Sjov hobby: Genbrug gamle tøjklemmer fra Hendes Verden
Foto: Kira Brandt
Hendes Verden

Sjov hobby: Genbrug gamle tøjklemmer fra Hendes Verden

Sjov hobby: Genbrug gamle tøjklemmer

Der er næsten ingen grænser for, hvor der kan klemmes en lille tøjklemme ind, hvis man er lidt kreativ. Brug gerne gamle tøjklemmer med smuk patina.

Af Gaia Rasmussen 20.jan.2015 Håndarbejde


Urtepotteskjulere og magneter

Dekorer urtepotteskjulere med træklemmer, eller lav dem om til fine magneter med ugedagenes navne på – så kan de brugs som en slags kalender eller skema. Print mandag, tirsdag, onsdag osv. ud på farvet papir, klip til, og lim dem på klemmerne. Lim små magneter fast på den anden side. Pladen er malet med 3 lag tykt magnetmaling. Klemmerne kan farves i vandbad med Dylonfarve til håndfarvning. Urtepotteskjulere af zink på ovalt fad,  magnetmaling og magneter er fra Panduro Hobby.

Navnemærkater
Brug de blå klemmer som mærkater til teer. Eller træk små klemmer på et stykke sejlgarn, så de fungerer som opslagstavle – hvad enten det er i køkkenet, på kontoret eller i entreen. Alt fra Panduro Hobby.

► SE OGSÅ: Hold styr på skuffer og skabe: 6 sjove ideer med Dymo

Bordkort
De fine bordkort er lavet af legetøjsklodser, hvor klemmerne er limet fast på bagsiden med trælim.

Uro
Lav en uro af træpinde fundet ved vandet, i skoven eller i haven. Bind dem sammen med farvet sejlgarn og sæt postkort, huskesedler og andet fast med små klemmer. Mal eventuelt striber på pindene med hobbymaling.

► SE OGSÅ: Bryggers med smukke løsninger

Bordskånere
De ligner nærmest søstjerner eller noget andet fra havets bund. Lav bordskånerne ved at skille klemmerne ad, og lim dem sammen igen, og træk et stykke farvet sejlgarn igennem hullerne. For at holde klemmerne godt sammen på midten, limes klemmernes spids ned på en cirkel af kraftigt karton. Klip det overskydende karton væk, når limen er tør.

Snackskåle
Lav dine egne snackskåle af træklemmer, som klemmes fast langs kanten af en underskål af ler. Skålene giver et rustikt look på tebordet.

► SE OGSÅ: 11 tips til dit bryggers og vaskerum

Lysglas
Lysholderne er lavet  af samme princip som med snackskålene. Her er blot brugt små zinkforme og et lille glas til lyset. Husk altid at holde godt øje med levende lys! Zinkforme fra Panduro Hobby.

Klemmedyr
Lav sjove og søde små dyr til klemmerne, og brug dem som små detaljer på gaveindpakning, som bogmærke eller blot til sjov og ballade sammen med børnene. Få inspiration her, og klip ellers på fri hånd. Notesbog, gavepapir, karton og
rulleøjne fra Panduro Hobby.

Hendes Verden nr. 4/2014Henter...