Mette og Martin fra Gift ved første blik
SPONSORERET indhold

Gift ved første blik: Derfor gik det ikke med Martin og Mette

Tre par blev sammensat. To valgte at blive sammen efter de fire uger, projektet varede, og i dag er kun ét par stadig sammen. Hvorfor opstod der aldrig sød musik mellem Mette og Martin, og er projektet lykkes? Få svarene her.

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Snowman Productions
24. okt. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Ud af de tre par, der blev sammensat af de fire eksperter; en sexolog, parterapeut, præst og antropolog, er ét par stadig sammen i dag. Noget, der nok er kommet bag på ALTfordamerne.dk's læsere, der inden sidste program blev sendt, kunne deltage i en afstemning om, hvem de troede ville klare skærene.

Dét par færrest ville sætte deres penge på var Mette Adler og Martin Tobias Møller – ud af 575 stemmer fik de 5.

For høje forventninger
Fra start har det været tydeligt, at det ikke kørte på skinner for de to, og på et tidspunkt flyttede de også hver til sit under de fire uger, optagelserne varede. For Martin har det blandet andet fyldt meget, at alle har haft forventninger til dem.

- Man bliver lidt stresset, fordi man lader sig påvirke af, at der er nogle forventninger et eller andet sted. Både fra en selv og den anden person, og ens familie og venner og også programmet. Når man starter med at høre, at det største mål er at finde tre par, der bliver sammen, ligger jo et pres på en, siger Martin til ALTfordamern.dk.

Martin mener selv, at han gjorde, hvad han kunne for at indfri både sine egne og omverdenens forventninger.

- Jeg prøvede hele tiden på at se, hvad jeg kunne gøre for at få det til at fungere. Der går måske lidt sportsmand i det, for man vil gerne have det til at lykkes. Det handlede for mig om at vinde hendes kærlighed, men jeg kom aldrig rigtig igennem med det, jeg gerne ville. Jeg er sådan lidt ærgerlig over, det ikke lykkes, siger han.

LÆS OGSÅ: Derfor er vi så pjattede med "Gift ved første blik"

Der var to kompromisser
Ifølge psykolog og forsker med speciale i sexologi, Gert Martin Hald, der er den ene af de fire eksperter i programmet, er det både overraskende og så alligevel ikke, at Martin og Mettes ikke lykkes.

- Det der var det store spørgsmål ved dem, var to ting. Om Martin kunne komme på banen og markere sig og være lidt mindre konsensusdreven, end han i virkeligheden er, og det andet, om Mette kunne give lidt plads til ham og tabe lidt af kontrollen. Det var et af de store spørgsmål, vi diskuterede meget. Men det var ikke kun det. Det var også den umiddelbare tiltrækning, som vi ikke kan korrigere for. Den var ikke til stede hos dem. Typemæssigt mere end personlighed og værdimæssigt, var matchet bare ikke til stede i høj nok grad, siger han.

Alligevel har det overrasket psykologen, at Martin og Mette virker til at være så langt fra kærligheden.

- Jeg havde forventet, det ville gå kærlighedsmæssigt bedre, end det gjorde. Kærligheden og gnisten var der bare aldrig. Men de havde lige så gode forudsætninger som Jonas og Lykke. Men det virker til, at de godt kunne blive gode venner i stedet for at blive kæreste, siger han.

 

"Jeg synes slet ikke, det er så galt, som det blev vist."

 

Har ikke kontakt i dag

Selvom Martin og Mette ikke endte med at finde rosenrød lykke, så har Martin intet ondt at sige om Mette. Det skulle bare ikke være.

- Både dengang og stadig væk, kan jeg rigtig godt lide Mette. Og jeg synes ikke, hun er  fremstillet hundred procent, som jeg ser hende i programmet. Hun er et menneske, der står ved sine værdier og moral. Og så er hun bare et varmt og kærligt menneske. Jeg synes slet ikke, det er så galt, som det blev vist. Hun virker meget afvisende hele vejen igennem, og der er mange øjeblikke – blandt andet på vores tur til Rom, hvor det ser ud som om vi bare sidder og kigger på hinanden og ikke siger noget til hinanden. Og det er det, de valgte at bringe. Men vi talte faktisk rigtig meget sammen. Og prøvede på at være åbne overfor hinanden og snakkede rigtig meget om følelser. Vi arbejdede hårdt for det, siger Martin, der er blevet overrasket over, at så mange har en holdning til Mette.

Selvom han godt kan lide "ekskonen", har de to ingen kontakt i dag.

- Vi snakkede sammen nogle dage efter og et par uger efter, og så tog jeg tre uger på ferie, hvor vi ikke snakkede sammen. Vi fik underskrevet skilsmissepapirer, da jeg kom hjem, og så har vi stort set ikke snakket sammen siden, siger Martin.

Var sikker på Mie og Simon
Men er eksperimentet så lykkes, nu hvor to ud af tre par stadig er singler. Det mener Gert Martin Hald nu nok at det er.

- Jeg synes, eksperimentet er lykkes. Jeg skal være helt ærlig og sige, at fra start ville det for mig være en succes, hvis vi kunne skabe en eller anden grad af gnist hos parrene. Og at ét par ville gå igennem. Og rent debatmæssigt, og få folk til at tænke over, hvem de går efter – synes jeg i høj grad også er lykkes. Det er to planer.

- Man kan jo altid være bagklog. Men jeg lagde fra start mit hoved på blokken for Mie og Simon. De scorede tårnhøjt på de test, jeg matchede dem ud fra, og var dem, der generelt matchede på seksualitet, personlighed, værdier, samliv og kommunikation og hvad de gerne vil med deres liv indenfor de næste fem år. De lå til et topmatch. Dengang de kom frem i beregningerne og computeranalyser, var jeg glad.

LÆS OGSÅ: Jonas og Lykke: Det har været voldsomt.