Interview med Benjamin Lasniers mor
SPONSORERET indhold

"Min søn har 5 millioner fans på Facebook"

YouTube, Instagram og Facebook er blevet flere unges vej til succes. Men hvordan håndterer man, at ens teenagesøn pludselig har flere millioner følgere, og pigerne stopper ham på gaden? Merete Lasniers søn er en stjerne på de sociale medier, og hun har valgt at blive hans manager og bakke ham hundrede procent op.

Af:: Kicki Thomsen Foto: Franne Voigt
28. jan. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Marie-Louise Truelsen

I sommeren 2013 sidder 13-årige Benjamin Lasnier på en restaurant med sin kusine, som taler om den nye app, Instagram. Benjamin mener ikke, at han har brug for mere på sin telefon, men han downloader alligevel app'en og laver en lille sjov video, som han lægger på med det samme. Telefonen ryger tilbage i lommen, men da Benjamin kigger på den lidt senere, får han et chok. Han har fået 50 likes fra folk i både Kina, Canada, USA og et par stykker fra Danmark. Fra det øjeblik er han hooked.

LÆS OGSÅ: Fremtidens stjerner fødes på de sociale medier

I dag har han lidt over en million følgere på Instagram, 5,2 millioner fans på Facebook, og så er han blevet sammenlignet med Justin Bieber. Hans mor, Merete Lasnier, er blevet hans manager, for de sociale medier og en spirende sangkarriere er godt i gang med at blive en business, som skal tages alvorligt. De sidste to år har været én lang læringsproces for Merete, for hvordan håndterer man, at ens teenagesøn pludselig ikke kan gå i fred på gaden, at han står op midt om natten for at lægge billeder på Instagram, når de unge står op i USA, og at både virksomheder og store musiknavne bejler til fænomenet "Benjamin Lasnier"?

– Benjamin er min ældste søn, og da han pludselig begyndte at være rigtig meget på sit værelse med lukket dør, tænkte jeg: Er det mon sådan, det er at have en teenager? Jeg havde jo ikke prøvet det før, men jeg kunne hurtigt fornemme, at der var noget særligt, der optog ham. I skolen hørte jeg fra hans lærere, at det var, som om Benjamin var inde i en boble, han sad og drømte, kiggede ud af vinduet og kunne ikke følge med.

LÆS OGSÅ på Eurowoman.dk: Patti Smith: "Jeg kunne aldrig forestille mig at gå op i likes"

Så Merete spurgte ham, hvorfor han brugte så meget tid på sit værelse. Spørgsmålet fik Benjamin til at reflektere over, hvad han egentlig lavede. Han fortalte sin mor om Instagram, som hun slet ikke kendte på det tidspunkt, og at han var gået fra 0 til 70.000 følgere på en måned. Merete lyttede og spurgte, hvad Benjamin havde tænkt sig at bruge alle de fans til? "Jeg vil synge", svarede han. Merete blev mildest talt overrasket. Ingen i familien er musikalske.

– Jeg så sådan et "X Factor"-scenarie for mig, og jeg tænkte: Det er ikke sundt for Benjamins personlighed. Han har altid elsket at være midtpunkt, elsket at være på, og han havde i flere år spurgt mig, om han måtte være model, hvilket jeg havde sagt nej til, fortæller Merete.

Men Benjamin ville synge.

– Han begyndte at synge for mig i sofaen, og man synes jo altid, at ens børn er fantastiske, men jeg tænkte også: Okay, jeg gør det svært for ham. Jeg sagde til ham, at jeg hørte, hvad han sagde, og hvis han ville synge, måtte han finde en sanglærer, og så måtte vi tage det derfra.

Hegn og elektrisk låge
Benjamin øvede sig. Og øvede sig. Han så how-to-do-guitar-videoer på nettet, og da han begyndte at føle, at han kunne noget, lagde han små musikvideoer på YouTube. På det tidspunkt boede familien i Vejle, og pludselig begyndte der at stå piger ude foran huset og råbe på ham. Familien måtte sætte et hegn og en elektrisk låge op for at kunne være i fred. Samtidig blev Benjamin kontaktet af Burhan G, Medinas manager, Rasmus Seebachs manager og Sony Music, som havde set ham på YouTube. Han må kunne et eller andet, tænkte Merete, som tog med ham til København for at høre, hvad de kunne tilbyde. Benjamin fik en kontrakt med Sony, men Merete kunne hurtigt se, at han ikke passede ind i deres skabelon.

