Sy din egen bistrokande-varmer fra Hjemmet
Foto: Per Kjærbye
Hjemmet

Sy din egen bistrokande-varmer fra Hjemmet

Sy din egen bistrokande-varmer

Del på

De flotte røde valmuer, der er applikeret på både bistrokande-varmeren, skaber en herlig sommerstemning hele året rundt.

Af Citrus Press 10.sep.2014 Håndarbejde

Mål:

Se diagrammet - klik her

Materialer:

Ca. 40 cm rød/hvid-stribet stof. Pladevat i samme mål. Rester af 2 forskellige røde bomuldsstoffer og rester af 2 forskellige grønne bomuldsstoffer. Små sorte perler og vliesofix. DMC moulinégarn i farver, der passer til blomsten. Her er brugt: klar rød nr. 666, mørk rød nr. 817, gammelrosa nr. 3328, lys grøn nr. 911 og grøn nr. 368.

Fremgangsmåde:

Tegn mønsteret op efter diagrammet til bistrovarmeren, som består af 3 dele. Klip 6 ens stribede stofstykker med 1 cm til sømrum og klip 3 stykker pladevat i samme mål. Tegn mønsteret til valmuen af på gennemsigtigt papir. Stryg vliesofix på bagsiden af de forskellige stofstykker, som skal bruges til valmueapplikationen. Tegn mønsteret over på stofferne, og klip delene ud. Stryg nu valmuen og bladene på det ene af tehættens stribede stykker.

Brodér knaphulssting hele vejen rundt langs blomstens kant med røde farver, der passer til bomuldsstoffet, og grønt langs bladene. Stilken og støvdrageren sys med fladsting. Sy små perler rundt om støvdragerne. De 3 yderstykker af det stribede stof (hvoraf det ene er med den applikerede valmue) sys nu sammen med 1 cm sømrum. Klip pladevat efter mønsteret, og læg det på vrangsiden af foret. Sy for med pladevat på samme måde som yderstykket, men lad en åbning stå til at vende igennem.

Læg nu foret og yderstykket ind i hinanden ret mod ret. Sy langs den nederste kant. Vend retten ud og skub foret op i tehætten. Sy en udvendig stikning forneden ca. 1 cm fra kanten. Sy forets åbning sammen i hånden.

► Diagram - klik her

Opskriften er fra Hjemmet nr. 28/2011

Del på
Kommentarer (0)

Henter...