Barcelona
SPONSORERET indhold

8 hemmelige hotspots i Barcelona

Glem alt om Ramblaen og ­restauranter med menuen skrevet på engelsk. Barcelona byder på ­meget mere end Gaudí, strand og ­shopping, du skal dele med alle de andre ­turister. Vi har samlet 8 ­autentiske hotspots, hvor du kan drikke, spise og shoppe som de lokale.

Af:: Monica Steffensen Foto: Monica Grue Steffensen og Getty Images
17. okt. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

1. Terrasse
I en sydeuropæisk by som Barcelona er der ikke noget som en tagterrasse, hvor man kan nyde en forfriskende cocktail under åben himmel – med en overdådig udsigt over byen.
Ved havnefronten ligger museet for catalansk historie, og på toppen ligger restauranten og cocktailbaren 1881 per Sagardi, der serverer frisk middelhavsmad og lækre, farverige drinks. Her kommer tjekkede lokale – businessfolk og kreative – og nyder den smukke udsigt og brise fra havet. Restaurantens terrasse, La terraza de las Indianas måler næsten 900 kvm og er chikt indrettet med hvidt, ­minimalistisk møblement. Terrassen er åben mellem 13 og 02 og er travlest, når spanierne får fri fra ­arbejde og slutter dagen af over en drink med kollegerne. Besøg eventuelt selve ­museet tidligt på eftermiddagen, og slut besøget af med en cocktail i baren – eller et måltid i restauranten.

La terraza de las Indianas, (1881 per Sagardi), Museu d'Història de Catalunya, Terrazeo.com/terraza/1881-­la-terraza-de-las-indianas

2. Unik stemning
Cafe, bar, restaurant, klub, kunstgalleri... Guzzo minder ikke om noget andet sted i byen. Og på trods af den relativt centrale ­beliggenhed, formår de lokale (primært et yngre ­klientel) at holde stedet mere eller mindre for sig selv, skjult for byens mange turister. Hvem, hvornår og hvorfor skal man komme på Guzzo? Alle, anytime, og fordi Guzzo ganske enkelt er en oplevelse ud over det sædvanlige ­restaurant- og ­cafe­besøg. Start dagen her med en brunch, slå vejen forbi til en kop kaffe, eller nyd en veggie-burger til aften, hvor der ­jævnligt er livemusik eller dj. Omgivet af æstetik, kunst og ­musik (primært funk og jazz) er Guzzo det perfekte indslag for såvel jer, der rejser som par, som venner eller med familien.

Guzzo, Plaça Comercial, 10, ­Guzzoclub.es

LÆS OGSÅ: Nordeuropas oversete shoppingmekka

3. Autentisk tapas
Det er svært, i en by som Barcelona, at vige uden om de mange tapasbarer, der ikke i spaniernes øjne er "rigtige", spanske tapasbarer. Middelmådig mad og opskruede priser beskriver desværre mange af byens såkaldte tapasbarer. Men de gode tapasbarer findes også. Man skal bare lede lidt. En af dem gemmer sig om hjørnet fra Gaudís Sagrada Família – turistfælde, tænker du måske – men nej. Og faktisk ser stedet ikke forfærdeligt indbydende ud med lidt kikset skiltning, kedelig indretning og langt fra byens hyggeligste fortovsterrasse. Men det er nu engang her, de lokale kommer, når de skal have rigtig, spansk tapas. Al maden er frisk og lavet på lækre råvarer (men fedtet ind i litervis af olie, som vi danskere ikke er så vant til), og Tossa er især kendt for de sprøde croquetas. Atmosfæren er helt nede på jorden, og betjeningen utroligt venlig. Spis dig mæt i pølse, ost, muslinger, omelet, bagte kartofler og meget andet godt. Kom ikke tidligere end kl. 20, men vær opmærksom på, at du kan komme til at vente, hvis du vil sidde udendørs på terrassen.

Tossa, Carrer de Nàpols, 291, Tossabcn.com

4. Uimodståeligt madmekka
Lad alle dine sanser friste af frisk frugt, grønt, fisk og skalddyr, kød, ost, urter og krydderier – der sammen med sushi, frisklavet pasta og østeuropæiske specialiteter udgør sortimentet på det store indendørsmarked. Mercat de L'Abaceria er et indblik i den spanske (mad)kultur, og er ganske anderledes end de større markeder inde mod centrum, som er overrendte (og dermed stærkt prægede) af byens turister. Markedet gemmer sig i det charmerende Gràcia-kvarter, og åbnede tilbage i 1892 med det formål at skabe et sted, hvor lokale landmænd kunne sælges deres varer. Her bliver der handlet friske råvarer til ugens løb og hilst kærligt på hinanden på kryds og tværs af boderne. Mercat de L'Abaceria er det ultimative sted at iagttage mennesker. Og så skal man selvsagt ikke komme her på tom mave, da stedet er spækket med fristelser.

