Strik selv: Halsrør i feminine farver fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Strik selv: Halsrør i feminine farver fra Hendes Verden

Strik selv: Halsrør i feminine farver

Hold varmen med dette lækre halsrør i feminine farver.

Af Stine Hoelgaard Johansen 07.feb.2015 Håndarbejde

Halsrør i feminine farver
Str.: Onesize (halsrøret er ca. 30 cm højt og ca. 150 cm i omkreds).
Garn: Cinnia, 2 ngl Bitter Lemon (fv nr. 287 – CN1), 1 ngl i hver af de 3 flg. farver: Rimfrost (fv nr. 281 – CN2), Kumquat (fv nr. 284 – CN3) og Gammelrosa (fv nr. 227 – CN4) fra Filcolana.
Kvalitet: 100 % merinould. 50 g = 150 meter.
Pinde: Rundp nr. 3½ (80 cm) samt hæklenål nr. 4.
Strikkefasthed: 23 m og 5 p i glatstrik på p nr. 3½ = 10 x 10 cm. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.

►SE OGSÅ: Halstørklæde i zigzagstriber

Slå 300 m op med CN1 på rundp nr. 3½. Benyt hækleopslagning: Med hæklenål nr. 4 hækles en lm-kæde med i alt 300 lm med CN1. Vend lm-kæden, så bunden af lm vender op. Saml med rundp nr. 3½ 1 m op i bundlænken på hver lm, til der er i alt 300
m på p. Saml arb til en ring, og strik rundt i glatstrik (= dvs. r på alle omg). Strik i alt 6 omg med CN1. Fortsæt med at strikke striber: *6 omg r med CN2, 2 omg r med CN1, 6 omg r med CN2, 4 omg r med CN1, 6 omg r med CN3, 2 omg r med CN1, 6 omg
r med CN3, 4 omg r med CN1, 6 omg r med CN4, 2 omg r med CN1, 6 omg r med CN4, 4 omg r med CN1*. Gent fra *til* yderligere 1 gang, og fortsæt med CN1. På den flg. omg (= den sidste omg inden aflukning) strikkes således: *5 r, sl o, lad næste m falde*, gent fra *til* omg rundt. Brug fingrene til at hjælpe løbe-m til at løbe hele vejen ned til den hæklede opslagningskant (der er stabil, fordi den består af lm), så der for hver løbe-m fremkommer en lodret rk af lænker i arb. Lad de resterende m forblive på p. Med hæklenål nr. 4 hækles løbe-m nu op således: Vend arb med vr-siden udad. Før nålen gennem lm i opslagskanten lige dér, hvor en m er løbet. Der hækles nu op i hver 2. lænke, så der fremkommer en ”glatstrikket m” på siden med vrang-rillerne: *Spring en lænke over, før nålen ind under den næste lænke, og træk nålen med lænken med tilbage og forbi m på nålen – der er nu 1 m på nålen*, gent fra *til* hele vejen op, træk et hjælpegarn gennem m, og lad den hvile. Gent ophæklingen med alle de øvrige løbe-m hele vejen rundt, og luk derefter alle m i kanten inkl. m på hjælpegarnet af. Hæft ender.

Hendes Verden nr. 6/2014

►SE OGSÅ: Lun halsedisse

►SE OGSÅ: Hue og halsrør i heftig neon

►SE OGSÅ: Smart langt halstørklæde i meleret garn


Henter...