Hvordan skærer man? fra Hendes Verden
Hendes Verden

Hvordan skærer man? fra Hendes Verden

Hvordan skærer man?

Del på
Af 22.jun.2009 Håndarbejde

1. Rette kant op:
Fold stoffet på midten, ægkanten mod ægkant. Fold igen stoffet på midten, så det 112 cm brede stofstykke nu er en 28 cm lang bane, der kan skæres tværliggende strimler af. Først skal travlkanten rettes op. Læg det foldede stof på skæreunderlaget, således at ægkanten ligger parallelt med en linie på underlaget. Læg linealen ovenpå, så dem går ca. 1,5 cm ind over stoffets trevlkanter. Kontrollér, ved hjælp af linierne på underlaget, at linealen ligger vinkelret på stoffets kanter. Skær nu væk fra dig selv, mens lineal og skærehjul trykkes ned. Vær opmærksom på, at stoffet ikke flytter sig mens der skæres.

 

2. Skære strimler:
Start med at folde stoffet og rette kanten til, som beskrevet under punkt 1. Læg stoffets kant på skæreunderlaget, og læg linealen ovenpå, så stoffets kant ligger langs den streg på linealen, der viser strimlens bredde. Afmærk evt. strimmel-bredden på linealen med afdækningstape. Rul skærehjulet væk fra dig selv, og skær strimlen langs kanten af linealen. Særg for at holde linealen godt på plads, mens du skærer.

 

3. Skær lapper:
Skær først en strimmel (som beskrevet under punkt 2) i kvadratets bredde, og skær derefter strimlen op i kvadrater ved at lade strimlen flugte den linie på linealen, der har det rigtige mål.

Del på
Kommentarer (0)

Henter...