ALT anbefaler
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: yndlingssteder i København

Magasinet Monocle kårede i begyndelsen af august København til verdens bedste by. Begrundelsen var blandt andet evnen til fornyelse og vores havnebade.Men vi kan da snildt komme i tanke om endnu flere fantastiske ting ved vores hovedstad, hvor mange af os her på bladet har vores daglige gang. Derfor har vi samlet en liste over vores yndlingssteder i byen, hvis du skulle få lyst til at gå på opdagelse.

Af:: Mi Skjold Brix
11. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne


Vildt god kage

Mi Skjold Brix, webjournalist

- Nu nærmer vi os lidt koldere temperaturer, men København er altså stadig verdens bedste by. Jeg kan godt lide at tage ud på Christiania og gå ture omkring søen og kigge på de fine huse. Et must er et stop ved bageriet på Pusher Street, som egentlig bare er en lille luge i et skur, hvor du blandt andet kan købe kage og kaffe. Jeg foreslår en form for kagemarathon; chokolade-, gulerods- og drømmekage. Alle er vildt gode!!
Sunshine Bakery, Pusherstreet, Christiania

Verdens hyggeligste sted
Anne Niluka Iversen, journalistpraktikant

- Månefiskeren på Christiania! Verdens hyggeligste sted at sidde og nyde en Søbogaard hindbærbrus i solen og lytte til musik på den lille friluftscene. Og lige så hyggeligt er det indenfor om vinteren, hvor jeg hygger mig med en kop kakao og en hjemmebagt cookie i hånden.
Bådsmandsstræde 43, 1407 København

Drueaften og Mexi night
Caroline Abildtrup Bagger, art director

- Mit yndlingssted er Ved stranden 10. ELSKER det sted. Super servering, god stemning, skøn vin og altid noget nyt og lækkert, man kan smage. Og også Baburitto. Yndlingsspisested! De har original mexicansk og enkel mad uden at være proppet med fedt. Ikke dyrt. Søde drenge, der altid yder top service og god musik.
Ved Stranden 10, 1061 København K
Barburitto, Skindergade 36 kld, 1159 København K


I <3 Salad
Line Hindsgaul, moderedaktør

- WE DO FOOD har salater som i New York. Friskt og lækkert udvalg af saml-selv-salater, du kan blive mæt af, varm-selv-retter og stort udvalg af stenalderbrød. Priserne er så rimelige, at jeg i et halvt år spiste der hver dag!
Halmtorvet 21, 17010 Kbh. V.

Med udsigt over byens spir

Lotte Michelsen, læserkontakt

- Jeg plejer at nyde en søndagsbrunch med mine veninder på Café Hovedtelegrafen. Det er et helt unikt sted, hvor man spiser med udsigt til byens kobberspir og tårne. Vær dog opmærksom på, at caféen kun har åbent til kl. 16, så der er desværre ingen aftenservering.
Købmagergade 37, 1150 København K


Slow living og dejlig kaffe
Helle Skou, stylist

- Campingpladsen i Charlottenlund om sommeren – stedet oser af slow living, afslappet tøj og indstilling, uhøjtidelighed og dejlig kaffe og ikke mindst skøn natur.


Internationalt og romantisk
Mette Mølbak, redaktionschef

- Jeg elsker Sankt Thomas Plads på Frederiksberg. Den lille runde plads har noget både internationalt og romantisk over sig. Og så gør det ikke noget at Café Kleist med god kaffe og kage ligger i nærheden. Og lidt længere oppe finder du Frederiksberg Chokolade, der laver de bedste is.


Franske fornemmelser
Nicola Kragh Riis, boligredaktør

- Hvis jeg skal nævne ét sted, så er det cafeen og boligbutikken Beau Marche. Her får du international stemning midt i København. Den hyggelige cafe ligger inde i gården bag butikken, og det føles næsten som om, at du er i Paris, når du drikker din kaffe her og spiser en croque madame. Butikken har et nøje plukket udvalg af nye møbler og lækre vintagesager med fransk islæt. Fra cool plakater til originale skriveborde og forrygende sofaer. Bestemt et must!
Ny Østergade 32, 1101 København K

Perfekt størrelse
Josephine Eckstrøm, webassistent

- Kunstforeningen Gl. Strand er efter min mening hovedstadens bedste museum. De viser primært moderne og nutidig kunst (fra ca. 1930 og frem) og viser ofte flere kunstnere ad gangen. Derudover har Kunstforeningen den perfekte størrelse (jeg kan ikke fordrage enorme, uoverskuelige museer) og formår virkelig at udnytte deres smukke, gamle lokaler fuldt ud til udstillingerne. Det tager ca. 2 timer at gå en udstilling igennem fra ende til anden, og er man kaffetørstig efterfølgende, så kan man tage et hvil foran museet med udsigt til kanalerne og Thorvaldsens museum. Perfekt dag!
Gammel Strand 48, 1202 København
Entré: 60 kr.


