Risengrød - Opskrift på julens bedste grød

Risengrød med kanel er en del af den danske jul

Risengrød er manges favoritspise ved juletid, og til risengrød hører typisk kanelsukker, smørklat og for nogles vedkommende, også rød saftevand og hvidtøl.

Vi kalder også risengrøden for nissegrød og for børnefamiliers vedkommende lyder historien, at man skal sætte grøden op på loftet til drillenissen, så den opfører sig pænt i december. 

mere om risengrød

Risengrød er en traditionel del af den danske jul, og resterne af risengrøden benyttes typisk til klatkager og risalamande.

Opskrift på risengrød, der ikke brænder på

Skal risengrød koge under dynen, på komfuret eller skal den i ovnen? Kan man lave den i mikroovnen eller på andre hurtige måder?

Og næsten endnu vigtigere: Hvordan undgår man, at risengrøden brænder på?

Kan man pifte den traditionelle nissegrød op? Vi præsenterer dig for forskellige fremgangsmåder og opskrifter her, og der er også en til dig, der foretrækker risengrød uden mælk.