Skjortekjole i Kaffe Fassetts babyfløjl fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Skjortekjole i Kaffe Fassetts babyfløjl fra Hendes Verden

Skjortekjole i Kaffe Fassetts babyfløjl

Stoffer med store flotte mønstre og lækre farvekombinationer er ikke kun forbeholdt patchworksyere! Prøv f.eks. en skøn skjortekjole i kaffe fassetts babyfløjl – mønsteret finder du her.

Af Jena Kofoed 01.jan.2015 Håndarbejde

**
SKJORTEKJOLE

Materialer:
2,8 x 1,12 m babyfløjl og 1,25 x 1,40 m bomuld fra Kaffe Fassett, Rowan • 1 m vlieseline H180 • 6 knapper, ca. 1,5 cm i diam • Evt. pap til lommeskabelon.
Sømrum: 1 cm rundt om mønsteret, 4 cm til oplægning. Alle sømme overlockes og presses efterhånden.

Vejledning: Tegn mønsteret af i den ønskede størrelse, og klip delene ud med angivet sømrum. Sy midtbag sammen, sy pyntestikning.

Sy skulderstykke til bagstykke således: Læg yder-skulderstykket ret mod ret på bagstykket, og sæt nåle i. Læg inder -skulderstykket ret mod vrang på bagstykket, og sy gennem alle tre lag (skulderstykkerne skal altså ligge på hver side af bagstykket). Sy skulderstykke til forstykke på samme måde, men her krænges de tre lag ud i ærmegabet og sys. Sy pyntestikning på bærestykkets sømme. Sy sidesømmene sammen. Sy ærmerne sammen, og sy ærmerne til ærmegabet. Stryg vlieseline på belægningen samt på kraven, og sy kraven sammen. Overlock yderkanten på belægningen samt nederste kant på kjolen. Sy kraven på i to omgange: Sy gennem krave og nakke/bagstykke fra MB og til hver side til skuldersømmen. Derefter foldes belægningen, så den ligger ret mod ret på forstykket med kraven imellem, og der sys fra forkant, og til belægningen slutter, her foldes sømrummet på belægningen 1 cm om på vrangen. Klip et hak, så kravens yderste sømrum kan foldes ind i kraven og stikkes fast. Sy ærmebelægningen sammen til en ring. Sy den på ærmets kant. Fold omkring sømrummet, og stik det fast. Sy forstykke og belægning sammen 4 cm oppe langs med nederste kant. Vend belægningen igen med retsiden udad, pres hjørnerne, og læg nederste kant 4 cm op, stik det fast. Sy knaphuller i, og sy knapper i. Klip evt. en skabelon i pap til lommemønsteret. Form med strygejernet det runde sømrum, så det er lettere at sy på. Sy lommerne på forstykke og bagstykke.

Se mønstret til skjortekjolen her


Bliver du fascineret af de flotte mønstre, kan du se hele stof-kollektionen fra Rowan på www.westminsterfabrics.com

I Danmark er det Coats HP, der forhandler Rowans patchworkstof. De oplyser nærmeste forhandler på tlf. 35 83 50 20.

Kjolen er gennemknappet og derfor også god som en storskjorte over et par lange bukser. Der er brugt et matchende mønstret stof til belægninger og krave, men du kan gøre udtrykket mere enkelt ved at bruge ensfarvet stof her.

Hendes Verden nr. 1/2011


Henter...