Instagram flere likes
SPONSORERET indhold

Sådan får du flere følgere på Instagram

Rådgiver i digital kultur Christiane Vejlø, og livsstilsblogger Emily Salomon giver deres allerbedste tips til, hvordan du høster mange likes og skaber den perfekte profil på Instagram.

Af:: Louise Wethke Buch Foto: Sif Meincke, Emily Salomon
27. jul. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

”Fashion, food, beauty and travel from my point of view”, står der på Emily Salomons Instagramprofil. Hendes 1440 billeder har ind til videre fået 14.000 personer til at følge hende. Se eksempler på, hvad hun uploader her.

Men det er ifølge livsstilsbloggeren ikke helt tilfældigt, hvad der hitter på det sociale netværk. 

- Da Instagram startede var det mest øjebliksbilleder, der blev lagt op, og der var plads til lidt mere sjov og spræl. Men nu er der blevet ret mange om buddet, så hvis man vil høste nogle likes, skal man gøre sig umage og kredse lidt mere for sine billeder, siger hun.

Og det handler netop om at få likes. Ifølge rådgiver i digital kultur Christiane Vejlø opnår man nemlig en umiddelbar tilfredsstillelse, når de mange likes tikker ind.

- Likes på sociale medier sætter faktisk en kemisk proces i gang i hjernen. Vi reagerer simpelthen på den belønning, vi får. Den følelse er også grunden til, at vi kan finde på at opdatere instagram mange gange i minuttet, når vi lige har lagt et nyt billede op. Vi venter simpelthen på at få vores fix, siger hun.

Hun og Emily Salomon giver her deres bedste råd til, hvordan du får mest muligt ud af dine Instagrambilleder.


LÆS OGSÅ:
#Aftersex: Over 18.000 deler intime selfies

Emily Salomon: ”Man bliver en junkie efter æstetik”

1. Find en niche
Det er ifølge Emily Salomon vigtigt at have en rød tråd og en genkendelighed i sine billeder, hvis man vil score følgere og likes.

- Nicheprofiler hitter helt vildt på instagram. Det kan være, man går meget op i chokolade, hunde, sko eller noget andet, siger Emily, som selv følger særlige hundeprofiler som @tunameltsmyheart, der har over 887.000 følgere på det sociale netværk.

2. Læg billeder op, der hitter
Emily Salomon har lagt langt over tusinde billeder op, og hun ved efterhånden, hvilke billeder, der får hendes følgere til at trykke på like-knappen. 

- På min Instagramprofil er mode og sko ikke vildt populært, så derfor er der meget mad, bolig, solnedgange og hundebilleder, der til gengæld hitter helt vildt. Køn mad med masser af farve bliver altid liket. De rigtig populære billeder er billeder af mad, kage, chokolade, børn, dyr, naturbilleder af især solnedgange og vandspejlinger. Og så er det vigtigt, man viser sig selv på sin profil. Ligesom gamle feriebilleder uden personer på kan være kedelige, kan dine billeder på instagram også. Det behøver ikke være selfies med trutmund, men i stedet for at tage et billede af en candyfloss i tivoli, så tag et billede, hvor du selv står og spiser candyfloss, siger hun.

Emilys billede af en solnedgnag i Sveriges skove har efter en uge givet over 1000 likes
Solnedgangen fra de scenske skove. På en uge har Emilys instagrambillede fået over 1000 likes.

3. Folk vil se pæne billeder
Folk blevet kræsne. Et billede er ikke længere bare et billede – det skal se godt ud, så det er ikke helt lige meget, hvilket filter du lægger over dine billeder.

- Det er vigtigt, at billedet bliver taget i dagslys, men ikke i direkte sollys med HDR-funktionen til på smartphonen slået til, så billedet får det helt perfekte lys. Jeg tager selv rigtig mange billeder af det samme, så jeg kan vælge det bedste billede ud til at lægge op. Filteret skal gerne være lyst med kølige toner, og helst ikke gulligt og 70’eragtigt. Jeg kigger selv efter billeder, der er visuelt lækre og rare at kigge på. Jeg skal blive glad og inspireret af dem - man bliver en junkie efter æstetik, siger Emily Salomon.

