Jeanette Ottesen
SPONSORERET indhold

Jeanette Ottesen: “Jeg nyder turen til mit mål, og det er lige meget, hvad jeg går igennem”

Svømmer Jeanette Ottesen om at have en rigtig grædefamilie, om at nyde turen mod sine mål og om at lære af sine fejl.

Af:: Linnea Støttrup Molbech Foto: Team Danmark/Fogt Management
23. aug. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilken beslutning har du fortrudt?
– Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har fortrudt noget. Jeg har det sådan, at man lærer af alle sine fejl, og ting sker af en grund.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?
– Jeg tror, jeg nyder mit arbejde mest nu i de her dage. Jeg glæder mig rigtigt meget til OL, så det er en dejlig tid at være i. Mine dage starter med, at jeg vågner klokken 6.00, så spiser jeg morgenmad, tager til træning, kommer hjem og spiser, så sover jeg, så spiser jeg, så træner jeg igen, så spiser jeg, og så går jeg i seng. Når man har et mål og gerne vil noget med sit liv og sin karriere, så er det skønt. Det er selvfølgelig ikke et liv, som alle mulige andre har, men det er et liv, der skal til for at opnå det, jeg gerne vil.

Hvornår græd du sidst?
– Jeg græder rimelig tit, hvis jeg ser noget i fjernsynet. Det er lige meget, hvad det er, det kan være både sørgeligt og godt. Det kan være en mor og en datter, der krammer hinanden. Jeg er meget let til tårer. Det er en rigtig familieting. Vi græder over alt i vores familie. Hvis vi ikke har set hinanden i lang tid og så ser hinanden, så græder vi.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?
– Den første, jeg kan komme på, er "Enjoying the Ride", for det er virkelig det, jeg gør. Jeg nyder turen til mit mål, og det er lige meget, hvad jeg går igennem, så er det med stor nydelse, jeg gør det, selvom det er pissehamrende hårdt, og det er et liv, som ikke særlig mange mennesker ville ønske sig. Men det er et spændende forløb. Jeg lærer rigtig meget om sporten, jeg lærer rigtig meget om mig selv og om folk omkring mig.

Hvordan tror du, at andre ser dig?
– Jeg tror, det er forskelligt, hvem du spørger. Der er jo ­forskel på, om folk kan lide en eller ikke kan lide en. Dem, der er tæt på mig, ser mig som meget glad og én, der nyder det, hun laver, og andre ser mig måske bare som hende svømmeren Jeanette, der er meget stædig og meget ambitiøs.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?
– Det har min mor. Jeg ved godt, det lyder lidt kliché-agtigt, men det har hun. Hun har gået igennem så mange lede ting, og hun er verdens gladeste og mest positive kvinde, jeg kender. Hun er totalt power, og hende ser jeg rigtig, rigtig meget op til. Hvis hun kan tage så let på tingene, og hvis hun kan komme igennem det, hun har været igennem, så kan jeg også. Og så skal jeg egentlig bare pakke mit ynk sammen en gang imellem og så op på hesten.

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?
– At jeg fungerer bedst, hvis jeg er glad. Det lyder måske rimeligt lige til, men det er det ikke altid, specielt ikke inden for sporten. Jeg præsterer bedst, når jeg er glad og afslappet, har ro i min mave og ikke prøver at være nogen, jeg ikke er. Jeg omgås mennesker, der gør mig glad, og så ligger jeg de ting fra mig, som jeg ikke behøver at spekulere på. Det er så nemt at lade sig distrahere. Det handler bare om at være i mig selv og være i nuet.

Hvornår føler du dig ­allermest lykkelig?
– Når jeg er sammen med min familie. Det behøver ikke være noget specielt, men når jeg er omgivet af familie eller er til familiekomsammen, så er jeg lykkelig. Jeg elsker, elsker, elsker at være sammen med min familie. 

LÆS OGSÅ: Sonja Oppenhagen: ”Jeg er lidt maskulin i min beslutsomhed og karakter”

LÆS OGSÅ: “Jeg ler som en vanvittig hver dag”

LÆS OGSÅ: “Det var hårdt at indse, at jeg havde fejlindrettet mit arbejdsliv”