ALT anbefaler
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: 5 gode TV-serier lige nu

Traditionen tro, så har vi stukket hovederne sammen her på redaktionen og fundet fem links, der opsummerer seneste uges snak henover computerskærmene; TV-serier!

Af:: Mi Skjold Brix
25. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Lige så meget, som vi elsker at vende forargende nyheder, fortolkninger af ord, nyeste stilcrush og virkelighedens dilemmaer, så er vi altså svært glade for at krølle os sammen i sengen eller på sofaen med computeren og nappe et afsnit eller to af yndlingsserien, når dagen går på held – og snakke om det dagen efter.

Disse serier, får os til at klikke for øjeblikket:

MODERN FAMILY

De fleste har nok en fornemmelse af, at deres egen familie er helt unik. Men vi kan næsten garantere, at det må blegne en smule i sammenligningen, når du møder Modern Family. Serien har potentiale til at indtage en plads som referenceramme på samme måde som "Venner" har formået. Den vinder ved dynamikken i replikkerne, de skarpskårede karakterer og den enorme mængde humor og ironi. Familien består af far Jay og hans to voksne børn Clair og Mitchell, der hver har deres egne familier. I alt bliver det 11 vanvittige personer med hver deres altoverskyggende egoer i en raffineret, sympatisk blanding. Se den!

Se den på Netflix.com, hvor de tre første sæsoner indtil videre er tilgængelige. Indtil videre er der blevet produceret fem sæsoner.


THE WHITE QUEEN


HBO's nye serie The White Queen handler på helt klassisk Shakespear-maner om to engelske klaner; Lancaster og York, der er i konflikt. Her i serien befinder vi os i 1400-tallet. Det fremgår ikke helt klart, hvorfor de to hovedroller, Elizabeth og Edward, bare MÅ have hinanden i første afsnit. Men det må de, og pludselig er Elizabeth dronning af England! Er du til romantik, brynjer og magi, så er denne renskurede ridderserie noget for dig!

Se den på HBOnordic.com, hvor de to første afsnit indtil videre er tilgængelige – der vil i alt blive lavet 10 afsnit.


HOUSE OF CARDS

Rænkespil, intriger og passion - House of Cards har det hele. Kevin Spacey er politikeren som ikke skyr nogen midler for at nå sine mål. Han er flankeret af sin smukke og kølige hustru, spillet af Robin Wright, der er mindst lige så magtbegærlig som ham. Med USA's politiske hovedstad Washington som kulisse følger vi deres professionelle liv og privatliv, og hvordan de to vikler sig ind i hinanden og måske medvirker til, at få korthuset til at falde sammen...

Se den på Netflix.com, der selv har produceret serien. Indtil videre er det blevet til én sæson. Den anden er på vej.


BOARD WALK EMPIRE

Der bliver lukket for dem varme hane i Chicago i 1920. Det er ikke længere tilladt at købe eller sælge spiritus og det famøse spiritusforbud bliver som benzin på det illegale selvbrænderi. Mafiatyper, bordeller, elegante kvinder, voldelige mænd, pistoler og blod er bare nogle af de få ingredienser i denne blockbuster-cocktail. Den rummer ikke så få overraskelser, og leder du efter en serie, der er umulig at forudse, så skal du kaste dig over denne – du bliver overrasket!

Se den på HBOnordic.com, hvor de første tre sæsoner er tilgængelige. Der er indtil videre produceret fire sæsoner.

HALVBRODEREN

Sidst men ikke mindst vil vi slå et slag for den norske serie Halvbroren, som sendes på DR hver mandag klokken 21:10, og er en form for familiekrønike. Den er solgt til 13 lande og baseret på Lars Saabye Christensens roman af samme navn, som tog over 20 år at skrive. Som TV-serie er den Norges svar på DR's velproducerede serier som Krøniken, Forbrydelsen og Rejseholdet. Den er fængende og stemningsfuld og fremdriften er på et niveau, så vi pludselig glæder os svært meget til, at det igen bliver mandag.

Den er ikke mulig at se på nettet endnu. Formentlig pga. ophavsret, men du kan stadig nå at følge med fra andet afsnit på DR.

LÆS OGSÅ: ALT anbefaler: film i sommerregnen