Hæklet kat fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Hæklet kat fra Hendes Verden

Hæklet kat

Del på

Her kan du hækle en lille fin kat og måske bruge den til fastelavn.

Af Stine Johansen 01.feb.2016 Håndarbejde

**
HÆKLET KAT TIL FASTELAVN

Garn: Soon, 1 ngl sort (fv 1990) fra Hjertegarn.
Kvalitet: 55 % bomuld/45 % akryl. 50 g = ca. 80 meter.
Hæklenål: Nr. 2 og 3.
Tilbehør: En lille rest hvid og rosa bomuldsgarn nr. 8 eller broderigarn samt fyldevat.

Ben: Start ca. 50 cm inde på garnet. Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ringen og opslagstråden hækles 7 fm. Fortsæt rundt i spiral med fm, til benet måler 5 cm. Undervejs puttes den lange ende fra starten af arb ind i benet som fyld. Brug evt. enden af din hæklenål til at stoppe garnet ind. Bryd garnet. Hækl i alt 4 ben.

Hale: Start ca. 50 cm inde på garnet. Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ringen og opslagstråden hækles 5 fm. Fortsæt rundt i spiral med fm, til halen måler 10 cm. Undervejs puttes den lange ende fra starten ind i halen som fyld. Fortsæt med kroppen således: Hækl 3 fm i hver af de næste 3 fm (= 11 fm på omg), og hækl videre rundt. Når man kommer til udt-stedet igen, hækles der 2 fm i hver af de 9 fm (= 20 fm på omg), og der hækles videre rundt, til man har hæklet over til de midterste 6 udt-m. Her hækles det 1. ben på. Der hækles sm over 3 fm. Lige herefter hækles det 2. ben på. Der hækles sm over 3 fm. Fortsæt rundt. Når man er tilbage ved benene igen, hækles der 1 fm i overgangen mellem krop og ben, over begge af benenes 2 forreste fm og 1 fm igen i overgangen mellem ben og krop. Herefter fortsættes i spiral, til kroppen måler ca. 4 cm målt fra forsiden af bagbenene. Hækl forbenene på på samme måde, og så de sidder lige ud for bagbenene. Undervejs puttes fyldevat i katten. Luk af på kattens bryst ved at hækle de 10 forreste m sm 2 og 2. Fortsæt rundt. Når der nås frem til brystet igen, hækles de forreste 8 m sm 2 og 2. Bryd garnet. Væv garnenden op og ned mellem de resterende m, træk hullet til, og sy det sammen.

Hoved: Hækl 3 lm, som samles til en ring med 1 km.
Hver omg starter med 1 lm og afsluttes med 1 km.
1. omg: Omkring ring og opslagstråd hækles 8 fm.
2. omg: 2 fm i hver fm (= 16 fm).
3. omg: Hækl (1 fm, 2 fm i næste m) omg rundt (= 24 fm).
4. til og med 6. omg: Hækl lige op.
5. omg: Hækl m sm 2 og 2 (= 12 fm).Put bamsefyld i undervejs.
6. omg: Hækl fm sm 2 og 2 (= 6 fm).
Bryd garnet.

Montering: Sy hovedet på kroppen. Sy evt. halen fast til kroppen, så den står lige op i luften.
Ører: Hækl 4 lm, vend, og hækl 3 fm tilbage, beg i 2. m fra nålen. Vend med 1 lm, og hækl de 3 m sm til 1 m. Bryd garnet. Hækl endnu et øre, og sy ørerne på katten.

Snude: Med hæklenål nr. 2 og lyserødt bomuldsgarn nr. 8 hækles 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Omkring ring og opslagstråd hækles 8 fm, slut med 1 km. Bryd garnet. Sy snuden på katten, og sy samtidig en mund med kontursting. Hækl på samme måde 2 hvide øjne, og sy ligeledes dem fast. Med sort sys 3 lange sting hen over midten af øjnene.

Hendes Verden nr. 7/2011

 

Del på
Kommentarer (0)

Henter...