Eurovision Song Contest 2014
SPONSORERET indhold

Pilou Asbæk: Jeg får sved på panden ved tanken

Det er netop kommet frem, at Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk og Lise Rønne skal være værter ved Eurovision Song Contest, der afholdes i B&W-hallerne på Refshaleøen 6., 8. og 10. maj 2014.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Michael Søndergaard/DR
04. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

For Pilou Asbæk bliver det første gang at han skal agere tv-vært – og så endda på live tv. Derfor kan han heller ikke sammenligne den nye jobtitel med nogle af de store succes han karrieremæssigt tidligere har haft. Trods både scene- og kameratække forholder han sig ydmyg overfor opgaven.

- Da jeg blev tilbudt jobbet som vært, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det skulle jeg bare. Men når jeg tænker på de opgaver, der ligger forud, får jeg sved på panden. Jeg vil gøre alt i min magt for at blive en god Eurovision-vært. Jeg tror, det bliver den vildeste oplevelse og en fest, som alle er inviteret med til, siger Pilou Asbæk i en pressemeddelelse fra DR.

Mere end en rutine
To af værterne er anderledes garvede med erfaring fra større produktioner. Lise Rønne har blandt andet tidligere været vært ved Danske Melodi Grand Prix (2011 og 2013) og besat rollen som storsmilende vært på X-Factor (2008, 2009, 2011, 2012). Hun betragter sin nye tjans som noget helt specielt.

- Det er et noget af et drømmejob, må jeg indrømme. Det er med ærefrygt og blod på tanden, vi nu trækker i arbejdstøjet. Min fornemste opgave vil være at forsøge at skabe en sikker havn af nærvær og ro midt i alt det kæmpestore - og med det sagt, så skal vi selvfølgelig også skabe en fest for hver og en, der ser med, siger Lise Rønne.

Hos hendes kollega Nikolaj Koppel er begejstringen mindst lige så stor.

- Man kan ikke sammenligne en værtsrolle på Eurovision Song Contest med særlig meget andet. Det er en opgave i en liga for sig. Jeg vil gøre mit yderste for at få alle kroge af Europa og verden til at føle sig trygge og velkomne til Eurovision Song Contest 2014," siger Nikolaj Koppel, der har erfaring som tv-vært fra blandt andet Aftenshowet på DR, Danmarks indsamlingen og Maestro.

Der er stadig mulighed for at komme med til Eurovision Song Contest på Refshaleøen, både til de tv-transmitterede shows, men også til generalprøverne er der offentligt billetsalg. Billetsalget foregår via billetlugen.dk /eurovision.

LÆS OGSÅ: 62-årig i undertøjskampagne for populært tøjmærke