Sy selv: Stjerneblomster i silkestof fra Hjemmet
Foto: Jesper Glyrskov
Hjemmet

Sy selv: Stjerneblomster i silkestof fra Hjemmet

Sy selv: Stjerneblomster i silkestof

Del på

Sy de fine stjerneblomster i silkestof og brug dem til en flot broche eller et sødt hårspænde.

Af Hanne Bendix 03.okt.2014 Håndarbejde

Mål:

Se mønsteret (klik her

Der er stjerner i 3 forskellige størrelser.

Materialer:

Rester af sandvasket silke i oliven 530372, brændt orange 530371 og blomme 530353. En rest let, blød vlies 9561. Metal-hårspænde 45750, brochenåle 45750 og sorte perlemorsøjeknapper 44565, alle materialer er fra Stof & Stil.

Fremgangsmåde:

Tegn de 3 stjerneskabeloner af efter mønsteret (se nedenfor), og klip dem ud. Tegn skabelonernes omrids af på vlieselinen på siden uden lim. Klip 2 firkanter ud af silkestoffet, større end stjernens omrids. Pres vlieseline-motivet på vrangsiden af den ene silkefirkant (med damp). Læg de to stoffirkanter ret mod ret, og sæt en tværnål i hver spids på motivet.

Sy en stikning langs motivets kant hele vejen rundt, men lad den ene side på en tak stå åben fra bund til spids. Klip sømrummet ned til 2 mm, klip et lille hak i bunden og klip det øverste af spidsen af på hver tak. Vend stjernen gennem det lille hul, brug en saks eller nål til at få spidsen vendt helt ud. Buk åbningens sømrum ind på vrangen og sy til i hånden. Stryg stjernen forsigtigt.

Hårspænde:

Her er syet 3 stjerner i hver sin størrelse og farve. Læg de færdige stjerner forskudt oven på hinanden. Sy stjernerne fast til hinanden i det underste lag. Sy den underste stjerne fast til hårspændet.

Stjerneblomster:

Sy en perlemorsøjeknap på i midten af stjernen, og sy en brochenål fast på bagsiden.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 47/2011

Del på
Kommentarer (0)

Henter...