Interview med Camille Jones
SPONSORERET indhold

“Det kom bag på mig, hvor meget tålmodighed jeg har overfor min søn”

Sanger Camille Jones om at være blevet mor alene, om at gribe ud efter de ting, man ønsker i livet, og om at blive forvekslet med Hella Joof.

Foto: Rasmus Weng Karlsen
23. mar. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Linnea Støttrup Molbech

Hvad er det vigtigste, du har lært af din far og mor?
– En ting, de i hvert fald har lært mig, er selvstændighed og det at stå på egne ben. Det, synes jeg, har de været ret hurtige til at lære både mig og min bror – måske endda lige hurtige nok. Men det er jeg ­rigtig glad for nu. De har altid haft enormt meget tillid til os, og det har været med til at gøre mig ansvarsbevidst og ikke at være bange for at have ansvar.

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?
– Jeg er generelt fascineret af mennesker, der er passionerede. Han skal brænde for noget – det kan være hans ­arbejde for eksempel, men det kan også være en hobby. Og så skal han have humor, det gør stort ­indtryk på mig.

Hvad er dit mest ­irriterende karaktertræk?
– Jeg kan være lidt dårlig til at lytte. Jeg er utrolig ­hurtig til at konkludere og ­komme med ­løsninger, men nogle ­gange er det ikke lige det, folk har brug for. Nogle gange har de mere brug for, at man bare ­lytter til det, de siger. Der skal jeg lige træde et skridt ­tilbage nogle gange og ikke være så ­løsningsorienteret hele tiden.

Hvilket træk (fysisk eller psykisk) holder du mest af hos dig selv?
– Det kom meget bag på mig, hvor meget tålmodighed jeg har over for min søn. Det ­havde jeg absolut ikke regnet med, for jeg er ikke specielt ­tålmodig ellers. Men det er anderledes med ham. I morges var han for eksempel kropumulig, men jeg kan sagtens rumme det. Jeg har accepteret, at det her ikke er noget, jeg kan styre. Jeg gør selvfølgelig alt, hvad jeg kan, men et barn er ikke noget, man kan styre 100 procent, selvom jeg normalt gerne vil have det sådan.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
– Jeg er blevet bedre til at ­rykke på de ting, jeg gerne vil have med i livet. Ting sker jo ikke bare ud af det blå, de sker, fordi jeg aktivt gør noget. Det er jeg blevet meget bevidst om, og det har gjort, at jeg er blevet bedre til at tage initiativ. Det var også sådan, jeg mødte min ­kæreste. Jeg kiggede ud ad køkkenvinduet og så ham sidde nede i gården, og så tænkte jeg, du er 42, du har fået et barn selv – så kan du også godt lige gå ned og hilse på ham den søde fyr! Vi lever jo kun én gang.

Hvad er du mest stolt af?
– Min søn. Jeg er stolt af at have fået sådan en dejlig dreng. Det er ikke, fordi jeg er stolt af at have fået et barn alene. Den beslutning blev ­truffet, fordi jeg ikke havde en mand i mit liv på det tidspunkt, så det var en ­nødvendighed. Men jeg er så stolt af den ­lille guldklump, jeg har fået. Pavestolt.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?
– Det skulle måske være den samme titel, som min første single havde – "Nothing Comes From Nothing".

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?
– Jeg synes, jeg er kommet lidt sent i gang med at tro på mig selv. Så jeg ville sige: "Tro på dig selv. Og stol på dig selv". Jeg har altid været selvstændig, men jeg har også haft en lille, usikker Camille, der har siddet indeni og fucket med mit hoved indimellem.

Hvad er den sjoveste ­kompliment, du har fået?
– Fire gange er der nogen, der har sagt til mig: "Du er sgu da Hella Joof!". Og de fortæller altid, at de er vilde med mine film eller synes, jeg er vildt sjov. Og jeg kan godt se, at vi har lidt den samme hudfarve, men der synes jeg også ligheden stopper. Men jeg kan ikke lade være med at grine af det, og jeg synes, det er et kompliment, fordi hun er supersej.

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: "Jeg skriver med jævne mellemrum min egen nekrolog"

LÆS OGSÅ: Pia Olsen Dyhr: Det bør enhver mand vide om kvinder...

LÆS OGSÅ: Rasmus Tantholdt: "Det er svært at føle, at du svigter andre mennesker"