Firkanter og trekanter fra Hendes Verden
Hendes Verden

Firkanter og trekanter fra Hendes Verden

Firkanter og trekanter

Del på
Af 22.jun.2009 Håndarbejde

1. Stjernemotivet er dannet af fire par romber, der sys sammen parvis til to stjernehalvdele, og derefter samles til den færdige stjerne. BEMÆRK at i alle åbne vinkler, afsluttes sømmen nødagtig 6 mm ( = sømrum) fra den kant, baggrundstykket skal sys fast til (=markeret med en prik). Baggrunden for stjernen dannes af kvadrater og trekanter, der stykkes ind. Mål linien A og skær seks kvadrater efter dette mål. Del to af kvadraterne diagonalt til fire trekanter.   

 

2. Sy trekanterne på stjernen. Sy kvadraterne på. ”Nål” trekanten fast til den ene kant i vinklen, ret mod ret, og sy den fast. Sy fra inderste kant, start nøjagtigt ved sømmen, og ud mod yderste kant. ”Nål” trekanten fast til vinklens anden kant og sy, igen fra inder– mod yderkant. Fold stoffet ud, og pres.

 

3. Når alle trekanter er syet fast på, sys et kvadrat fast i hvert hjørne. ”Nål” kvadratet fast til den ene kant i vinkel, ret mod ret, og sy fast med en stikning. Sy fra den inderste kant ud mod den yderste. ”Nål” kvadratet fast til vinklens anden kant, og sy den fast med en stikning. Fold stoffet ud, og pres arbejdet.

Del på
Kommentarer (0)

Henter...