London
SPONSORERET indhold

5 sunde stop i London

London bugner af lækre cafeer og restauranter, men hvis dit måltid også gerne må være sundt, har du brug for hjælp. Den kommer her.

Af:: Kicki Thomsen Foto: Karin Gråbæk
15. feb. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Karin Gråbæk 

1. Gryn i gyden

Der er langt mellem små, uafhængige cafeer i det centrale London, men i den spraglede gyde Neals Yard, gemt tæt på Seven Dials i Covent Garden, er der åbnet et lille sted, der har specialiseret sig i gryn og grød. Menuen er enkel med opfindsomme kolde og varme fortolkninger af grød. Tænk gulerødder og havregrød i nyt miks. Stilen er bevidst lidt slidt og underspillet med trækasser og melsække.
26grains.com


26 grains

2. En brønd af juice

The Juice Well er stedet, hvor man får mættende smoothies og juicer med fokus på grøntsager og naturlige sødestoffer som dadler. Sunde snackkugler og små frokostretter uden sukker og gluten har også sneget sig ind i køleskabene i den lille Soho-cafe, der understreger den helt rene filosofi med en klinisk stil. Det er nærmest et juicelaboratorium.
Thejuicewell.co.uk


The Juice Well

3. Grøn dronning

Tanya's Café er ved at blive en af de grønne dronninger på cafescenen. Den sunde restaurant, der ligger i forbindelse med det grønne MyHotel i Chelsea, går for at være Europas første super food-cocktailbar. Tanya arrangerer jævnligt raw food-events, og hendes udre­nsende kur, Alkaline Cleanse, er et hit blandt Londons kvinder. Alt er baseret på Tanya og hendes teams ­idealer om sundhed og sæsonens grønne råvarer.
Tanyascafe.com


Tanya's Café

4. Sund street food

Det er svært at få nok af kokken Ottolenghis kulørte mellemøstlige mad fyldt med krydderier, krydderurter og nødder. Hans delier og ikke mindst Nopi restauranten er lidt til den dyre side. Men heldigvis har han åbnet Sesame, en cafe i ægte street food- stil med kakler på væggene og de lækreste billige takeawayretter med hummus, velkrydret blomkål, søde kartofler og lam på spyd i kølediskene.
Sesamefood.co.uk


Sesame

5. Den rå klassiker

Mens nye sunde steder hele tiden popper op, har et af de førende raw food-spisesteder, The Wild Food Café, bevaret sin stjerne blandt vegetarer, veganere og andre, der bliver høje af grønkålschips og bacon lavet af kokosnød. Drinksmenuen har lige så innovative smoothies og juicer, men man kan også skylle sundheden ned med et glas vin og få en ­hyggelig ­aften på 1. sal i Neals Yard.
Wildfoodcafe.com


Wild Food Café

LÆS OGSÅ: Dette skal du se i Melbourne

LÆS OGSÅ: Her skal du spise i New York

LÆS OGSÅ: 7 ting jeg ville ønske mine Airbnb-gæster ikke havde gjort