Strik til boligen: Strikket puf fra Hendes Verden
Foto: Jes Buusmann
Hendes Verden

Strik til boligen: Strikket puf fra Hendes Verden

Strik til boligen: Strikket puf

Strikket boligtilbehør er SÅ smart for tiden – puder, hynder og puder strikket i grove garner på store pinde. Prøv at strik denne puf i grå, råhvid eller meleret.

Af Pia Buusmann 09.feb.2015 Håndarbejde

*
Strikket puf

Str.: Onesize (højde ca. 25 cm, diameter ca. 70 cm).
Garn: DROPS Eskimo, 10 ngl enten lys beige (fv nr. 47) eller mørk grå (fv nr. 14) fra Garnstudio.
Kvalitet: 100 % uld. 50 g = 50 meter.
Pinde: Nr. 10.
Strikkefasthed: 7,5 m i retstrik med 2 tråde garn på p nr. 10 = 10 cm i bredden. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Tilbehør: 1 stk. rund monteringspude, 70 cm i diameter og 25 cm høj (kan være af skumgummi eller kan sys af lagenlærred og fyldes med krøyerkugler.)
Bemærk: Der strikkes med dobbelt garn én aflang bane, der samles til en ring og rynkes sammen i midten på hver side af puffen.

► SE OGSÅ: 5 enkle puder – strik selv på ingen tid

Slå 60 m op med to tråde Eskimo. Strik frem og tilbage på p, hvor 1. p er r-siden af arb: *Strik 18 p retstrik (= 9 riller på rsiden), 6 p glatstrik (hvor kantm i hver side strikkes r på alle p)*. Gent fra *til* i alt 7 gange, eller til den strikkede bane kan nå hele vejen rundt om monteringspuden. Luk af.


Montering: Sy med en enkelt tråd af garnet opslagnings- og aflukningskanten sammen, så der dannes en ring. Sy derefter gennem kantm langs hele den ene side af ringen, rynk sammen, og hæft enderne grundigt. Læg puden ind i  betrækket, sy, og rynk den modsatte side sammen på samme måde.

Hendes Verden nr. 7/2014

► SE OGSÅ: Strik uden pinde: Flotte puder

► SE OGSÅ: 10 fine puder du nemt selv kan sy, strikke & hækle


Henter...