Domino fra HendesVerden

Domino fra HendesVerden

Domino

Del på
Af hmmasv 17.aug.2009 Håndarbejde

***
Størrelse: 31 x 31 cm.
Garn: Baby- og Hosegarn, 1 ngl i hver af fv 14, 17, 18, 87 og 89 fra Coats HP.
Kvalitet: 80 % uld, 20 % polyamid. 50 g = 210 meter.
Pinde: 2 strømpep nr. 3.
Tilbehør: 1 monteringspude, 30 x 30 cm. 1 stk. bomuldsstof til bagside, 40 x 40 cm. Sytråd.
Strikkefasthed: 1 firkant måler 5 x 5 cm.
Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere p.
Strikket opslagning (s-opsl): Det er vigtigt, at m slås op på denne måde, så kanten bliver elastisk. Slå 1 m op, tag p med m over i venstre hånd, og strik den r uden at løf-te den af p. Der er 1 m på hver p (billede 1). Sæt m fra højre p drejet over på venstre p. Der er 2 m på venstre p (billede 2). Fortsæt således med at strikke nye m op, og sæt dem over på venstre p efterhånden, til der er det ønskede antal m.
Kantmasker: For at få kanterne pæne strikkes kantmaskerne således: Tag 1. m r løs af på alle p, undtagen på 1. p i hver firkant, her strikkes m r. Strik sidste m vrang på alle p.
Retsiden: Ved s-opsl kendes retsiden på, at garnenden hænger i højre side af arb.
Pude: Denne består af 36 små firkanter, der er delt op i 4 dele hver på 9 firkanter. Begynd med firkant A, og fortsæt med firkant B og C til en række med 3 firkanter. Så strikkes 2 rækker mere ovenpå (firkant D – I) i samme retning. Pudens 1. del er fær-dig.
Skift strikkeretning ved at dreje arbejdet en kvart omgang mod uret og fortsætte med firkant J, K, L osv. Skift retning for hver fjerdedel af puden.

Pude
Firkant A: Slå 27 m op med s-opsl og fv 14.
1. p (vrangsiden): Strik r til sidste m, 1 vr.
2. p (retsiden): 1 r løs af, 11 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 11 r, 1 vr.
3. p og alle efterfølgende ulige p: 1 r løs af, r til sidste m, 1 vr.
4. p: 1 r løs af, 10 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 10 r, 1 vr.
6. p: 1 r løs af, 9 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 9 r, 1 vr.
Fortsæt med indt på alle retsidep, idet der for hver gang strikkes 1 m mindre på hver side af indt, til der er 1 m igen. Lad m blive på p (billede 3).

Firkant B:
Brug den sidste m fra firkant A som 1. m i firkant B. Saml 13 m op langs venstre side af firkant A med fv 18. Tag arb i venstre hånd, og slå 13 nye m op med s-opsl = i alt 27 m (billede 4). Strik færdig som A (billede 5).

Firkant C:
Strikkes som firkant B i fv 89.

Firkant D:
Slå 13 m op med s-opsl og fv 17, og saml yderligere 14 m op langs øverste side af A, se diagram. Strik færdig som de øvrige firkanter.

Firkant E:
Strik 13 m op langs venstre side af D, 1 m i hjørnet ved A og 13 m langs øverste side af B, se diagram.
Fortsæt med firkanter i alfabetisk rækkefølge og farver, som vist i diagrammet. Strik m op langs eksisterende kanter, eller slå nye m op med s-opsl. Vend arbejdet en kvart omgang mod uret efter firkant I, R og Æ, så strikkeretningen ændres. Vend diagrammet samtidig, så er det nemmere at følge.
Når alle firkanter er strikket, strikkes hestetømmekant hele vejen rundt om pudestyk-ket. Der bruges strømpep, idet der hele tiden begyndes i samme ende af p (arb vendes ikke): Slå 4 m op på den ene strømpep, saml kantm i det ene hjørne af det strikkede stykke op bagfra, idet garnet holdes bag arb (billede 6), * uden at vende arb trækkes garnet frem i strikkeposition, 3 r, strik den sidste m vr sammen med kantm, saml næ-ste kantm op på samme måde, dvs. bagfra med garnet bag arb *, gentag fra * til * hele vejen rundt om pudestykket. I hjørnerne strikkes 3 p uden at strikke sammen med kantm, så hjørnet rundes uden at stramme. Sy enderne af kanten sammen med maskesting.

Montering: Hæft alle ender på det strikkede stykke. Buk kanterne om på stoffet, så målene passer med det strikkede, og sy stoffet fast til bagsiden langs 3 sider med sytråd – sy i underkanten af hestetømmen. Læg monteringspuden i betrækket, og sy den sidste side sammen.


Se diagrammet til puden her

1. S-opslagning – 1 m på hver p (Læs, hvordan du gør i vejledningen for puden).

2. S-opslagning – m fra højre p sættes drejet over på venstre p.

3. Firkant A er færdig. Slut-m bliver på p.

4. Masker til firkant B er strikket op og slået op langs firkant A.                                   

5. Firkant B er færdig. Slut-m bliver på p.

6. Begyndelsen til hestetømmekant.

Del på
Kommentarer (0)

Henter...