Mercat de L'Abaceria ­Central, ­Travessera de Gràcia, 186, Mercatabaceria.com

LÆS OGSÅ: Badeferie i Venedig

5. Marked med atmosfære
Palo Alto er street food. Palo Alto er design. Palo Alto er kunst. Palo Alto er med andre ord en himmel for æstetikere, "foodies" og besøgende, der hungrer efter en storbyoplevelse ud over det sædvanlige. Lokale, stilbevidste hipstertyper gæster markedet og socialiserer ved madboderne. Enkelte artsy typer fra nær og fjern ankommer begejstrede til markedet og kaster sig over de mange alternative markedsboder. Her finder man (afhængigt af sæson) op mod 130 stande med håndlavede kreationer i forskellige afskygninger, genbrugsguld, delikatesser, økologisk gourmetmad på street food-plan, kreative workshops og livemusik. Her er der rig mulighed for at handle unikke souvenirs i form af lokalt design og kunstværk. I de mange madboder finder man alt fra paella til sushi, veggie-burgere og mexicanske specialiteter. Kom tidligt, hvis den travle markedsstemning stresser dig, og senere på eftermiddagen for god stemning, masser af ­mennesker og livemusik.

Palo Alto, Harrer dels Pellaires, 30, Paloaltomarket.com

LÆS OGSÅ: Bjergtagende Reykjavik

6. Personlig pasta 
Ikke umiddelbart spansk, men når pastaen er frisklavet, og man helt selv kan sammensætte sin ret (bonus for de kræsne!), er det uden betydning. Og nej, vi snakker ikke Subway-agtig fastfood – her bliver der virkelig kræset for maden, og ingredienserne er helt friske. Når du træder ind i Macchina ser du til højre kokkene, der tilbereder maden: En laver frisk pasta og en anden tilbereder de forskellige saucer. Du vælger ganske enkelt den pasta, du ønsker (f.eks. med spinat), en sauce (f.eks. flødesauce med champignon) og toppings (f.eks. friske cherrytomater). Haps! Og så vil det ikke koste dig mere, end hvad der svarer til 60-70 kr. for en frisk pastaret i hyggelige omgivelser. Indretningen er lun og hjemlig med rustikke, træbeklædte vægge, fine detaljer og behagelig musik i højtalerne. Stedet er populært, så undgå de travleste tidspunkter, som når f.eks. lokale businessfolk holder frokostpause, og køen starter helt ude på gaden.

Macchina, Carrer Astúries, 17, Macchinapastabar.com

7. Cool kaffebar 
Kaffen hos Onna kommer udelukkende fra Costa Rica, og kaffebarens mesterlige baristaer forstår at brygge vanvittigt god kaffe og lave Instagram-værdig latte-kunst. Onna er en af de der kaffebarer, man ikke bare lige falder over, fordi den ligger lidt skjult i en stille, smal gade i det bohemeagtige kvarter Gràcia. Og som det ofte er tilfældet med denne type små, hippe ­kaffejoints, hvis klientel er præget af loyale, kaffeentusiastiske stamkunder, er det lidt, som om den ikke vil findes. Den vil være eksklusiv: Et sted, som folk opsnuser i deres ivrige søgen på en virkelig god kop kaffe. Men Onna er mere end god kaffe. Kaffebarens minimalistiske interiør står i kontrast til Barcelonas farvestrålende og på nogle måder kaotiske gadebillede, og stemningen her gør, at man nemt kan hænge ud her et par timer, mens man nyder en frisklavet sandwich og får en snak med indehaveren Anahi, der kommer fra en kaffeproducerende familie i Costa Rica, hvor hun åbnede sin første ­kaffebar som 17-årig.

Onna, Carrer de Santa Teresa, 1, ­Onnacoffee.com

8. Miró-museet
Lidt udenfor centrum ligger Miró-museet Fundació Joan Miró. Miró arbejdede primært med maleri og skulptur, og var, som en af det 20. århundredes mest fremtrædende kunstnere, i spidsen for surrealismen (med blandt andre Dalí) samt en af modernismens frontfigurer. Museet ligger i en minimalistisk, lys bygning – en arkitektonisk perle, designet af Joseph Lloís Sert, der var ven af Miró. Det rummer ikke alene den største samling af Mirós abstrakte værker, bestående af op mod 300 malerier, 150 skulpturer, for ikke at tale om hans mange tegninger, malerier og grafiske værker. På museet finder man desuden en lang række værker af samtidskunstnere, heriblandt Antoni Tàpies, Fernand Léger og Henry Moore. Nyd også udsigten fra toppen af bygningen, og haven, der rummer en håndfuld skulpturer, og som udgør det ultimative spot til en picnic i det grønne.

Fundació Joan Miró, Parc de Montjuïc, Fmirobcn.org

Vejen til Barcelona
Norwegian flyver dagligt direkte ­mellem ­København og Barcelona, med priser fra 275 kr. pr. vej, hvis man ­booker i god tid. Også SAS flyver direkte.

LÆS OGSÅ: De smukkeste 24 timer i Stockholm

LÆS OGSÅ: Berlin på budget

LÆS OGSÅ: De bedste tips til en weekend i Paris