Rabarber: De bedste opskrifter med rabarber

Rabarber er en rigtig forårsbebuder, men faktisk er de i sæson to gange om året – både om foråret og i sensommeren – første gang i april-juni og anden gange fra august til oktober.

De smukke røde rabarberstængler med de flotte mørkegrønne blade vokser i mange haver landet over, men du kan også være heldig og finde rabarber, der vokser vildt i naturen.

mere om rabarber
Henter...

Masser af skønne opskrifter med rabarber

Her på siden finder du alle vores bedste opskrifter med rabarber fra både ALT for damerne, FIT LIVING, Hjemmet, Hendes Verden og bolig liv.

Prøv den f.eks. i tærter, cupcakes, muffins og selvfølgelig i den klassiske bradepandekage ’Bedstefars skæg’. Du kan også lave rabarbermarmelade, kompot, syltetøj, rødgrød og selvfølgelig koge rabarberstænglerne til den lækreste lyserøde rabarbersaft.

Rabarber er ikke en frugt

Man skulle ikke tro det, men rabarber er faktisk en grøntsag - ikke en frugt – derfor har de et meget lavt indhold af sukker sammenlignet med f.eks. æbler eller jordbær. De indeholder også meget færre kalorier og skulle eftersigende være både gode for fordøjelsen, immunforsvaret og har et højt indhold af C-vitamin.

Det sure med det søde

Rabarber er som udgangspunkt meget sure, og derfor har de brug for et sødt modspil i mange opskrifter. Derfor er kombinationen af jordbær og rabarber meget populær, men de fungerer også rigtig godt i kombination med marcipan, marengs og kokos.

Og det er selvfølgelig ikke kun i det søde køkken, du kan bruge de fine sprøde, røde grøntsager – rabarberkompot er godt til både grillet kød og fisk, og bagte kan de også bruges både i salater og som tilbehør til diverse kødretter.

Sådan opbevarer du rabarber

Er du så heldig at have rabarber i haven, så pluk endelig rigeligt og frys dem ned. Skær „fod” og blad væk og skyl stilkene grundigt. Lad dem dryppe af, skær dem i skiver og frys dem i passende portioner.

Rabarberne kan også koges til kompot og fryses. Holdbarhed i fryser er 10-12 måneder. De kan også løsfryses. Læg rabarbersnitterne på en bakke dækket med folie og stil dem i fryseren, til rabarberne er frosne. Nu kan rabarberne kommes i større fryseposer, da det er nemt at tage netop den portion frosne rabarber op, man skal bruge.

På køl i en plastikpose kan rabarber holde sig i et par uger.