Helle Thorning: Folk har svært ved at forstå vores ægteskab
SPONSORERET indhold

Helle Thorning: Folk har svært ved at forstå vores ægteskab

I et stort interview med ALT for damerne denne uge, interviewer chefredaktør Tina Nikolaisen statsministeren om hendes ægteskab, livet med teenagebørn der er ved at flyve fra reden og forældrenes svære skilsmisse og ikke mindst jobbet som statsminister.

Af:: Tina Nikolaisen Foto: Les Kaner
13. maj. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er for nylig blevet valgt som Labours kandidat i Wales til det britiske parlament og kommer til at være endnu mindre i Danmark end tidligere. Så det kræver en hel del sms'er og opkald at vedligeholde ægteskabet, fortæller hun i et meget åbenhjertigt interview i denne uges ALT for damerne.

Men parret har aldrig levet et "traditionelt familieliv" og med Stephen Kinnocks nye job bliver der endnu færre weekender, hvor ægteparrets kalendere passer sammen.

Tænker du over, at rigtig mange bliver skilt i dag, og at I er udsatte med den måde, I lever på?

– Enten brister det eller også bærer det. Og nu har vi jo levet sådan i rigtig mange år, og det er ikke bristet. Der er et stærkt fællesskab, som gør, at det kan bære. Det vi hver især bringer hjem, når vi er sammen, det er måske også det, der gør, at vi holder vores ægteskab levende og interessant. At vi ikke løber tør for ting at tale om. Vi går ikke og skændes om småting, om hvem der nu har gjort hvad, hvem der har skiftet køkkenrullen eller dit og dat. Det er der jo også noget rart i. Jeg tror ikke, at der er en ideel måde at leve sammen på. Vi har ikke fundet den, men det er heller ikke sikkert, at andre har fundet den, siger Helle Thorning-Schmidt.

"Det er, som om det er et større mysterium, at vi rent faktisk er gift."

Hun forstår godt, hvis danskerne synes, hun lever et usædvanligt familieliv – anderledes end langt de flestes.

– Nogle gange tænker jeg, at folk havde nemmere ved at forstå det, hvis vi blev skilt, end at vi rent faktisk er blevet sammen, fordi der er så mange, som bliver skilt. Det er, som om det er et større mysterium, at vi rent faktisk er gift og lever på den måde, end hvis vi var blevet skilt. Men så må vi næsten udfordre folk lidt, for det er altså den måde, det er blevet til.

I stedet er der lige nu rigtig meget mor-datter-tid i hjemmet, hvor den yngste datter Camilla som den eneste hjemmeboende og Helle Thorning-Schmidt hygger sig, laver mad og lektier. Men om aftenen skal Camilla ligesom alle andre teenagere ofte se sine venner.

– Hun gider jo ikke sidde og glo på mig hele aftenen. Jeg tænker da også over, at jeg går ind i en anden alder, når mine børn bliver så store. De har jo stadig brug for mig, men det er på en helt anden måde. Jeg begynder også at tænke, at der er et liv, hvor børnene ikke er der så meget mere. Det skræmmer mig ikke, men der er en vis tristhed omkring det, fordi det er så fantastisk at have børnene omkring sig.

Læs hele interviewet om Helle Thorning-Schmidts ægteskab, opvækst som skilsmissebarn og udfordringerne ved jobbet som statsminister i denne uges ALT for damerne 20/2014.