Pernille Skipper
SPONSORERET indhold

Pernille Skipper: ”Jeg har brug for mine venner hele tiden”

Politikeren Pernille Skipper om sit bedste overlevelsestrick, sin irrationelle flyskræk, og om aldrig at blive backpackertypen.

Af:: Julie Møller Foto: Steen Brogaard
19. maj. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det mest markante ved din personlighed?
– At jeg taler enormt meget. Jeg oplever jo ikke min egen personlighed udefra...., men jeg blander mig i alting – konstant. Både når det handler om politik og de små ting. Et for andre nok både positivt og irriterende træk.

Hvornår har du sidst været rigtigt bange?
– Det var sidst, jeg var oppe at flyve. Flyskræk er jo en irrationel fobi, men jeg bliver bare bange for, det skal styrte ned og bryde i brand... Frygtelig irrationelt, men det føles meget ægte, når man sidder der og hyperventilerer.

Hvad er din største succes?
– Jeg har ikke én stor succes. Faktisk er jeg meget god til at finde små succesoplevelser i det daglige. Når man f.eks. får rykket et lille komma i en politisk debat. Et godt møde med positiv stemning kan også være en succes. Jeg synes, det er svært at adskille succeser som "arbejdssucces" eller en "personlig succes", for mit arbejde er min hobby, så det er også derfra, jeg får mine succeser.

Hvad er det vigtigste, du har lært af din mor?
– Jeg har lært utroligt meget af min mor. Hun er mit store idol og en rigtigt god veninde. Hun har givet mig en grundlæggende tro på, at man kan lave ting om i verden. Og man skal kæmpe for det, man tror på.

Hvilket træk holder du mest af ved dig selv?
– Jeg kan bedst lide mig selv, når jeg griner rigtigt meget. Laver jokes og laver sjov. Jeg er absolut ingen stand-up-komiker, men jeg kan virkelig godt lide at grine. Jeg synes også selv, at jeg er mest rar at være i nærheden af, når jeg griner.

LÆS OGSÅ: Caroline Henderson: "Jeg tror, at jeg skal dø"

Hvad er det bedste over-levelsestrick, du kender?
– Gode venner. De kan redde rigtigt mange ting. Jeg har brug for mine venner hele tiden. Jeg har enormt meget brug for dem i en travl hverdag. De hjælper med at lave nogle skægge ting i fritiden, lytter til mig, når det er hårdt – de hjælper hele tiden. Jeg bor sammen med en rigtigt god veninde, der lægger øre til rigtigt meget, både på godt og på ondt.

Hvilken type ferie kunne du aldrig finde på at tage af sted på?
– Jeg har aldrig været backpackertypen. Jeg kan huske, da jeg blev færdig med gymnasiet, der var der mange af mine veninder og venner, der tog på sådan en rygsækrejse et eller andet sted hen. Jeg har aldrig været den type, der har haft den store fascination af den slags rejse, så det kommer jeg aldrig af sted på. Når jeg tager på ferie, vil jeg hellere slappe af.

Hvilken telefonsamtale husker du bedst?
– Telefonsamtaler kan være lige så vigtige som det at sidde over for hinanden. Man snakker jo rigtigt meget i telefon med folk, så der er alle mulige store begivenheder, der sker over telefonen. Jeg kommer til at tænke på, da jeg fik at vide, at min farfar var død. Den samtale sidder i mig, for det gjorde ondt. En anden samtale, som står klart, var, da min specialevejleder ringede til mig og fortalte, at jeg var bestået og nu var jurist. De to samtaler sidder helt sikkert i mig.

Hvem er dine politiske forbilleder?
– Line Barfod, tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten. Hun er fagligt helt ekstremt kompetent. Hun har styr på det, hun arbejder med, hele vejen igennem. Samtidig har hun også et bankende hjerte for de sager, hun kæmper for. Et andet politisk forbillede er Rosa Parks, som var den sorte kvinde, der nægtede at flytte sig ned bagerst i bussen i USA. Hun startede jo en kæmpe epoke og en kamp for ligestilling imellem sorte og hvide. Det er jo en lille ting, hun gjorde. Hun satte sig på et sæde og blev siddende. Men det betød helt ekstremt meget. Det der med at turde gå imod uretfærdighed, det er fascinerende.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær: Valgte karrieren frem for børn