Cancan-tørklæde fra Hjemmet
Foto: Jesper Glyrskov
Hjemmet

Cancan-tørklæde fra Hjemmet

Cancan-tørklæde

Dette sjove flæsetørklæde strikkes i et specielt båndgarn. Garnet er som et bredt net, der ruller i kanterne og bliver til flæser, når det strikkes.

Af Hanne Bendix, Design: Permin 01.feb.2011 Håndarbejde

Mål:

Ca. 20 x 150 cm.


Materialer:

1 ngl lilla mix nr. 383017.004 i CanCan (100% polyacryl, løbelængde 60 m/ 200 g) fra Permin.


Pinde:

Nr. 78.Vigtigt:

Båndgarnet CanCan har en retsideog en vrangside. Når du strikker, skal vrangsiden vende op mod dig. Vrangsiden er den glatte side af garnet uden åbning. På den måde vil kanterne rulle op og give flæseeffekt.

SÅDAN GØR DU


1. For at strikke et tørklæde i en bredde af 20 cm slås 7 m op således: Tag 7 m op i den øverste kant fra båndgarnets retside (siden, hvor kanten ruller let, når nettet bredes ud) med ca. 4 cm imellem.2. Strik ret ind i båndgarnets øverste kant med ca. 4 cm imellem. Det behøver ikke at være helt præcist, men pas på ikke at sno garnet, mens du strikker. Vend arbejdet for hver pind, og strik hele tiden i den samme side/kant på garnet.Når arbejdet måler ca. 150 cm, eller den ønskede længde, lukkes de 7 m af. Lad den sidste m sidde på pinden, klip båndgarnet af 2 cm fra m. Sy sidste m sammen med enden af båndgarnet med matchende sytråd. Tørklædet bliver ca. 2 meter langt i brug, så tag højde for det, når den endelige længde vælges.Sådan strikker man med båndgarnet:


Permin oplyser nærmeste forhandler på tlf. 36 72 12 00.


www.permin.dk

dupa

Henter...