Marmelade - Lækre opskrifter på hjemmelavet marmelade

Hjemmelavet marmelade med jordbær, æble, appelsin, kvæde, eller solbær. Det smager bare bedre end det fra supermarkedet, og så er det nemt at lave!

Der er ikke en bedre måde at hilse forår og sommer velkommen på end med hjemmelavet marmelade - måske endda med hjemmeplukkede bær og frugter. 

Find opskrifter på hjemmelavet marmelade på ALT.dk, hvor vi har samlet de bedste fra Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, FIT LIVING og Boligliv.  

Læs mere

Opskrifter på hjemmelavet marmelade

Hvis du vil igang med at lave marmelade /syltetøj, skal du først beslutte, hvilke bær du foretrækker. Her er en masse bud på både klassiske og mere specielle varianter, du selv kan lave.

 

GODE TIP... når du selv skal lave marmelade

MARMELADEGLAS:
Vask glas og låg:
Metode 1 (til få glas): Kog dem i en gryde med vand i 10 min., og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Metode 2 (til mange glas): Stil dem med bunden i vejret på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 140 grader i 20 min.

Metode 3 (til rigtig mange glas): Kør dem i opvaskemaskinen på det varmeste program.

Flere gode råd til hjemmelavet marmelade:

  • Brug en rustfri gryde med stor bund, så kogningen kan gå hurtigt.
  • Fjern skum, før syltetøjet fyldes på glas. Tilsæt evt. en lille bitte klat smør – det kan opløse det sidste skum.
  • Underkopmetoden: Læg nogle underkopper i fryseren i god tid. Læg en teskefuld syltetøj på den iskolde underkop, og tjek konsistensen efter 30 sekunder: Træk en finger igennem, og se, om det flyder sammen igen eller ej. Kog evt. lidt længere, hvis den ønskes tykkere.
  • Fyld glassene helt op, så der undgås luft. Tør kanten af med køkkenrulle dyppet i kogende vand, før låget sættes på.
  • Opbevar dine syltede lækkerier på et mørkt og køligt sted. Husk, at marmelade og syltetøj skal opbevares i køleskab efter åbning.
  • Tilsæt evt. konserveringsmiddel, eller brug syltesukker i stedet for almindeligt sukker. Med syltesukker bliver kogetiden kortere.

Kilde: Hjemmet/Sandra Leigh Draznin

Marmelade