Skuespiller Marie-Louise Wille
SPONSORERET indhold

”Det er uhyre svært at kombinere følelser og moral”

Dilemmaet, at instinktet brøler én ting og fornuften noget andet, har i mange år været en tung sidevogn på skuespiller Marie Louise Willes livshistorie.

Af:: Louise Gade Sig Foto: Ida Schmidt
17. apr. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Hun mærkede det første – men langt fra sidste – gang, da hendes gymnasiekæreste dansede med en af byens smukkeste piger. Da hun missede det sidste tog, inviterede Marie Louises kæreste hende hjem til sig.

– Jalousien gnavede i mig, men i det miljø, jeg kom fra, var jalousi en laverestående følelse – er du jaloux, har du allerede tabt. Det var det mest skamfulde overhovedet, så jeg blev handlingslammet, siger hun i denne uges store interview i ALT for damerne.

"Jeg var sindssygt ulykkelig"
Frem for at slå op, lod hun som om, at hun kunne rumme det trekantsdrama, der blev resultatet af kærestens forelskelse i den anden pige.

– Jeg havde en forvrænget forestilling om kærligheden som noget, man kan kontrollere, siger Marie Louise Wille, der lod som om hun kunne rumme det for ikke at blive sat i bås med en der var jaloux og forsmået.

– Det ødelagde noget i mig, og det gik op for mig, at det er uhyre svært at kombinere følelser og moral. Men de fejltagelser, man laver, gentager man i håb om at finde ud af, at man handlede korrekt helt fra starten, så jeg har undertrykt mine følelser i alt for mange parforhold gennem livet. Jeg begik den samme fejl igen og igen ved ikke at sige, hvordan jeg havde det og stort set kun handle ud fra det, der ser moralsk bedst ud. Jeg har været så skide moralsk, at det er til at brække sig over...

Derfor blev det skuespillervejen
Marie Louise Wille er vokset op i en kommunistisk familie, men med årene gik det op for hende, at der er en helt særlig grund til, at hun valgte skuespillerkarrieren – frem for den politiske vej. Da hun første gang stod på en teaterscene, opdagede hun nemlig noget besynderligt: de punkter, der i privatlivet var så bløde, at hun havde bygget en mur omkring dem, kom frem, når hun stod på scenen. De private følelser, hun aldrig brød sig om at dele med nogen, fik endelig en undskyldning for at blive luftet.

Læs hele interviewet med Marie Louise Wille i denne uges ALT for damerne nr. 16/2013.