Halkidiki
SPONSORERET indhold

Luksusparadis på den græske halvø Halkidiki

Stå op til lyden af bølgeskvulp, forkæl dig selv med en afslappende massage, og mæsk dig i græsk salat med gedeostecreme. På Ekies All Senses Resort på den nordgræske halvø Halkidiki har du alt inden for rækkevidde: Formidable restauranter, uspolerede paradisstrande med krystalblåt hav og toplækkert design.

Foto: Monica Grue Steffensen
24. aug. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Den nordgræske perle Halkidiki består af et mindre opland og tre aflange halvøer: Kassandra, Sithonia og Athos. Førhen var de faktisk øer, men grundet hævet havbund er de i dag forbundet til fastlandet.

Kassandra er i forvejen et populært ferieparadis, hvor mange turister kommer hvert år. Athos, den østligste halvø, er hjemstavn for det 2.033 meter høje bjerg, som deler navn med halvøen, men også kaldes Det Hellige Bjerg. Halvøen huser en række klostre og munkefællesskaber, og kvinder og børn er forment adgang til denne "munkestat", der blev etableret helt tilbage i 963.

Cirka halvanden times kørsel fra Thessaloniki lufthavn ligger Ekies All Senses Resort på den tredje og midterste halvø, Sithonia. Denne halvø er, i modsætning til Kassandra, der blandt andet er kendt for sit livlige natteliv, en mere rolig feriedestination, hvor knap så mange turister – og primært grækere – kommer for at nyde en fredelig ferie i naturskønne omgivelser. Strandene i området og på omkringliggende øer er fantastisk smukke, og omgivelserne utroligt frodige. 

Ekies ligger i en den lille Vourvourou bugt og er beskyttet for Ægæerhavets værste vind. Her er bæredygtighed, økologi og samhørighed med naturen i centrum, og Ekies All Senses Resort rummer og byder på alt, hvad hjertet begærer.

Fredet paradisstrand
Hvem drømmer ikke om en fredelig, uberørt strand i sydens sol, som ikke er pakket med turister, solsengeudlejning og ivrige sælgere? Stranden foran Ekies All Senses Resort er privat og desuden beskyttet af naturbeskyttelsesprojektet Natura 2000, hvilket siger lidt om omgivelserne, der er helt specielle.

På stranden kan man ligge sig på en af de mange bløde solsenge og slå de store parasoller op, når varmen bliver for intens (og det har den det med at blive i denne del af landet). Her ligger man bogstaveligtalt med fødderne i vandkanten, og når eller hvis man får nok af det, kan man gå de få skridt op bagved, hvor strandbaren og restauranten ligger – eller tage sig en dukkert i det krystalklare badevand.

Stranden er desuden perfekt, når man kommer med små børn, da man skal mange meter ud, før vandet begynder at nå én til navlen.

LÆS OGSÅ: Guide til solskinsøen Mallorca

Ferie deluxe
Ekies All Senses Resort forener natur og moderne design og danner rammen for stolte, græske traditioner – med et moderne tvist. Hotellet er luksuriøst, men med en bohemeagtig vibe, der gør, at man nemt falder helt ned i feriegear.

Da hotelejer Alexandra var barn, kom hun på det forhenværende hotel med sin familie. Flere år senere opkøbte hendes far grunden, der i dag er hjem til Ekies All Senses Resort. Alexandras vision var at skabe et hotel, der i balance med naturen skulle kæle for alle sanser, og det er lykkedes hende meget godt efter flere års samarbejde med en række arkitekter og designere. Her bliver løbende foretaget ændringer og forbedringer på hotellet, og for nyligt har den græske designer Angelos Bratis, der blandt andet arbejder som konsulent for de store modehuse, designet personalets chikke, stribede uniformer.

Overalt på hotellet – inde- såvel som udendørsarealer – er der kræset for detaljerne. Indretningen er gennemtænkt både visuelt og praktisk. Især de mange hyggekroge på værelser og fællesarealer er geniale – og meget populære. I receptionen kan man købe en designertunika eller -kimono med hjem som souvenir.

En kulinarisk oplevelse
Også hotellets mad er tro mod konceptet, og de klassiske, græske retter, som vi alle kender, serveres næsten alle med et tvist af en slags. På Ekies All Senses Resort er det nemlig ikke bare græsk, men moderne græsk cuisine, der karakteriserer menukortet. Den græske kok Dimitris Pamporis har for nylig tilsluttet sig køkkenpersonalet på hotellet, hvor han sætter sit præg på menuen. Hans mission er at modernisere de velsmagende, græske retter og introducere dem internationalt.

Der improviseres og ændres løbende ved menuerne på hotellets restauranter, men prøv om muligt en græsk salat med gedeostecreme og "olive soil" ("oliven-jord"), som er tørre, formalede oliven, der, som navnet antyder, ligner jord. På Ekies All Senses Resort er stort set al maden desuden lavet på lokale og primært økologiske råvarer.

