La La Land
SPONSORERET indhold

13 personer, steder og ting, der får betydning for dig i 2017

Aarhus som kulturby, kunst på Instagram, de bedste rejsedestinationer, markante kvinder og lovende nye film. Her er de steder, oplevelser og mennesker, der kommer til at tegne det kommende år.

Af:: Stinne Kaasgaard
16. jan. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Kunst med kunst på

Brexit har indtil videre ikke gjort noget synderlig godt for briterne, men når pundet nu alligevel rasler ned, kan vi lige så godt bakke op om turismen og det britiske kulturliv. Vi har i hvert fald planer om en tur til London, hvor udstillingen med Amedeo Modigliani åbner på Tate Modern sidst på året. Du kan selvfølgelig også bare blive på dansk jord, for de hjemlige museer skuffer bestemt heller ikke i 2017. En af Danmarks største kunstnere, Tal R, udstiller værker fra de seneste to årtier af sin karriere og giver i en række helt nye værker sin fortolkning af det skjulte og oversete i det moderne liv på Louisiana. Og i Aalborg kan du opleve den finske arkitekt Alvar Aaltos organiske design, der rummer såvel møbler og arkitektur som glas og lamper.
Tate.org.uk, Louisiana.dk, Kunsten.dk

Udstillingen med Amedeo Modigliani kan opleves på Tate Modern fra 22. november 2017 til 2. april 2018

Han er en af de største herhjemme, og i 2017 udstiller Tal R på Louisiana fra 20. maj til 10. september 

Finske Alvar Aalto står bl.a. bag koncerthuset i Helsinki. Fra 28. januar til 17. april kan du opleve arkitekten på Kunsten i Aalborg

LÆS OGSÅ: To nye tøseserier på vej til Netflix

Insta-art

Slut med opskruede madbilleder, farvel til selfies poleret til døde af fotofiltre, og adjø til billedet af dine sko på (endnu et) pænt gulv. Brug i stedet Instagram til noget, der udvider din horisont. Lige nu rykker
kunstprofiler nemlig for
alvor. Vi elsker især:

@kellymariebeeman
Hvis du næsten ikke kan vælge, om du elsker kunst eller mode mest, så hold øje med Kelly Beeman, som kombinerer de to. Hendes fine streg af modeller i de nyeste kollektioner har en fanportefølje, der bl.a. tæller J.W. Anderson og Vogue.

@loewe

Et billede slået op af Kelly Beeman (@kellymariebeeman) den

@unskilledworker
Når man som kunstneren Helen Downie først finder ud af, at man kan male, i en alder af 48 år efter at have kæmpet sig ud af et stofmisbrug og være blevet konfronteret med en brystkræftdiagnose, er det heldigt, at Instagram kan sætte lynhurtigt fut i karrieren. Helen Downie, der står bag profilen Unskilled Worker, er blevet instant like på det sociale medie og i øvrigt en favorit hos Guccis kreative direktør Alessandro Michele.

@artlexachung
Hvem ville ikke ønske, at nogen lavede en hel Instagram-profil, som kun postede billeder af én selv side om side med historiske malerier? Så heldig er britiske Alexa Chung. De spanske søstre María og Beatriz Valdovín står bag profilen, som topmodellen selv er så glad for, at hun ofte deler billeder fra den.

"The Acrobat" by Pablo Picasso (1930) / Alexa Chung for Stylist 📸 @benrayner.

Et billede slået op af Art-lexa Chung (@artlexachung) den

Hjem til Aarhus

Det er ikke kun på den gastronomiske scene, at Aarhus rykker. I juni 2016 åbnede det spektakulære bibliotek Dokk1, der er ­Skandinaviens største. Det er en del af byudviklingsprojektet Urban Mediaspace, som for 2,1 mia. kr. skal tiltrække såvel lokale som turister til den aarhusianske inderhavn. Derfor er det også helt på sin plads, at Aarhus sidste år kom på Lonely Planets top 10 over de hotteste rejsedestinationer i Europa. Og som et ekstra lys i kagen blev den jyske hovedstad oven i købet udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Det fejrer byen med musik, udstillinger og scenekunst. Hør bl.a. forsangeren Anohni fra Antony and the Johnsons i samspil med Aarhus Symfoniorkester, tre store Susanne Bier-film fortolket som hhv. opera, danseforestilling og musical og en række spektakulære fuldmåneevents. Og så har Radiohead fået forlænget spilletid, når de lukker og slukker årets NorthSide-festival.
Af sted til Aarhus i 2017.
Aarhus2017.dkNorthside.dk

LÆS OGSÅ: Peggy Guggenheim: Denne kvinde var en af det 20. århundredes største kunstsamlere

Rejsefeber

Vi drømmer særligt om tre skønne destinationer i 2017, alle i Europa.

