Strikket kongepuddel  fra Hendes Verden
Foto: Anitta Berhendt
Hendes Verden

Strikket kongepuddel fra Hendes Verden

Strikket kongepuddel

Brug dine garnrester til denne nuttede kongepuddel.

Af Sys Meulengracht-Madsen 16.jun.2009 Håndarbejde

Garn: Bouclegarn i grå til fra Garnstudio. Derudover strømpegarn i grå
Pinde: strømpepinde nr. 3.
Tilbehør: 2 små knapper til øjne, en lille perle til næse, 12 pibe-rensere til ben samt fibervat. Derudover en nål uden spids til montering.

KONGEPUDDEL
Puddelen er strikket i glat- og retstrikning.
Krop: Slå 12 m op med gråt bouclegarn og 12 m med gråt strøm-pegarn på p nr. 3. Strik strømpegarnet i glatstrik, beg med 1. p vrang (= vrangsiden). Strik kun retmasker i bouclegarnet, det letter arbejdet (retstrikning anbefales hvor garntype og strikkepinde ikke passer sammen). Sno bouclegarnet og strømpegarnet om hinanden, når de mødes, så der ikke opstår huller mellem dem. Forsæt såle-des, og strik lige op, indtil arb måler 8 cm, hvorefter der lukkes af.
Ben: Slå 15 m op med gråt strømpegarn, fordel m på 3 pinde, og strik rundt i glatstrik, til arb måler 2 cm. Her tages ind til ankel, idet der strikkes 2 m sammen i beg og slutn af hver pind, der er nu i alt 9 m på omg. Strik 2 omg efter indt, og skift over til gråt boucle-garn. Efter 4 omg med bouclegarnet skiftes tilbage til strømpegar-net. Der fortsættes med at strikke rundt, indtil benet måler ca. 9 cm, hvorefter der lukkes af. Strik 4 ben i alt.
Hoved: Slå 15 m op med bouclegarn, fordel m på 3 pinde, og strik rundt i glatstrik. Efter 5 omg skiftes over til strømpegarn. Når arb måler ca. 6 cm, tages ind ved at strikke de to første m på hver p sammen. Næste omg strikkes uden indt. Fortsæt på denne måde med indt på hver 2. omg, til der er 6 m tilbage i alt, disse lukkes af på næste omg.
Øre: Slå 5 m op med bouclegarnet og strik lige op i retstrik. Når arb måler ca. 4 cm, tages på næste p ind ved at strikke de 2 sidste masker sammen, næste pind strikkes uden indt, næste pind med indt, strik nu ca. 1 cm over de resterende 3 m, hvorefter der lukkes af. Strik 2 ører i alt.
Hale: Strikkes som en rund snor. Vælg pinde, der er tyndere end man ellers ville bruge til det aktuelle garn. Slå 5 m op og strik en pind ret. Vend ikke arbejdet, men skub maskerne til modsatte ende af pinden, og byt om på pindene i venstre og højre hånd. Træk gar-net frem til første maske, og strik alle masker ret igen. Ved altid at strikke samme retning bliver strikketøjets sider samlet til et rør, som illuderer en hale. Fortsæt på denne måde, indtil arb måler ca. 4 cm, der skiftes nu over til bouclegarn, efter 3 p lukkes de 5 m af.
Montering: Fold det strikkede stykke til krop, og sy sammen for-neden og i den ene ende. Fyld passende med fibervat i kroppen, og sy kroppen sammen foran. Hæft ende forneden af hovedet, fyld fi-bervat i, og sy hovedet sammen foroven. Sy ørerne på hovedet, sy en sort perle på som næse, og to sorte knapper på som øjne. Sy ho-vedet på kroppen. Tag en piberenser og lav en ombøjning i den ene ende på ca. 2 cm svarende til foden, stik piberenseren ned foroven i benet, og lad ombøjningen ende nede i foden, anvend gerne 3 pibe-rensere i hvert ben. Fyld passende med fibervat rundt om piberen-serne, og sy herefter foden sammen forneden. Det overskydende på piberenserne, der stikker op af benet, presses under monteringen ind i kroppen, så benene bliver stabile at stå på. Monter alle 4 ben ens, og sy dem på kroppen. Sy halen på bagtil. Når benene bøjes ved anklen, får tøjdyret fødder, det kan stå på.

Opskriften er fra Hendes Verden nr 41, 2008


Henter...