Tørklæde i hæklede firkanter fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Tørklæde i hæklede firkanter fra Hendes Verden

Tørklæde i hæklede firkanter

Der er kold derude, så hold kroppen var og fingrene beskæftiget, mens vi venter på, at det igen skal blive lyst og lunt.

Af Lone Oldrup 18.dec.2009 Håndarbejde

Mål: 13 x 190 cm (inkl. frynser).
Garn: Bambini, 1 ngl af hver af farverne lyng, grøn, mørk brun, lilla, rust, natur, blå og lime fra Wilfert’s.
Kvalitet: 100 % ekstra fin merinould. 50 g = ca. 140 meter.
Hæklenål: Nr. 3½.
Bemærk: Hækl evt. hen over enderne ved farveskift for at undgå for mange ender, der skal hæftes.

Firkant: Farvekombination A: Hækl 4 lm med lyng, og saml til en ring med 1 km i den første af de 4 lm.
1. omg: Stadig med lyng. Hækl * 3 stgm (1. stgm på omg erstattes af 3 lm), 2 lm *, gentag fra * til * endnu 3 gange, og slut med 1 km i den øverste af de 3 lm.
På de flg. omg erstattes den 1. stgm på omg ligeledes af 3 lm.
2. omg: Skift til grøn. Hækl * 2 stgm i hjørnet, 1 stgm imellem 1. og 2. stgm fra 1. omg, 1 stgm imellem 2. og 3. stgm fra 1. omg, 2 stgm i hjørnet, 2 lm *, gentag fra * til * endnu 3 gange. Slut med 1 km i den øverste af de 3 lm.
3. omg: Fortsæt med grøn. Hækl * 2 stgm i hjørnet, 1 stgm i hver af de 6 stgm fra 2. omg, 2 stgm i næste hjørne, 2 lm *, gentag fra * til * endnu 3 gange. Slut med 1 km i den øverste af de 3 lm.
4. omg: Skift til mørkebrun. Hækl * 2 stgm i hjørnet, 1 stgm i hver af de 10 stgm fra 3. omg, 2 stgm i næste hjørne, 2 lm *, gentag fra * til * endnu 3 gange. Slut med 1 km i den øverste af de 3 lm. Bryd garnet
5. omg: Skift til grøn. Hækl som beskrevet ovenfor, men med 14 stgm langs hver af siderne.
6. omg: Fortsæt med grøn. Hækl 18 stgm langs hver af siderne.
7. omg: Skift til lyng. Hækl 22 stgm langs hver af siderne.

Firkant:
Farvekombination B: Hækl 4 lm med mørkebrun, og fortsæt med at hækle som firkant A, men i nedenstående farver:
1. omg: Mørkebrun.
2. omg: Lilla.
3. omg: Lilla.
4. omg: Rust.
5. omg: Lilla.
6. omg: Natur.
7. omg: Lyng.
Hækl 6 firkanter med farvekombination A, og 6 med farvekombination B. Bemærk: Det er kun på første firkant, at 7. omg hækles på alle 4 sider. På de efterflg. firkanter bruges den sidste side til at fastgøre firkanterne med hinanden.
Sammenhækling: Begynd i det næstsidste hjørne, og i stedet for 2 lm hækles 1 lm, 1 km i nabofirkantens hjørne, 1 lm, derefter 2 stgm i hjørnet, 3 stgm, * 1 km i nabofirkanten, 5 stgm *, gentag fra * til *, og slut på samme måde, som der blev begyndt.

Montering:
Hækl firkanterne sammen som beskrevet ovenfor, skiftevis firkant A og B. Hækl 1 rk fm med blå langs begge sider af tørklædet. Hæft ender. Broder et kryds med stikkesting med lime i alle firkanter med farvekombination A (se foto). Hæft tråden i fm-kanten.

Frynser:
Sæt 5 frynser i hver ende af tørklædet, en i hver af farverne lilla, mørkebrun, rust, blå og lime. Hver “frynse” består af ca. 10 tråde af 40 cm’s længde.


Henter...