– Vi stoppede hos Sony, og Benjamin fortsatte med sang- og danseundervisning. Jeg sagde til ham, at jeg gerne ville hjælpe og støtte ham i at synge, men vi måtte lave en aftale. Jeg sagde: "Jeg har ikke prøvet det her før, og jeg har heller aldrig været mor til en teenager før, så vi må stole på hinanden. Jeg sætter selvfølgelig nogle grænser, og dem, synes du helt sikkert, er forkerte somme tider, men så må du komme og sige det til mig. Jeg gider ikke, at vi smækker med dørene. Hvis der er noget, du ikke synes, er fair, så vil jeg overveje det, og måske siger jeg stadig nej, men det kan også være, at du kan overbevise mig om noget andet med dine argumenter".

Merete gjorde det også helt klart for ham, at han skulle gøre skolen færdig og blive ved med at være en god bror for sine søskende. Og Benjamin tog det hele til sig.

Han lavede en slags businessplan for, hvornår på dagen – og natten – han skulle lægge billeder ud i forhold til, hvornår de unge stod op rundt omkring i verden, for han var fast besluttet på at gå efter en international sangkarriere.

– "Det går ikke", sagde jeg. "Jeg tager din telefon væk om natten, hvis du ikke lader være". Siden er der kommet en timerfunktion, så man kan sætte den til at lægge billeder ud på bestemte tidspunkter. Der var også et tidspunkt, hvor vi skulle ned til børnenes grandpapa i Frankrig, og han har ikke internet. Benjamin gik helt i baglås. En hel uge uden internet! Jeg måtte da kunne forstå, at han havde en karriere, han skulle passe. Men det var jeg helt kold overfor, og jeg sagde til ham, at det måtte han kunne klare. Han var bange for, at hans følgertal ville falde, og jeg måtte sige til ham, at det ikke nyttede noget, at det fyldte så meget i hans liv, at han ikke kunne klare sig en uge uden netadgang.

Nej til bar overkrop
Det falder Benjamin naturligt at kigge ud i verden, for han er født i Luxembourg, og hans far er fransk. Som 4-årig begyndte han i skole i Monaco, og da han var 7 år, flyttede familien til Vejle, hvor hans far fik arbejde. Og da forældrene efterfølgende blev skilt, flyttede Merete med alle fire børn til København. I dag går Benjamin i niende klasse.

– Han sætter sig nogle mål og er meget struktureret i forhold til at nå dem. Han er blevet meget voksen på den måde, at han har prøvet en masse ting, som mange andre i hans alder ikke har prøvet. Men han er også stadig et barn indeni, og han prøver ikke så mange ting med fest og farver, som andre i hans alder. Det er en prioritering, for han ved godt, at hvis han har festet og drukket, så kan han ikke noget dagen efter, siger Merete.

– Som mor har jeg et kæmpe ansvar, og derfor har jeg det hele tiden oppe at vende, om det nu er det rigtige, jeg gør. Jeg er så glad for, at jeg har holdt lav profil med ham her i de første år, for han er så grounded nu, og han har en stærk tro på sig selv. Nu er han ved at være klar, og han har rygraden til at stå imod det pres, der måtte komme.

LÆS OGSÅ: Mor-bloggeren Trine blev forladt af faren til sin søn - nu blogger hun om at være enlig mor

Merete er filteret mellem Benjamin og resten af verden. For nylig kom Benjamins nye musik ud, og næsten samtidig kom der en bog om ham. Det betyder, at rigtig mange vil have fat i ham, og alle mener, at deres ærinde er det vigtigste.

– Og så er det, han kortslutter, for han kan ikke nå det hele og kan miste overblikket. Jeg tager fat i dem alle og siger, at alt skal gå gennem mig. Så skal jeg nok servere det for Benjamin på det rigtige tidspunkt, for der er jo ingen af os, der er interesserede i, at han skal gå ned med flaget, siger Merete, der også har fokus på Benjamins sikkerhed på de sociale medier.

