ALT anbefaler
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: film i sommerregnen

Når den danske sommer viser sig fra sin lunefulde og våde side, er det godt at have tanket op med film i sommerhuset eller til en hyggeaften på sofaen derhjemme. Find dem på sider som Yousee eller Netflix eller køb dem over Amazon. Her får du vores varmeste anbefalinger til lidt indendørs sommerhygge.

Af: Mi Skjold Brix
28. jul. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

AMERICAN BEAUTY
Julie Kraase Brandt, bolig - og skønhedsassistent
- Hvis vejret svigter skal jeg helt sikkert gense en af mine absolutte favorit film, American Beauty fra 1999. Kevin Spacey spiller i hovedrollen som den midaldrende familiefar, der får midtvejskrise, da han forelsker sig i sin teenagedatters bedste veninde. Hans materialistiske kone, spillet af Anette Bening, gemmer også på sine helt egne hemmeligheder og i det hele taget viser filmen den amerikanske middelklasses forhold til personlig tilfredsstillelse, skønhed, seksualitet, materialisme og selvfrigørelse rigtig godt.



DE ANDRES LIV
Mia Hessner Sovinsky, redaktionssekretær
- Jeg ville elske at gense De andres liv (originaltitel: Das Leben der Anderen), en tysk film fra 2006 af instruktøren Florian Henckel von Donnersmarck. Den handler om en Stasi-agent i DDR, der, trods kynismen i jobbet, udvikler følelser for et ungt, kreativt par, han spionerer på. Jeg kan slet ikke beskrive med ord, hvor god (og vigtig) en film, det er. Gribende, spændende og dybt rørende. Og så er lydsiden fantastisk. Men det er altså ikke i den helt lette ende, og du skal nok have et par kleenex klar ved siden af slikskålen.



PULP FICTION
Christine Grøntved, redaktionssekretær
- Pulp Fiction (1994), fordi den film bare holder. De fedeste replikker ever og en historie, der er så gennemført vævet sammen, at jeg bliver vildt imponeret hver gang og finder nye genialiteter at beundre Tarantino for. Og skraldgrine over.







THE SILVER LIGNING PLAYBOOK
Line Hindsgaul, moderedaktør
En dejlig ærlig film der viser de rå og grimme sider af livet på en enormt livsbekræftende måde. Men sidder tilbage og tænker,det er sgu ret cool at være den men er på godt og ondt.








CRAZY, STUPID, LOVE
Kathe Japp, artikelredaktør
Jeg anbefaler "Crazy, Stupid Love" (2011), der både er sjov, romantisk og hyggelig – præcis som en god regnvejrsfilm skal være. Med masser af kærlighedsforviklinger, gnistrende kemi mellem Ryan Gosling og Emma Stone og andre fine skuespilpræstationer af bl.a. Julianne Moore og Steve Carell. Nyd minutterne, hvor Gosling og Stone genopfører den berømte dansescene fra "Dirty Dancing" til tonerne af "Time of my Life". (P.S. Der er også en fin "Dirty Dancing"-scene i den franske romantiske komedie "Heartbreaker" (2010) med Vanessa Paradis og Romain Duris. En film, der bestemt også værd at bruge et par regnvejrstimer på).


NOTTING HILL
Signe Baden Rasmussen, Grafisk Trainee
- Den her siger vist alt: "I'm just a girl, stading in front of a boy".






THE SHAWSHANK REDEMPTION
Lotte Michelsen, læserkontakt
- The Shawshank Redemption er min favoritfilm. Jeg har set den et utal af gange, men den er lige god hver gang! Den kan bestemt gøre enhver gråvejrsdag god. Og hvis man kan lide film med overraskende slutninger, så er den her lige sagen – den giver både gåsehud og tårer i øjenkrogene.






DE URØRLIGE
Marie-Louise Truelsen
- Jeg ville sætte "De urørlige" på. En helt igennem vidunderlig fransk feel-good film, som både er rørende, tankevækkende og sindssygt sjov. Jeg elsker den kemi, der er mellem de to hovedrolleindhavere - de er så skønne begge to - og sammen kan de noget helt særligt.






STILL CRAZY
Mi Skjold Brix, webjournalist
- Jeg ser Still Crazy fra 1998 én gang hvert andet år, vil jeg tro. Jeg ELSKER den film. Bill Nighy (som du måske kender som afdanket popstjerne i "Love Actually") spiller Ray Simms, en afdanket rockstjerne. Tyve år efter hans band "Strange Fruit" er gået i opløsning forenes flokken af nu midaldrende mænd til en renæssance. Og hvilken én det bliver!





LÆS OGSÅ: ALT anbefaler: musikken til din sommer.