4. Timing er alt
Hvis du poster dit billede for sent, kan du risikere, at dine følgere ikke når at opdage billedet i nyhedsfeeden næste dag. Det er derfor ikke helt lige meget, hvornår du lægger dit billede op, og hvor mange, du lægger op ad gangen.

- Hvis man har tre billeder, man gerne vil lægge ud, så giv den tid, og lad være med at poste alle tre i træk. Hvert billede får færre likes, hvis der er flere efter hinanden. Som tommelfingerregel skal man maks. lægge fem billeder op om dagen, men man skal lægge dem op kontinuerligt og ikke vente alt for mange dage mellem hvert billede. Og efter klokken 22 bliver chanchen for likes minimeret, så vent hellere til næste morgen, forklarer Emily.

5. #Hashtag dit billede
#UdeladDeLangeHashtagsSelsvomDeErMegetSjove, men brug relevante hashtags, der hitter.

- Hashtags er helt vildt vigtige, hvis du vil have likes. Det er en god og nem måde at finde de billeder, man godt kan lide, på. Led lidt rundt og se, hvilke hashtags der er populære inden for de forskellige emner, man lægger op. De meget lange hashtags er sjove, men de hjælper dig ikke til at få likes, siger Emily Salomon.

LÆS OGSÅ: Derfor photoshopper unge deres selfies

Christiane Vejlø: ”12 forskellige hashtags virker bare desperat”

1. Tænk over målgruppen

Det er ikke helt lige meget, hvad du lægger op på din Instagramprofil. Du er nødt til at målrette din profil alt efter, hvad du vil have ud af den, og hvem du vil have som følgere.

- Vær ægte og menneskelig, og tænk over, hvem du vil have som followers. Er det vennerne? Familien? Eller folk som skal se din faglighed? Vær ikke bange for at blive personlig men pas på med at blive for privat, siger Christiane Vejlø.

2. billederne skal vække følelser
Billeder skal røre eller få smilet frem, hvis folk skal like dem.

- Billeder, der vækker følelser, kærlighed og forargelse, fungerer altid godt på sociale medier. Det kan være sjove observationer som f.eks menukort med stavefejl, underlige vejnavne og andre ting, der overrasker og trækker på smilebåndet. Det er noget, der kan få folk til like-knappen, siger Christiane Vejlø.

Emilys hund har fødselsdag. Det sjove billede har givet knap 500 likes.
Penny, Emilys hund havde fødselsdag, den dag billedet blev lagt op. Det søde og sjove hundebillede har fået næsten 500 likes.

3. Lav en fotocollage
Kniber det med at vælge, hvilket strandbillede, der skal op på instagram, kan du samle alle de bedste motiver i ét billede.  

- Hvis du tager flere billeder med samme tema kan det være en god idé at samle dem i en fotocollage. Det kan du ikke gøre direkte i Instagram. Jeg bruger app’en PicFrame. Du kan også kigge efter apps som Frame Magic og Diptic, skriver Christiane vejlø på Elektronista.dk.

4. Brug andre fotofiltertjenester
Der findes mange andre apps med bedre redigeringsmuligheder end instagrams egne, og så skiller du dig også ud fra mængden af "Lo-Fi"-filtre.

- Instagram har et antal forskellige filtre du kan bruge, men hvis du vil have virkelig gode billeder, der overrasker dine followers, så giv dem en gang redigering med nogle af de endnu bedre fotoapps derude. Jeg bruger Snapseed, CameraBag, DeLuxeFX, Big Lens og Pro HDR, skriver Christiane Vejlø på Elektronista.dk.

5. Brug få, men relevante hashtags
Selvom hashtags er gode til at skaffe likes, må du ikke overdrive dit forbrug, mener Christiane Vejlø.

- Hold igen med hashtags. Det er ok at markere et emne for dit billede, men 12 forskellige hashtags virker bare desperat, siger hun.

LÆS OGSÅ: Sådan påvirker de sociale medier din hverdag