Brodér små fine låg fra Hjemmet
Foto: Fotograferne Søndergård. Design: Lis Paludan.
Hjemmet

Brodér små fine låg fra Hjemmet

Brodér små fine låg

Del på

Sæt dit personlige præg på de små praktiske papæsker. Mal dem og brodér låget i farver, der passer.

Af 20.jan.2014 Håndarbejde

Materialer:

Små papæsker, hobbylak, tekstillim, gennemsigtigt papir, kalkerpapir, hørlarred i en kvalitet med 11 tråde pr. cm, stramajnål med spids og moulinebroderegarn fra DMC med farvenumrene: lysest rosa 963, rosa 604, mork rosa 603, pink 602, rødviolet 718, dueblå 3810, blå 806 og koks 924. Æsker, hobbylak og tekstillim er fra Panduro Hobby, tlf. 48 40 00 80.

Fremgangsmåde:

Tegn omridset af æskelåget over på stoffet og klip rigeligt med stof udenom. Tegn motivet over på gennemsigtigt papir og kalker det over pa stoffet. Mal æskerne i farver, der passer til broderiet.

Broderi:

Broder med 2 deltråde i nålen undtagen de franske knuder, der sys med hel tråd. Først sys konturerne, og derefter udfyldes delene.

Hjerteæske:

Sy konturer om sommerfuglekroppen og udfyld den med kontursting i koks. Sy hoved med fladsyning. Sy de inderste dele af vinger med tungesting i lysest rosa, sy konturer om vinger med kædesting i dueblåt og udfyld dem med kontursting, ligeledes

med dueblåt. Sy konturer om hjertet og udfyld resten med kontursting i pink.

Stjerneæske:

Sy konturer om blomsterblade med lysest rosa med kontursting. Udfyld bladene med tungesting, de inderste med mørk rosa, og de yderste med rødviolet. I midten sys franske knuder i koks. Udfyld resten med kontursting i blåt.

Sekskantet æske:

Sykonturer om blomsterblade med mørk rosa. Udfyld resten med kontursting undtagen midten. Inderst sys med rosa, udenom med lysest rosa. De yderste blade sys dels med mørk rosa og dels med pink. De 2 nederste og bladet til højre skal have et par rækker med den lyseste rosa i kanten. Sy franske knuder i midten med koks.

Montering:

Klip sømrummet ned til ca. ¾ cm. Klip hak i buer og rundinger, så det bliver lettere at få kanterne pæne. Lim kanterne om til vrangen. I spidser klippes lidt af stoffet, så sømrummet ikke ses fra retten. Lim delene på æskelågene.

Skabelon til låg - klik her »

Fra Hjemmet nr. 47/2008

Del på
Kommentarer (0)

Henter...