Hobby: Leg med lynlåse fra Hendes Verden
Foto: Andreas Mikkel Hansen
Hendes Verden

Hobby: Leg med lynlåse fra Hendes Verden

Hobby: Leg med lynlåse

En ganske almindelig lynlås kan formes til en rose, en roset eller blive til et råt armbånd.

Af Elisabeth Kruse 07.jul.2015 Håndarbejde

De finurlige former er smart som pynt på sko, tasker og tøj.

Sko med roset

Sådan et par sko er der vist ikke mange, der har, vel? Rosetten er flad og derfor egnet til at sy eller lime på sko, hårspænder og fingerringe.
Materialer: 50 cm delbar metallynlås med nylonbånd • Nål • Knaphulstråd • Lim • Brochenål • Lighter. Klip lynlåsens ene del i 8 dele på 6 cm. Smelt enderne meget forsigtigt over en tændt lighter, så båndet ikke trævler.

Kronblade: Tråd nålen, sy risting langs den yderste kant af båndet, og rynk hver del ind for sig til et kronblad, hæft grundigt. Læg de 8 kronblade i en cirkel på bordet. Roset: Saml to kronblade, læg dem oven på hinanden lidt forskudt, lad dem mødes
på midten, og sy dem sammen. Tag endnu et kronblad, lad det gå hen over midten af det forrige kronblad, og sy sammen. Fortsæt, til alle 8 kronblade er syet sammen og samlet til en cirkel. Klip 30 cm af den anden del af lynlåsen. Smelt enderne
over en tændt lighter. Rul båndet sammen til en cirkel, og sy et par sting igennem båndet. Læg cirklen i midten af kronbladene, og sy den fast til undersiden af rosetten. Hæft ende, og lim brochenålen fast på bagsiden.


En roset på fingeren

Fingerringen er lavet af en 50 cm lang metallynlås og en fingerring med plade. Følg vejledningen til rosetten til skoene uden midtercirklen, og lim en knap med similisten fast i midten.


Halssmykke med rose

Rosen er lidt mindre end trin for trin-rosen, derfor bruges en kortere lynlås. Materialer: 40 cm spirallynlås i plastik • Kæde • O-ring i guld • Vedhæng i guld. Følg vejledningen på side 70. Montér O-ringen i skyderen, og saml kæden.


Effekt på tasken

Opgradér din taske med en dekorativ lynlåsrose. Brug en 40 cm lang metallynlås, og form en rose efter trin for trin-billederne på side 70. De sidste 18 cm af lynlåsen rulles stramt til en cirkel og sys fast midt i rosen. Lim en brochelås fast på bagsiden.
Tasken er fra H&M, hm.com


Armbånd med vedhæng

Materialer: Metallynlås med eller uden kuglevedhæng • Fjederlås • O-ring • Klemmelås • Vedhæng • Lighter • Saks • Bidetang. Mål håndleddet, og køb en lynlås, som kan nå to gange rundt om håndleddet. Klip båndet ned til tænderne og ned til 0,5 cm ved bundstop. Smelt forsigtigt kanterne over en lighter, så båndet ikke trævler. Sæt klemmelåsen fast ved bundstop. Montér O-ringen med klemme- og fjederlåsen, og saml enderne med skyderen. Montér vedhæng med simili.

VI BRUGER KUN LYNLÅSE MED NYLONBÅND, da båndet ikke trevler, hvis det holdes ganske let over en tændt lighter.

1. Læg lynlåsen på bordet med retsiden opad. Åbn lynlåsen med skyderen i bund. Tråd nålen med knaphulstråd. Løft højre bånd, drej det en omgang, så forsiden stadig vender opad. Lav en løkke, og sy båndet fast lige under skyderen. Tag derefter venstre bånd, drej, lav en løkke, og sy båndet fast under skyderen, så der dannes et kryds. Sørg for, at alle løkker har samme størrelse. Bemærk: Der arbejdes kun med venstre bånd til rosen.

2. Lav en løkke med venstre bånd, og sy den fast lige under skyderen.

3. Lav endnu en løkke, og sy fast lige under skyderen. 

4. Bliv ved, til der ikke er mere lynlåsbånd. Sy hver løkke fast, så den bliver siddende.

5. Klip højre bånd ned, og smelt kanterne forsigtigt over en tændt lighter, så de ikke trævler.

ALLE LYNLÅSE ER FRA STOF & STIL, STOFOGSTIL.DK, OG ALT SMYKKETILBEHØR ER FRA PANDURO HOBBY, PANDUROHOBBY.DK

Hendes Verden nr. 28/2014

► SE OGSÅ: TEST 

► SE OGSÅ: TEST

► SE OGSÅ: TEST 


Henter...