Mallorca
Den spanske ø har efterhånden haft held med at børste charterstøvet af sig. Vi foreslår, at du bor på Belmond La Residencia i den hyggelige landsby Deià eller på Cap Rocat Hotel syd for Palma, og at du lejer en bil. Så kan du passende køre til Gran Folies Beach og slikke sol, besøge det danske Asbæk-galleri CCA i Andratx og selvfølgelig tage et smut til Palma, hvor du skal spise fisk på Tast Club og shoppe nyt til boligen i Rialto Living.
Belmond.com/la-residencia-mallorcaCaprocat.comCcandratx.comTast.com/tastclub, ­Rialtoliving.com

Kroatien
Du er typen, der siger, at du gerne vil rejse et sted hen, hvor ikke alle andre tager til, men i virkeligheden orker du ikke, at det bliver alt for eksotisk. God mad og lækkert badevand gør det for dig. Så er Kroatien sagen. Du slipper for de helt slemme Kreta/Alanya-typer, og det dufter lidt af Østeuropa. Lad rejsen starte i Dubrovnik, som charmerer med sin ringmur, sine kalkstensgader og sit smukke hav, og tag så et par smutture til de omkringliggende øer i det, rejsebureauerne ynder at kalde den kroatiske skærgård.
Få mere inspiration på fx Cntraveller.com/guides/europe/croatia

Skotland
Tag til en af verdens absolut mest hypede kunstfestivaler, Edinburgh International Festival, få naturoplevelser, du aldrig glemmer, og drik whisky med de lokale. Skotland bliver, tror vi, the place to be i 2017. Vi skal selvfølgelig også besøge Killiehuntly Farmhouse & Cottage i det skotske højland, hvor danske Anne Storm Pedersen har forenet dansk design med skotsk 1700-talshistorie og forvandlet det historiske farmhouse til en moderne B&B.
Edinburgh International Festival, 4.-28. august, Eif.co.ukKilliehuntly.sco

Eventyr og dansefilm

Emma Watson drejer med garanti Disney-klassikeren Skønheden og Udyret i en ny og opdateret retning i rollen som Belle. Er du ikke så meget til eventyr, og var du som os helt crazy med Dirty Dancing-scenen i filmen Crazy, Stupid, Love, kan du i stedet glæde dig til igen at opleve Emma Stone flette fingre og dansetrin med Ryan Gosling i musicalen La La Land, hvor en jazzpianist forelsker sig i en spirende skuespillerinde. Og nu vi er ved dansen, skal du naturligvis heller ikke gå glip af skønne Danica Curcic, der til september spiller ­balletdanserinde i filmen Darling, som er blevet kaldt det danske svar på Black Swan.
Skønheden og Udyret, premiere 16. marts.
La La Land, premiere 23. februar. 
Darling, premiere 28. september.

LÆS OGSÅ: 6 film du bør se næste år

 

Pasta for alle pengene

Mens vi venter på det nye Noma, der åbner på et uvist tidspunkt i 2017, og hvor vi stadig ikke ved meget mere om konceptet, end at restauranten i højere grad vil følge årstiderne og dyrke sin egen køkkenhave, kan vi heldigvis vende blikket mod en bugnende dansk restaurantscene. Et af vores nye favoritsteder er italienske Mangia i Bagerstræde, som ejeren af den petit vinbar Bevi Bevi i Oehlenschlægersgade, Philip Skovgaard, står bag. Her får du serveret uprætentiøs pasta til overkommelige priser af tre kokke hentet direkte fra Italien. En hovedret koster mellem 100 og 150 kr.
Noma.dkMangia.dk

3 kvinder, der skaber overskrifter

Politisk satire, kunst og mode. Her er tre kvinder, vi rigtig gerne vil være i selskab med i 2017.

Karina Willumsen
"Det er mit kvindeomsorgsgen, jeg vil føde børn og barbere ben," sang musiker, LGBT-aktivist og satiriker Karina Willumsen til Liberal Alliance-politikeren Joachim B. Olsen i sangen Min genetik og mig. I september modtog hun forfatter og feminist Suzanne Gieses Mindelegat 2016, og vi regner med at se og høre en del mere til Karina i 2017. Tjek hendes album Sociale rekvisitter ud.

Kirstine Roepstorff
Navnet Kirstine Roepstorff kommer på alles kunstlæber, når billedkunstneren udstiller på Den Danske Pavillon til Venedig Biennalen. Kunstneren har de senere år bl.a. stået bag offentlige kunstprojekter som Klangfrø til Institut for nordiske studier og sprogvidenskab på Københavns Universitet og den gigantiske bronzeklokke Gongen på Dokk1 i Aarhus.

Maria Grazia Chiuri
Det er aldrig sket før, at en kvinde har ført nålen og tråden hos Dior, men i juli 2016 hyrede det traditionsrige italienske modehus Maria Grazia Chiuri som ny kreativ direktør efter Raf Simons. Designeren, der har været to årtier hos Valentino, markerede sig blot få måneder efter med en kollektion med feministiske slogans som We should all be feminists på T-shirts. Vi elsker det.

LÆS OGSÅ: Lena Dunham: Tak fordi I ikke fotoshoppede mine lår

LÆS OGSÅ: "Fællesskabsånden her er fantastisk. Vi har været her en gang før, og det var en kæmpe succes"

LÆS OGSÅ: Trends fra 2007 vi ELSKER