Lær at male fra Hendes Verden
Foto: Martin Sølyst
Hendes Verden

Lær at male fra Hendes Verden

Lær at male

Lær at male - bliv kunstner på en weekend!

Af Pia Aas Degn 12.jun.2013 Håndarbejde

MAL EFTER SKABELON

Med et skabelonmotiv kan du skabe dit maleri på næsten alt, det er kun et spørgsmål om at vælge et farvemateriale, der passer til det emne, du har valgt at male på. Her har vi brugt skabelon på papir, men fremgangsmåden er den samme, uanset om du vælger at male på papir, på din væg, på stof eller på træ.

Du skal bruge:

Kraftigt tegnepapir eller akvarelpapir • Plastikchartek i kraftig kvalitet • Hobbykniv • Duppesvampe • Hobbymaling

Sådan maler du trin for trin

 

Det tegnede motiv. Her kan du printe tegningen ud og forstørre den. Se skabelonen her

Skær skabelonen ved at lægge tegningen ind i et plastikchartek og skære alle motivdelene ud. Du kan vælge at skære hele motivet ud på en skabelon eller gøre, som vi har gjort, hvor hver motivfarve har fået sin egen skabelon.

Så er motivet klar til at blive malet. Læg skabelon A på et stykke kraftigt akvarelpapir. Dup svampen i den ønskede farve, dup overskydende farve af på et stykke papir, og dup farven med en næsten tør pensel ned gennem skabelonens udskæringer. Gentag processen på udvalgte steder, så der kommer et let farvespil i potten. Løft skabelonen væk.

Læg skabelon B på papiret, så bladene bliver placeret rigtigt i forhold til tegningen. Mal som beskrevet ovenfor.

Slutteligt lægges skabelon C på arket. Mal blomsterne som beskrevet ovenfor. Løft skabelonen op og væk, og lad det færdige maleri tørre helt op.

 

MONTERINGSTIP
Beklæd en malerplade med papir, og mal pelargonien ovenpå. Fremgangsmåden er den samme som beskrevet i trin-serien. Dog kan det være nødvendigt at starte med at dække hele skabelonens maleflade med hvid maling og efterfølgende lægge mørkere nuancer på, så den mønstrede flade underneden ikke skinner igennem motivet. Til sidst duppes en lille skygge ud fra urtepotten.


Henter...