Kendte musikere: Det lytter vi til på Valentinsdag
SPONSORERET indhold

Kendte musikere: Det lytter vi til på Valentinsdag

Valentinsdag er dagen, hvor vi hylder kærligheden. Med blomster, chokolade, kys og kærlige ord. Og at hylde kærligheden er i den grad også noget, musikken forstår at gøre. Stribevis af sange beskriver den store berusende kærlighed mellem to mennesker og kan få hjertet til at banke ekstra hurtigt. Hvad musikken også kan er at lindre et hjerte, der er gået itu. Så på denne kærlighedens dag gør vi plads til begge dele; turtelduerne og dem med kærestesorger.

Af: ALT for damerne Foto: Alamy
14. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Musiktjeneste Wimp har nemlig samlet to buketter af numre udvalgt af en langt række kendte musikere. Vælg den, der passer til dig – en pro valentines og en anti valentines.

Stine Bramsen:
Pro-Valentine: Drake / 'Hold On, We're Going Home'

- Den ultimativt lykkelige kærlighedssang for mig og min mand er Drakes 'Hold On, We're Going Home', fordi min mand har introduceret mig til Drake og vi har danset rundt til den sang så mange gange hjemme i stuen og været teenageforelskede. Den blev også spillet pænt mange gange til vores bryllup. Stærkt efterfulgt af 'I Wanna Dance With Somebody'.

Anti-Valentine: Sinead O'Conner / 'Nothing Compares 2 U'
Begrundelse: " Den ultimativt ulykkelige Valentinessang må være 'Nothing Compares 2 U'. Den bliver bare ved med at gøre ondt i hjertet og man lytter til historien og tror på hendes smerte. Heldigvis har jeg aldrig haft så slemme kærestesorger, som smukke Sinead tilsyneladende har"

Allan Olsen:
Allan har valgt den samme sang som både pro- og anti-Valentine: Matwei Blanter og Michail Issakowski / 'Katjuscha'
- Jeg har valgt én sang til såvel glad som trist kærlighed i denne forbindelse. Den handler nemlig lige meget om begge dele. Men først og fremmest: den er russisk og fra 1938 – altså fra før Amerika havde sat sig på det meste. Også vores mærkedage. 'Katjuscha' blev sunget af russiske studiner, når deres kærester tog til fronten for at blive choppet op af tyskerne. Hitler elskede Katjuscha-sangen og græd, når han hørte den.


Carpark North (Søren Balsner):
Pro-Valentine: James Blunt / 'You're Beautiful'
- Den sang er kun god, når man er forelsket. Resten af tiden er den småirriterende.

Anti-Valentine: Carpark North / 'Better Off Alone'
- Sangen skrev jeg, da jeg var ulykkeligt forelsket. Den handler om at være afhængig af en person, der gør en ulykkelig.


Kira Skov:
Pro-Valentine: Bob Dylan / 'Make You Feel My Love'
- En af de smukkeste kærlighedssange, der nogensinde er skrevet må være "Make You Feel My Love" med Bob Dylan fra hans legendariske plade "Time Out Of Mind". Det er en bevægende kærlighedserklæring fra en mand, som lettere flosset i kanten har overgivet sig til sin kærlighed. Jeg bliver rørt hver gang jeg hører den performance og har selv optrådt med sangen ved flere lejligheder.

Anti-Valentine: Billie Holiday / 'My Man'
- En af de mest ulykkelige kærlighedssange jeg kan komme i tanker om må være Billie Holidays "My Man". Det er bagsiden af medaljen, når den store hengivelse og overgivelse bliver til fortabelse og selvudslettelse. Der hvor man bliver i et ulykkeligt forhold for en hver pris. Desværre var dette tema en stor del af Billies historie og ultimative forfald. Men det er stadig en meget smuk sang og en hjerteskærende fremført, som kun Billie Holiday kunne gøre det.


Panamah (Peter Lützen):
Pro-Valentine: Paul & Paula / 'Hey Paula'
- Nummeret er lige så sukkerdryppende sødt, som Valentines konceptet forekommer mig. Men på en eller anden bizar måde fungerer det alligevel. Jeg får lyst til at hoppe i en '59 Chevy. Hente min highschool sweetheart og invitere hende på Valentiensdate. Burgers and shakes.

Anti-Valentine: The Smiths / 'How Soon Is Now'
- Hvis man forestiller sig, at hver dag er Valentines Day, og man aldrig har en date, men bliver ved med at håbe, fordi det jo kunne og burde ske. Så ender man nok med at gå hjem og græde og have lyst til at dø. Forventningens glæde kan medføre enorme skuffelser.


Poul Krebs:
Pro-Valentine: Adele (Bob Dylan) / 'Make You Feel My Love'
- Sangen er den største kærlighedserklæring både når den synges af Bob Dylan og af Adele.

Anti-Valentine: Bill Withers / 'Ain't No Sunshine'
- Sangen har det blålys, der kravler ned under enhver fortvivlelse og får den til at svæve ud i det blå, hvor den hører til.


Djämes Braun:
Pro-Valentin: Thomas Eje / 'Havet er skønt'
- Vi har valgt den fordi den symboliserer den ultimative lykke.

Anti-Valentine: Iron Maiden / 'Run To The Hills'
- Vi har valgt den, fordi Kenno engang på en romantisk date satte sangen på og hans date løb ud af døren, inden sangen var færdig.


Clara Sofie:
Pro-Valentine: Clara Sofie / 'Ild & Vand'
- Sangen handler om at ægte kærlighed ikke bare er noget, man finder. Det er noget man bygger, om man så må sige. Kærlighed er ikke ligesom på film, det er meget mere end det. Uanset den bagage man har med sig, og uanset fristelser og hvad der ellers måtte være i et forhold, så handler kærlighed om at kunne gå gennem ild og vand – sammen. Og det er derfor jeg har valgt denne sang som Valentines sang. En sang om ægte kærlighed.

Anti-Valentine: Jhena Aiko / 'The Worst'
- Jeg har valgt denne sang som Anti-Valentines sang, fordi den handler om en kvinde, der er blevet forført og forladt. Videoen til sangen tager faktisk historien endnu længere – videoen handler nemlig om en kvinde, der af jalousi slår sin elskede ihjel. Det er, når kærlighed viser sit grimme ansigt, hvilket er ødelæggende frem for opbyggende.

LÆS OGSÅ: Her er sangene, der fik os til at skrue op i 2013