Pølsehorn - opskrifter på nemme, luftige og sunde pølsehorn

Pølsehorn er nemt og populært indhold i madpakken, picnickurven og som en hurtig snack på farten. Du kan lave pølsehorn med både:
wienerpølser
kyllingepølser
brunchpølser 
eller cocktailpølser – ja du kan sågar lave veganske pølsehorn med tofupølser. Og pølsehorn kan sagtens være en sund snack, hvis du skruer op for fuldkornet i dejen, og for kødprocenten i de pølser du bruger. 

Læs mere

Gode til madpakken

De fleste af os kan godt have svært ved at finde på nye og spændende indslag til madpakken – men med en bunke pølsehorn i fryseren har du altid lidt at variere udvalget med. Og bager du sunde pølsehorn med rugmel eller fuldkorn kan det faktisk være en udmærket afbræk til de klassiske rugbrødsmadder.

Pølsehorn med fuldkorn

Populær snack for både store og små

Alle elsker pølsehorn, men hvor den fine lille snack egentlig stammer fra, ved man ikke med sikkerhed. Sikkert er det dog, at arbejdere i 1600 tallets England spiste pølsehorn – eller brød med pølser i til frokost.

Det kaldte man ’pigs in a blanket’ – altså grise i et tæppe/svøb. Denne betegnelse bruges også i USA, både om pølser, der er svøbt i croissantdej, men også om den klassiske morgenmadsret med pølser, pandekager og sirup.

Hvilken dej skal de i?

Lige som man ikke helt ved. hvor pølsehornet stammer fra, så er det også usikkert præcis hvad, den korrekte opskrift på pølsehorn er.

De fleste vil nok hævde, at man skal bruge en gærdej, lige som til f.eks. boller, men man kan faktisk også godt bruge en croissantdej fra dåse, færdig pizzadej eller butterdej.

Det giver selvfølgelig nogle lidt lettere og mere bløde pølsehorn, der ikke mætter helt så meget – men pølsehorn bagt på denne måde kan være et lidt finere indslag på f.eks. en buffet eller i picnickurven.

Nemme pølsehorn

Hvis du ikke har tid til at lave en dej og vente på at den har hævet, så kan du ’snyde’ lidt og bruge færdig pizzadej eller en rulle croissantdej fra dåse.
Hvis du laver pølsehorn med færdig pizzadej skal du:
1. Folde dejen ud
2. Skære dejen ud i passende firkanter eller trekanter, alt efter om du vil have firkantede pølsehorn, eller de klassiske horn-formede
3. Rulle dejen om en pølse – det kan både være de små brunch pølser, cocktailpølser, eller almindelige pølser, som du skærer ud i mindre stykker.
4. Så er der blot at lægge pølsehornene på en bageplade, evt. pensle dem med lidt sammenpisket æg eller mælk og bage dem ved ca. 200 grader i 15-20 minutter, alt efter pølsehornenes størrelse.

Du kan gøre præcis det samme med færdig croissantdej eller butterdej. Det vil give nogle mere snack-agtige og bløde pølsehorn. Og de skal ikke bage helt så længe, som pølsehornene lavet med færdig pizzadej.

Pølsehorn uden mælk og æg

Du kan sagtens bage den populære snack til madpakken uden mælk og æg – du skal selvfølgelig være opmærksom på indholdet af/rester ag mælk og æg i pølserne, men dejen kan du sagtens lave uden.

Prøv f.eks. disse grove pølsehorn bagt på rugmel, der er helt uden æg og disse ’Pølsehorn de luxe’, der er lavet uden mælk i dejen 

Skal der ketchup i et pølsehorn?

Uha – et spørgsmål, der deler vandene. De fleste ville nok sige ja, men deler man adresse med en lille (eller stor) tomatketchup-hadende person, vil man vide, at det ikke er alle pølsehorn, der skal ketchup i. Er du meget vild med tomater, kan du f.eks. servere pølsehorn uden ketchup i, men med en skøn tomatsalsa til - eller du kan vælge at smøre dejen til dine pølsehorn med stærk sennep, inden du bager dem med en god medister i midten.

Så kort sagt – ligegyldigt, om du er til nemme, grove, sunde eller bløde pølsehorn, så finder du vores allerbedste opskrifter fra ALT for damerne, Hjemmet, Hendes Verden, FIT LIVING og boligliv her på siden.