– Ret hurtigt havde jeg jo mor-hatten på og sagde til ham, at han for eksempel ikke måtte være i bar overkrop på de billeder, han lagde ud. Jeg kom også selv på Instagram, så jeg kunne følge med i, hvad han lagde ud. Men det er jo en svær verden, og vi har været igennem nogle ubehagelige ting. Blandt andet var der på et tidspunkt en amerikansk kvinde, der stjal Benjamins identitet og lavede en side i hans navn. Der fik vi god hjælp af Sony, som via deres jurister fik siden lukket, men kvinden blev så vred, at hun efterfølgende truede hele familien med, at vi ville blive skudt. Det var meget ubehageligt og skræmte virkelig Benjamin.

Begge ben på jorden
Når man viser sig frem, må man også forberede sig på nogle slag. Og Benjamin har da også fået både janteloven at mærke og grimme kommentarer med på vejen.

– Han tager det ikke til sig mere. Det er ikke sådan, at folk råber efter ham på gaden, men han får da masser af hadebeskeder. I starten gik det ham meget på. Tænk, at der er nogen, der hader mig, kunne han sige.

Selvom Merete har forsøgt at holde ret lav profil i Danmark, så Benjamin også bare kan få lov at være sig selv, har han alligevel svært ved at gå i fred på gaden. Han bliver stoppet. Der bliver taget billeder. Og han stiller gerne op. Det er en del af "jobbet". Familien får jævnligt nye telefonnumre, for hvis bare én fan finder frem til et af familiens numre, spreder det sig lynhurtigt. Der bliver også ofte ringet på gadedøren, selvom der ikke står Lasnier på dørtelefonen. Entusiastiske fans fra hele verden finder alligevel frem til deres idol. Og her er det vigtigt, at opmærksomheden ikke stiger Benjamin til hovedet.

– Jeg snakker rigtig meget med ham. Jeg har fingeren på pulsen hele tiden. Men det er en balancegang. Den ene dag står han i LA eller Stockholm med en producer, der også arbejder for One Direction eller Justin Timberlake, og dagen efter står han i skolen og skal fremlægge en eller anden opgave. Det er en kæmpe kontrast. Men ellers er det Benjamins held, at han har tre søskende. Han bliver nødt til bare at være en del af familien og være med til at få det til at køre rundt. Hvis vi skal til Stockholm en hel uge med Benjamins musik, må han tage sin tørn herhjemme på andre tidspunkter ved at tage Marius på legepladsen, gå ned med skraldet eller hvad det nu kan være. Og det gør han. Han er ret bevidst om, at han ikke ville være, hvor han er i dag, hvis jeg ikke var der for ham og bakkede ham op, siger Merete, der prøver at give alle sine fire børn samme plads.

– Selvfølgelig synes de ikke, det er fedt, hvis jeg er væk en hel uge i Stockholm, men jeg prøver altid at drage dem med ind i det. Forklare dem, at der er både plusser og minusser. Plusserne er, at jeg er rigtig meget hjemme hos dem og er meget fleksibel, fordi jeg arbejder hjemmefra, minusset er, at jeg så er lidt mere på med Benjamin engang imellem. Vi kender jo ikke fremtiden og aner ikke, om det kommer til at stikke helt af, men vi taler om, hvad der vil være det mest skræmmende, hvis det sker, og hvad der vil være det positive.

Merete er også forberedt på, at Benjamins succes kan vende på et tidspunkt. Men nervøs er hun ikke, for rent fagligt er han stærk.

– Han skal nok blive til noget. Jeg tror, at det kan gå galt, hvis man ikke kan finde ud af at leve i den almindelige verden. Og derfor er det vigtigt, at Benjamin er grounded i skolen, med sine venner og herhjemme. Jo bedre han er til at leve i den almindelige verden, jo bedre kan han håndtere alt det andet.


LÆS OGSÅ: Mascha Vang: ”Drømmene var bedre end virkeligheden”

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: "Jeg skriver med jævne mellemrum min egen nekrolog"

LÆS OGSÅ: Pia Olsen Dyhr: Det bør enhver mand vide om kvinder...