LÆS OGSÅ: Sandstrand og stjernestøv i San Sebastián

Bådtur i øhavet
Book plads ombord på hotellets egen båd. Udflugten varer ca. tre timer, og man kan tage af sted formiddag eller eftermiddag. Formiddag kan dog anbefales, da varmen ganske enkelt bliver for uudholdelig senere på dagen. Ombord på den gamle fiskerbåd, der har fået sig lidt af en makeover, kommer man rundt til et par fantastiske øer og strande, hvor vandet må siges at være indbegrebet af farven azurblå. Ombord bliver der desuden serveret vand og frokostsandwiches, så man ikke vender sulten tilbage til hotellet. Det koster 35 euro (ca. 260 kr.) pr. person at komme med ombord og 15 euro (ca. 110 kr.) for børn.
Alternativt kan man leje en speedbåd for et par timer og selv tage på opdagelse.

Spa-forkælelse
Hos hotellets spa kan man forkæle sig selv med massage og hudbehandlinger. Når du ankommer til din aftalte tid, skal du udfylde et skema, hvor du blandt andet bliver spurgt om dine vaner, din livsstil og diæt, om du lider af migræne, stress eller søvnproblemer og meget mere. Behandlingerne bliver på den måde altid unikke og tilpasset den enkeltes behov.
Læs mere om de forskellige behandlinger på Ekies.gr

Solnedgang og middag til lyden af bølgeskvulp
Har man råd til at kaste ekstra penge efter en oplevelse ud over det sædvanlige, skal man prøve private dining. Her bliver der dækket åh så fint op på stranden eller badebroen med udsigt til vandet og solnedgangen, hvor man så får lov til at nyde en privat 6-retters middag. Menuen er skræddersyet og kan tilpasses vegetarer, veganere, glutenallergikere mm.

Hele oplevelsen er noget så romantisk og minder mest af alt om noget fra en drøm – eller en klichéagtig kærlighedsfilm. Forestil dig det: Lun sommeraften, levende lys, lyden af vandet, der rammer ind på badebroen, og solnedgangen ude bag bjergene. Det afspejler sig i prisen – det koster fra 120 euro (ca. 892 kr.) pr. person.

Det kulturelle centrum Thessaloniki
Der er ikke meget at se og tage sig til i det område på Sithonia halvøen, hvor Ekies All Senses Resort ligger. Men inde på land ligger Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, der i 1997 var europæisk kulturhovedstad og i 2014 europæisk ungdomshovedstad. Byen huser en række kulturinstitutioner og historiske monumenter, der i dag er på UNESCOs verdensarvsliste. Mange rejser hertil i forbindelse med de mange kulturelle begivenheder, der bliver afholdt i byen: Film-, musik-, og teaterbegivenheder samt festivaler.

4 gode restauranter på Ekies All Senses Resort
Morgenmad
På Kuko serveres morgenmadsbuffeten og halvpensionsmåltiderne. Retterne er enkle og børnevenlige. Forbered dig, hvis du har børn med: Morgenbuffeten er rig på kage og søde sager, hvilket vi ikke er så vant til herhjemme.

Frokost og aftensmad
Búbo er "hovedrestauranten". Den er en anelse mere varieret og eksperimenterende end Kuko. Ud over klassikere som græsk salat, tzatziki, diverse meze (græsk tapas) og fiskeretter, kan man også vælge mellem spaghettiretter og miniburgere. En græsk salat koster 11 euro og spaghetti bolognese 9 euro.

Snacks og drinks
Loligo er hotellets "beach bar". Her kan du flade ud i barens mange komfortable sofaer og bløde puder, mens du nyder en frisk mojito eller en clubsandwich.

Luksusmiddag i trætoppen
Det sidste nye skud på stammen er Treehouse restauranten, der ligger i et af områdets træer, hvor vildt det end lyder. Her er bygget en terrasse over Loligo, hvor man om aftenen kan nyde en ekstraordinær middag med udsigt til områdets smukke bjerge – og selvfølgelig solnedgangen! Menuen fornyes jævnligt (ca. hver 15.-20. dag), mens enkelte retter bliver på menuen. En tasting-menu koster 80 euro (ca. 600 kr.) pr. person.

LÆS OGSÅ: Simple living på Sicilien

Sådan kommer du dertil
Fly
Aegan Airlines flyver mellem Københavns lufthavn og Thessaloniki, typisk med stop i Athen. Bestiller man fly i god tid, kan man komme af sted for lige omkring 100 euro (ca. 743 kr.) pr. vej. Rejs i juni eller september, hvor varmen er udholdelig.

Hotel
Værelser på Ekies All Senses Resort koster fra 100 euro (ca. 745 kr.) og opefter pr. nat. Her er gratis internet, TV og DVD-afspiller på alle hotellets værelser, og sengene er 100 procent naturlige Coco-Mat senge, der er lavet af blandt andet kokosfiber, tang, kaktus og andre naturmaterialer. Book dit ophold på Ekies direkte på hotellets egen hjemmeside Ekies.gr og læs mere om koncept og design på Designhotels.com/ekies
Det kan anbefales at tage en dag eller to i selve Thessaloniki før eller efter opholdet på Ekies All Senses Resort.

LÆS OGSÅ: Badeferie i Venedig

LÆS OGSÅ: Guide til det cool Californien

LÆS OGSÅ: De bedste hotspots i Madrid