Lyder ikke af meget, men...
Emilie Hansen, modeassistent

- Dykkerstien er et af mine yndlings steder om sommeren. Her kan man i den lille blå campingvogn få rigtig lækker og anderledes is ( havtorn, hvid chokolade med rå lakrids osv.) som kan nydes, mens man nyder havudsigten og kan se flyene lande og lette fra Kastrup lufthavn (specielt flot om aftenen, når solen går ned). Det lyder ikke af meget, men er et rigtig dejligt sted.
Dykkerstien 8, 2300 København S.


Der sker altid noget
Louise Toftebjerg, redaktionssekretær

- Hvis jeg ikke ved, hvad en søndag skal bringe, smutter jeg næsten altid forbi Carlsberg-området, som ligger fem minutter fra mit hjem på Vesterbro. Jeg er vild med at gå rundt i de spændende kulisser i vidt forskellige arkitektoniske retninger. Og der sker altid noget for børn og voksne. Der er en park, vi kan hænge ud i, dans, en klatrebane oppe under træerne (prøv det), loppemarkeder, en gocartbane, cafeer, en strandbar (uden vand), nedrivning af gamle fabriksbygninger – og meget andet. Har jeg besøg, ender vi tit med at gå en tur derhen, fordi der er noget at se på for alle.


Den BEDSTE gade i den bedste by
Christina Brødbæk Kjeldsen, journalist

- Mit yndlingssted er faktisk en hel gade – nemlig Jægersborggade på Nørrebro. Start fra en ende af (v. Assistens Kirkegården) og snup en kanelsnurre fra Meyers konditori sammen med byens bedste kaffe på the Coffee Collective. Gaden er fuld af skønne vintage-butikker, Vinyl-musikforretninger, unikt økogrej og andet godt. Stil sulten på Manfreds eller med en god gang grød hos ja, Grød.

Simone Bodholdt, journalist

- Det er langt fra en nyhed, men Jægersborggade på Nørrebro rummer utroligt mange skatte. Den brostensbelagte gade ligger helt op til Nørrebroparken, så hvis du bliver træt af at shoppe i de mange små specialforretninger, kan du snuppe en hjemmeristet og –brygget coffee-to-go i The Coffee Collective i nr. 10 og smide dig i parken. Butikkerne du SKAL forbi er CMYK KLD i nr. 51, som er fyldt med skøn dansk grafik i glas og ramme og Damernes Magasin i nr. 29, hvor du finder mærker som Ganni og Black Swan. Men du kan også forkæle ganen med hjemmelavede karameller eller en frokostgrød fra måske verdens eneste grødcafé. Læs mere om alt det, der sker i gaden her.
Jægersborggade, 2200 Kbh. N.

Liv og grønne arealer
Katrine Lund-Nielsen, modeassistent

- Mit absolutte yndlingssted i København må uden tvivl være det grønne areal foran Sankt Johannes Kirke på Nørrebro, hvor der over sommeren er fyldt med liv og glade dage. I de små, hvide træskure sælges der både kaffe og the, kolde drikke og lækker is fra Svaneke Ismejeri, som du kan nyde i solen, mens du sidder og slapper af – og måske ser helikopteren lette eller lande på Rigshospitalets tag.
Blegdamsvej 1, 2200 Kbh N.

Den romantiske have
Louise Gade Sig, journalist

- Landbohøjskolens Have på Frederiksberg er et af de steder i København, jeg slapper allerbedst af. Det er en del af Universitetshaverne og bliver – med rette – kaldt "Den Romantiske Have." Den blev grundlagt i 1858 efter tidens romantiske stil med masser af små parkrum, en dam, en stenhøj og en rosenhave. Et lille, velfriseret stykke natur, som skal opleves. Top det med en kop kaffe i Væksthuset. Ah!
Landbohøjskolens have, 1870 Frederiksberg


Shopping for vægelsindede
Tine Brødegaard, webredaktør

- Hvis du er lige så vægelsindet som mig, er Adèlie Boutique i Guldbergsgade på Nørrebro den helt rigtige sted at gå hen. Altid sød betjening og få men superlækre ting på bøjlerne fra mærker som Gat Rimon, Rika og Libertine-Libertine. Bagefter kan du nedsvælge en ganske udmærket pizza i sensommersolen lige ved siden af Adèlie...
Guldbergsgade 20, 2200 Kbh N.

Cocktails i baggården

Rikke Graff Juel, boligstylist og skribent

- Er ret vild med den helt afslappede cocktailbar Liebkoeb, som ligger gemt i en baggård på Vesterbrogade. Det er folkene bag Rubys (cocktailbar ved Gammel Strand, red.), som også står bag denne bar, så de har styr på, hvad de laver, når de mixer de lækre cocktails.
Vesterbrogade 72B, 1620 Kbh V.
Priser ca. 100-140 kr.