Julehobby: To keglenisser  fra Hjemmet
Foto: Fotograferne Søndergård
Hjemmet

Julehobby: To keglenisser fra Hjemmet

Julehobby: To keglenisser

De to keglenisser er hurtige at lave og rigtig søde at have stående

Af Ann-Bett Zachariassen 25.nov.2014 Håndarbejde

To keglenisse

 

Højde:

27 (24) cm.

Materialer:

1 flamingokugle på 5 cm og 1 på 4 cm i diameter, 1 styroporkegle på 19 cm og 1 på 15 cm samt 1 vatkugle (næse) på 1 cm i diameter. Hudfarvet trikotstof. Filt i farverne: grøn, pink, orange, rød, rødlilla og hudfarvet, og lidt rød hjertefiltbort. Syntetisk vatfyld. 4 små blå perler, guldstofhjerte, blomsterpind, rød tusch og rød farveblyant.

Fremgangsmåde:

Til nisse med stort hoved klippes 1 stk. trikotstof på 13 x 13 cm og til lille hoved 1 stk. på 12 x 12 cm. Sy hvert stykke sammen til et rør.

Læg hovedet i med den lille vatkugle som næse. Bind sammen i hver ende, stram en tråd om næsen. Skær 4 cm af den store kegle og 3 cm af den lille. Stik en blomsterpind ned i kroppen og op i hovedet og lim det fast. Klip filtdragterne efter mønster. Klip den færdige filtbort lidt fra hinanden, så den passer til filtdragten. Lim borten på filtet, inden dragten limes på keglen.

Klip armene i dobbelt filt. Klip hænderne. Sy armen sammen, kom lidt vat i, sæt hånden på plads og lim den fast. Den ene nisse har hænderne foldet bag ryggen. Klip nissehuerne i rødt filt, sy dem sammen og træk dem godt ned over hovedet, helt ned til næsen.

Lim perlerne på som øjne og tegn munden og de røde kinder. Klip et hjerte i dobbelt rødt filt, sy det sammen og kom fyld i. Lim kristtjørn og guldhjerte på. Lim hjertet fast på den lille nisses hænder.

Halstørklæder: Klip 1 stk. rødlilla filt på 3 x 32 cm og 1 stk. orange filt på 1,5 x 18 cm. Klip frynser op i hver ende og bind tørklæderne om halsen på nisserne.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 41, 2008 

dupa

Henter...