Ninka-Bernadette Mauritson
SPONSORERET indhold

Kernefamilie-guru udfordrer parforholdet

Ninka-Bernadette Mauritson bragede igennem sundhedsmuren med bogen "Kernesund Familie – Sådan!". Nu er hun fraskilt og udfordrer det traditionelle parforhold.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Elisabeth Dahlberg og Sergio Gogolia
09. maj. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Ninka-Bernadette Mauritson, der i 2007 blev kendt for bogen "Kernesund Familie – Sådan!", er igen klar til at tage turen i mediemaskinen – nu med fokus på at leve i et mere frit og åbent parforhold end den traditionelle skabelon tillader, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne denne uge.

For selv om bogen "Kernesund Familie", der gav travle børnefamilier en opskrift på at leve sundere, var en succes har den haft sine omkostninger i form af en nedtur og en skilsmisse fra manden Morten.

"For mig har det været særligt udfordrende at blive skilt, fordi hele mit image var bygget op om det her med kernefamilien. Det var smertefuldt at skulle slippe det billede af sig selv og være en af de mange, der ikke kunne få parforholdet til at fungere. Men jeg kunne bare mærke, at rejsen var slut. Morten og jeg havde lært det, vi skulle lære af hinanden," siger Ninka-Bernadette Mauritson til ALT for damerne.

Læs også: Ninka-Bernadette Mauritsons tip til et bedre liv.

Ny mand - nyt projekt
Siden august sidste år har hun bygget sit firma op igen, mødt en ny, italiensk mand. Parret bor i hver sit land og vil i det kommende år skrive en bog om, hvordan det er at leve på en anden måde end flertallet. For hvorfor er det lige, at man gerne må have flere veninder men kun én mand, spørger Ninka-Bernadette Mauritson.

"Vi vil finde ud af, hvad der sker, hvis vi gør det modsatte af alle andre. Havner vi i sammen fælde? Kommer vi til at kede os lige så meget som andre par? Kan man undgå at blive jaloux, og kan man undgå det med at ville være den eneste ene? Deepak Chopra siger, at den eneste ægte kærlighed er, når man ikke har brug for at blive bekræftet, men åbner sit hjerte og giver fri. Så det eksperimenterer vi med det næste års tid. Vi vil interviewe forskellige mennesker, der har et bud på det, og så følge vores eget forhold. Der er brug for en ny love revolution. Jeg siger ikke, at vi har fundet den rigtige løsning, nu prøver vi bare at gøre noget helt langt ude anderledes. Vi vender det hele på hovedet og ser, hvad der sker," siger Ninka-Bernadette Mauritson til ALT for damerne.

Læs også: Sådan undgår du jalousi i parforholdet

Parforholdsskabelonen passer ikke til alle
Hun er meget imponeret over dem, der kan holde sammen hele livet. Men må konstatere, at det ikke lykkedes for hende.

"Måske er det sådan, at vi er mange, der er vokset ud af den parforholdsskabelon, som vores bedsteforældre og forældre har lavet. Der er jo heller ingen af ens venner, man kunne holde ud at være sammen med dag ud og dag ind. Sidde på toilettet med, sove med og høre på. Så jeg er nysgerrig: Okay, nu har vi prøvet den skabelon i mange år, kunne man prøve at gøre det på en anden måde?¨," fortsætter Ninka-Bernadette Mauritson.

Vi vil gerne høre din mening! Kan det traditionelle parforhold blive for klaustrofobisk? Skriv en kommentar længere nede på siden eller gå til ALT for damernes Facebook-side!

Læs hele det store interview, hvor Ninka-Bernadette Mauritson fortæller om successens pris og sit nye forhold, i ALT for damerne 19/2012.