ALT anbefaler
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: bøger til din sommer

Sommerferiesæsonen er skudt i gang på redaktionen, og nogle af os bliver hjemme og håber på godt vejr, mens andre rejser efter varmen og eventyret. Uanset har vi alle sammen lagt planer for, hvilke bøger vi håber at få tid til at tygge os igennem. Måske forvandler du dig også til en periodisk læsehest? Vi har fodret til dig lige her:

Af:: Mi Skjold Brix
07. jul. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Kathe Japp, artikelredaktør
"Kvinden der forsvandt" af Gillian Flynn, Gads forlag, 496 sider, 299 kr.

- Amy forsvinder sporløst, og hendes mand Nick anklages for mord. Gennem skiftevis hendes dagbogsnotater tilbage i tiden og hans fortælling i nutid oprulles hele historien om et dysfunktionelt ægteskab. Men hvad er sandt, og hvad er falsk – hvem af dem skal vi stole på? "Kvinden der forsvandt" er en psykologisk thriller med et overraskende tvist, der giver dig lyst til at begynde forfra, så snart du er færdig, for at finde ud af, hvad du overså ved første læsning. Bogen har ligget nr. 1 på New York Times' bestsellerliste, og Reese Witherspoon har købt rettighederne til at filmatisere den.


Mi Skjold Brix, webjournalist
"Fryser jeg" af Martin Kongstad, People's Press, 250 sider, 299,95 kr. (udkommer 26.08)

- Jeg læste for et par år siden Martin Kongstads "Han danser på sin søns grav" og den slog benene væk under mig. Hans sprog er vanvittigt og overraskende og persongalleriet i de syv noveller er på én gang frastødende og fascinerende. Fælles for alle novellerne er moralsk forfald. De handler om den midaldrende musikskribent Mikkel Vallin og hans kamp for og imod forholdets konformitet. Sagen er den, at Kongstad også har udgivet en roman, der fortsætter hvor sidste novelle slap. Jeg kommer til at læse den på én dag.


Louise Toftebjerg, redaktionssekretær
"Glasslottet" af Jennifer Walls, Hr. Ferdinand, 389 sider, 299 kr.

- Den amerikanske journalist Jennifer Walls har skrevet en ret nøgtern bog om sin opvækst i en nomadefamilie i 60'erne og 70'ernes USA. Forældrene formår ikke at opfylde de fire børns mest basale behov som vand, mad og varme, men lærer dem til gengæld at læse meget tidligt. Jeg blev meget grebet af bogen og historien om, hvordan Jennifer Walls får brudt sit mønster, kommer ind på et prestigeuniversitet og siden heller ikke bærer nag, men på sin vis tilgiver forældrene.



Marianne Tange, korrekturlæser
"Slagteren" af Øystein Wiik, People's Press, 476 sider, 299,95 kr.

- Jeg er meget til gode krimier om sommeren og kan absolut anbefale Slagteren af den norske forfatter Øystein Wiik, som er en toer til en i øvrigt rigtigt god et'er "Tenoren" . Bare rolig toeren kan sagtens læses uafhængigt!







Anne Niluka Iversen, journalistpraktikant
"Kvinden ved 1000°" af Hallgrímur Helgason, Lindhardt og Ringhof, 465 sider, 299,95 kr.

- Jeg skal læse "Kvinden ved 1000°" af Hallgrímur Helgason. Den handler om 80-årige Herras livshistorie og er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Herra er datter af Islands første præsident har oplevet det 20. århundredes største begivenheder og boet en masse forskellige steder. Men Herra er blevet gammel og ensom. Hun har besluttet, at hun vil dø inden jul. Derfor har hun bestilt tid på et krematorium, mens hun gør sig sine sidste forberedelser på at forlade verden. Jeg elsker Hallgrímur Helgasons måde at skrive på, den måde han sniger satire og opdigtede skæve ting ind samtidig med, at man faktisk får en del fakta om islændingenes måde at leve på.


Jakob Møller, produktionskoordinator
"Motley Crue: The Dirt - Confessions of the World's Most Notorious Rock Band" af Tommy Lee, Regan Books, 431 sider, ca. 125 kr.

- Super fed halv biografisk bog om hardrockbandet Motley Crue's karriere (Tommy Lee som var gift med Pamela Anderson og sammen med hende og lavede den famøse sexvideo er trommeslager i Motley Crue). Uanset om man er fan af bandet eller ej, er "The Dirt" værd at læse. Bogen er fra ende til anden fyldt med de vildeste røverhistorier om druk, damer og drugs, og det bliver aldrig kedeligt. Super underholdende sommerlæsning, god som inspiration til sommerens festivaler.



Marie-Louise Truelsen, journalist og musikredaktør
"Julie" af Anne Fortier, Gyldendahl, 524 sider, 199,95 kr.

- Jeg læste den sidste sommer, og den er perfekt sommerferielæsning. Let, underholdende, spændende og velskrevet. Den handler om en ung amerikansk kvinde, der arver en nøgle til en bankboks i Siena i Italien, og det bliver begyndelsen på en hektisk og ikke ufarlig jagt på familiens hemmelighed. Det er vel nærmest en feel good spændingsroman, og jeg elsker, at den foregår i Bella Italia. Så kan man altid drømme sig derned, hvis man sidder i regnvåde Danmark!




Mia Hessner Sovinsky, redaktionssekretær
"Alt må vige for natten" af Delphine de Vigan, People'sPress, 344 Sider. Vejl. pris: 299,95 kr.

- Jeg er kun 20 sider inde i den franske forfatter Delphine Vigans nye romanportræt af sin maniske mor, og er allerede helt hooked. Hun skriver så gribende, at jeg bliver suget ind i historien og det univers, hun beskriver. Jeg elsker store familieportrætter, hvor flere generationer er beskrevet og alle skeletterne i skabet bliver afdækket (en af mine yndlingsbøger er Jadekatten af Susanne Brøgger), og det lover godt i den retning. Glæder mig til at forsvinde helt ind i historien i min ferie.