Todelt festkjole fra Hjemmet
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Todelt festkjole fra Hjemmet

Todelt festkjole

Del på

Den søde festlige kjole består af en nederdel med vifteeffekt i siden og en løs bluse med dryppende kanter. Den er nem at sy og meget behagelig at have på.

Af Inga Andersen 30.dec.2012 HåndarbejdeStørrelse:
38-42.

Materialer: 4 m turkisfarvet burn out chiffon med blomstermotiv i 140 cm’s bredde samt 4 cm bred elastik til taljen.

Sytips: Sy med en tynd nål. Den tætte siksak over kanterne er syet med 1 i stinglængde og 2½ i siksak, men lav en syprøve først. Alle sømme sys med en trykfodsbredde. Mønsterdelene er inklusive sømmerum.

Fremgangsmåde: Tegn alle mønsterdelene fra ternarket. Hver tern er lig med 2 x 2 cm. Klip delene ud i stof. Nederdelen ligger til fold midt for og midt bag samt på viften. Blusen ligger til fold midt for, midt bag og på skulderen. Bemærk, at blusens forstykke er 10 cm kortere end bagstykket. ligger

Bluse: Sy sidesømmene – det lodrette stykke fra ærmebuen og ned til den rette vinkel – og siksak. Siksak alle øvrige kanter. Hvis man trækker en smule i stoffet, samtidig med at der sys, bliver kanten lidt flæset.

Nederdel: Sy nederdelens sidesømme, idet viften sys med ind ret mod ret i den ene side. Siksak over trævlekanterne. Siksak alle kanter. Buk og sy øverste kant 5 cm om mod vrangsiden, så der dannes en løbegang. Mål elastik af og træk den igennem løbegangen. Fordel rynkerne og sy en stikning gennem alle lag, så elastikken ikke ruller.

Bemærk: Da stoffet er 140 cm bredt, kan der ved siden af blusen klippes et 15 cm bredt tørklæde. Siksak kanterne som på kjolen.


Hjemmet nr. 26 • 2010 s. 41
Del på
Kommentarer (0)

Henter...