, skinke, salami, parmaskinke, rucola, aubergine, gedeost – ja sågar dine julerester. 

TIP: Focaccia: Vidste du, at focaccia egentlig bare er en tykkere pizza eller et krydret fladbrød. Det kan være rundt eller firkantet, et stort eller et småt brød. Pizza

En god og sprød pizzabund er grundstenen

Den allervigtigste bestanddel i en vellykket pizza er bunden. Og en vellykket bund kommer af en god dej – f.eks. denne:

Grundopskrift på pizzadej
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Bagetid med fyld:
15-20 min.
Fryse-egnet
(til ca. 4 pizzaer på hver 20 cm i diam.)

500 g hvedemel (gerne italiensk af typen „nr.00“)
25 g gær
3 dl vand
½ tsk salt
2 spsk olivenolie

  1. Sådan laver du pizzadej:
    Udrør gæren i lunet vand (vandets temperatur skal være lunt om en lillefinger).
  2. Kom salt og olie i gærvæden. Hæld melet i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærvæden i.
  3. Ælt dejen sammen, til den er glat og smidig, og form den til en kugle, som lægges i en skål. Læg et klæde over, og lad dejen hæve lunt, til den bliver mindst dobbelt så stor.
  4. Forvarm ovnen til 230 grader. Del dejen i 4 dejkugler. Lad dem efterhæve et kvarters tid. Pres eller rul nu dejen ud til runde eller rektangulære flade dejplader.
  5. Kom fyld på, stænk med olivenolie og bag pizzaerne 15-20 min. alt efter fyldet.

Du kan også vælge at lave en pizzadej, hvor der bruges 40% fuldkornsmel, både for smag og næringsværdi, men ønsker du dejen mindre grov, erstatter du blot lidt af fuldkornsmelet med det fine mel. Prøv fx denne opskrift: Verdens bedste pizzadej, der giver dej til ca. 5 pizzaer alt efter størrelse og tykkelse.

TIP: Det er vigtigt, at en pizzadej rulles eller trykkes meget tyndt ud, den hæver nemlig ret meget under bagningen.

Sådan får du den helt rigtige tynde pizzabund

Den nemmeste måde at få en tynd pizzabund er ved at trykke dejen let ud med håndfladen, hvorefter den lægges over et stykke fugtigt viskestykke på en stor rund skål, som står med bunden i vejret. Så kan man forsigtigt trække pizzadejen ned over skålens sider, til den er så tynd som ønsket.

Den bedste tomatsauce til din pizza

Selvom du sagtens kan købe en udmærket tomatsauce til din hjemmelavede pizza, kan det meget bedre svare sig at lave den selv. Det er både nemt og meget billigere. Prøv fx at lave en tomatsauce sådan her:

1 lille løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
¾ tsk. salt
peber
1 ds. flåede, hakkede tomater

  1. Hak løget, og skær gulerod og bladselleri i meget fine tern. 
  2. Hak hvidløgsfeddene.
  3. Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen ca. 10 min. rør jævnligt i gryden. 
  4. Når saucen er tyktflydende, blender du den med en stavblender.

Prøv også denne nemme kartoffelpizza. 

TIP: Brug en pizzasten til din pizza
Pizzasten: Hvis du vil bruge stenplade, lægges den på bagepladen, når ovnen tændes og varmes op. Bagesten giver en sprød pizza. Men hvad er en bagesten? Ifølge Wikipedia er en bagesten, ovnsten eller pizzasten er en tykkere skive af en slags sten, ofte granit eller kalksten, som anvendes i ovne for at det, der bages i ovnen, skal få noget nær den samme konsistens som, hvis det var bagt i en stenovn. Den kan anvendes, når man bager pizza eller brød.

Det bedste fyld til din hjemmelavede pizza

Når du først har lavet pizzadejen og tomatsaucen til din pizza, er det bare om at komme i gang med fyld og toppings. Og her er det faktisk kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan komme ovenpå din pizza. Prøv fx disse skønne pizzaer:

Klassisk pizza med tomater, mozarella og basilikumolie

Kartoffelpizza med rygeost, timian og trøffelolie

Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost

Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven

Sød pizza med mascarpone, ferskner og hvid chokolade

De bedste opskrifter fra ALT for damerne, BoligLiv, Hendes Verden, Hjemmet & FIT LIVING.