Læn dig tilbage i sofaen og nyd efterårets bedste bøger.
SPONSORERET indhold

Gå de kolde måneder i møde med de 3 bedste bøger lige nu

Læn dig tilbage i sofaen, tænd for stearinlysene og lad dig underholde af efterårets bedste bøger.

Af:: Redaktionen
30. okt. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

"Planen"
Af Morten Pape
Politikens Forlag, 568 sider, 300 kr.

Rå barndom i ghettoen

Denne ­smukke, smertelige og ­sanselige roman om en forfatters egen opvækst i et belastet boligkvarter, Urbanplanen på Amager, ­ramte mig som en syl i hjertet. "Planen" er skrevet af debutanten Morten Pape, og man kan næsten både høre og ­lugte det, når Pape skildrer moderen med en cigaret i munden i skænderi med faderen, mens lillesøsteren skriger. Sproget er råt og ærligt, og handlingen leder os ind i et miljø, som vi sjældent hører om i litteraturen. Underklassen definerer livet i "Planen", og udfordringer er der nok af, når en intelligent dreng som vores hovedperson skal forsøge at finde sig selv blandt de kriminelle, der sætter kursen i kvarteret. Af Katrine Nadia Jørgensen.

 

ALT for damerne gør opmærksom på, at vi ved en fejltagelse har skrevet fire i stedet for seks stjerner i vores blad fra uge 44. Vi beklager. 

 

"Feriebørn"
Af Jens Smærup Sørensen
Gyldendal, 256 sider, 300 kr.

Når mennesker mødes

Arne er enebarn på en gård i Nordjylland. Han skriver dagbog – på den
kontante, nordjyske facon. Om vejr og vind. Om liv og ­familie. Om de københavnske feriebørn Freya og Thor, som kommer til hans ­forældres gård i 70'erne og hænger ved i Arnes liv. Hans forelskelse i Freya ­kommer til at dominere tilværelsen – en ­upas­sen­­de passion, der forstyrrer ­rutinerne, ­sender ham i fængsel, ind i ­brugtbilsbranchen og tilbage til gården og dyrene, som han ikke vil opgive. "Feriebørn" er en lavmælt, præcis og gribende skildring af møder ­mellem ­mennesker og ­miljøer og en ­hyldest til kærlighedens kraft. Af Anna Pia
Holmgaard.

 

 

"Drengen ingen kunne finde"
Af Christian Mørk
Politikens Forlag, 320 sider, 250 kr.

Det vi frygter og flygter fra

Gordon har mistet sin nevø og ­svigerinde i en mordbrand, og mens ­broren, ­ødelagt af tabene, er indlagt på et ­sanatorium, gennemsøger Gordon igen og igen gerningsstedet. Her ­finder han ­nevøens skitsebog med en ­tegning af en høj, tynd mand i en lang frakke, og da ­broren ­tegner en lignende mand, og andre lokale også har set manden, tager både Gordon og ­broren jagten op. Historien tager nu en gotisk drejning, for de mennesker, de jager, er ikke, som folk er flest. Vores evne til at vurdere godt og ondt udfordres – og ­ligeså virkelighedens særstatus i forhold til det overjordiske. Christian Mørk skriver godt, og er du til det gotiske, er det oplagt efterårslæsning. Af Amrit Maria Pal.

 

LÆS OGSÅ: Kvinder, livet stopper ikke ved de 40

LÆS OGSÅ: Kvinder indeholder mere end æg og æggestokke

LÆS OGSÅ: Her er årsagen til, at mænd og kvinder misforstår hinanden