Økologisk citrusfarm
SPONSORERET indhold

Tina skiftede københavnerlivet ud med spansk landsbyidyl

Hun har gjort det, mange drømmer om. Skiftede lejligheden og karrierejobbet ud med en Bed and Breakfast i en spansk landsby. Tina Skalander undrer sig over, hvorfor flere ikke tør kaste sig ud i livets eventyr.

Af:: Sofie Hviid Foto: Trine Louise Willer
03. jun. 2016 | Livsstil

Den økologiske citrusfarm Fuegoblanco var den første ejendom, Tina Skalander var ude at se med en spansk ejendomsmægler. Og hun forelskede sig hovedkulds i det hvide hus, terrasserne, udsigten og de 23.000 km2 citrusfarm.

Men man kan jo ikke bare købe det første, det bedste, sagde hun til sig selv og kiggede videre. Mere end 25 ejendomme og adskillige flyture frem og tilbage mellem Malaga og København senere, stod det dog klart. Fuegoblanco var hendes nye hjem – og ramme om det liv og den forretning, hun drømte om.

37-årige Tina Skalander var egentlig tilfreds med sin københavnske tilværelse som sælger af radioreklamer. Men efter et ophold på en gård nord for byen, kunne hun mærke, at hun længtes efter mere fred omkring sig. Hun var begyndt at leje sin lejlighed ud til udlændinge gennem AirBnb, og hun kunne godt lide rollen som vært. Og så var der det med vejret. De kolde danske vintermåneder kunne Tina godt tænke sig at være foruden. Dermed var ideen om hendes spansk Bed and Breakfast født. Og så var det bare et spørgsmål om at komme i gang:

- Jeg er ikke typen, der tænker ting og så ikke gør dem. Når jeg har besluttet, at det er det, jeg vil, så kommer jeg også derhen. Det er nok også derfor, at jeg er en god sælger. Jeg sætter mig et mål, og så finder jeg ud af, hvordan jeg kommer derhen.

Foto: Trine Louise Willer

Det langsomme liv
Fuglene synger i baggrunden, når Tina fortæller om sit nye liv over telefonen. Hun sidder i sit køkken, som er ejendommens køligste rum. Temperaturen udenfor har passeret 30 grader i den spanske forårsvarme. Det er godt to måneder siden, Tina skiftede Vesterbro ud med Alora, en lille spansk by med 'hvidkalkede huse, smalle brostensgader og små tapasbarer' som Tina skriver på hjemmesiden.

LÆS OGSÅ: Jeg var langt ude. Jeg var ved at miste det hele

Og roen har sænket sig over hendes liv. Stedet er så fredeligt, at selv buddet fra supermarkedet stopper op og lægger mærke til det, når han kommer med varer til Tina. Hun har allerede tilpasset sig den spanske tidsopfattelse – som i forhold til den danske er noget langsommere:

- Her er tid et mere udefineret begreb. Det betyder ikke så meget, om det tager en halv time eller tre timer. I København blev man irriteret, hvis det tog 50 minutter i stedet for 40 minutter at komme fra et sted til et andet. Det kunne jeg slet ikke drømme om her. Man lægger slet ikke mærke til tiden på samme måde. I banken kan det godt tage en time at komme til, og det ville irritere mig i Danmark. Men her er man nede i tempo, så tager jeg bare en kop kaffe og sludrer med nogen imens.

Foto: Trine Louise Willer

Tina har fået en hverdag med lange rideture langs søen, hvor hun stopper og spiser tapas på vejen. En hverdag med duften af friske citroner omkring hende. En hverdag hvor hun laver hjemmelavet citronmarmelade til sine gæster og er holdt op med at se fjernsyn. I stedet sidder hun ude i citronlunden, læser en bog og lytter til fuglene. Alle de fine kjoler, hun tog med fra Danmark, hænger på de samme bøjler, som da hun kom hertil. I stedet for kjoler og stiletter hopper hun om morgenen i cowboyshorts og klipklappere.

- Jeg elskede at shoppe i København, men det kunne jeg ikke drømme om her. Man sætter bare pris på nogle andre ting, og det passer ikke ind med fede kjoler og stiletter.

LÆS OGSÅ: Sådan får vi mere liderlighed og mindre pligtsex

Følge sin drøm alene
For Tina har det hele været en ret simpel proces. Hun satte sig et mål og føler ikke, at hun har kastet sig ud i noget helt vildt. Men hun ved godt, at hun i andres øjne har været modig:

- Du drømmer ikke om, hvor mange mennesker, der har sagt til mig, at det har de også altid ønsket sig. Hver gang tænker jeg bare, hvorfor har du så ikke gjort det? Jeg tror, at mange ikke har drivkraften, modet og energien til at omsætte ord til handling. Jeg kender mange, som siger en masse, de gerne vil gøre – men man ved bare, at det aldrig kommer til at ske. Jeg har det omvendt – hvis jeg siger noget, så ved folk omkring godt, at det kommer til at ske.

Da Tina traf beslutningen, spurgte hun sin kæreste, om han ville med. Det var han ikke klar til lige nu og ville gerne vente, til de havde sparet lidt flere penge op. Men Tina kunne ikke vente:

- Hvis man har en drøm og gerne vil udleve den, skal man ikke lade noget stoppe den. Hvem siger, han er klar om fem år? Det kunne ende med et evighedsprojekt, der aldrig blev til noget. Enten vil du med, eller også vil du ikke!

Foto: Trine Louise Willer

At hun valgte at gøre det alene og lade kæresten blive i København, har undret mange af hendes venner. Folk har en opfattelse af, at hvis man er i et forhold, så gør man ting sammen. Men sådan ser Tina ikke på det.

- Jeg synes, at det er noget pjat, at man ikke kan gøre det alene.

Tina har købt sig en ladvogn, som hun kører rundt til de lokale loppemarkeder og finder møbler i. Og kunderne er begyndt at komme i så stor stil, at hun har været fuldt booket i flere uger. Hun har adopteret en hund, der ligesom hende selv kom forbi Fuegoblanco og ikke havde lyst til at tage væk igen. Og indtil videre nyder hun den tid, hun har for sig selv. Hendes kæreste, venner og familie kommer løbende på besøg, og hun er ikke så nervøs for, at hun bliver ensom. Efter to måneder er hun ikke et i tvivl om, hvor hendes fremtid er:

- Jeg skal helt sikkert ikke tilbage. Hvis jeg kommer til at kede mig, finder jeg på noget hernede. Jeg keder mig sjældent særlig lang tid ad gangen.

Du kan læse mere om Tinas økologiske citronfarm og Bed and Breakfast her: fuegoblanco.com 

Foto: Trine Louise Willer

LÆS OGSÅ: “Jeg vil have en soulmate, ellers kan det være lige meget”

LÆS OGSÅ: “Som mange andre kvinder er jeg lidt for god til at pille mig selv ned”

LÆS OGSÅ: Lisbeth droppede sit karrierejob og købte en enkeltbillet til den indiske slum