Madplan til hele ugen
Foto: Kapitosh / Alamy Stock Vector | Denne uges madplan til dig - med masser af skønne opskrifter til både hverdag og weekend.
ALT.dk

Nem madplan uge 33

Ugens madplan: Mad til hele uge 33

August byder forhåbentligt på lune aftener og lækker mad sammen med gode venner. I denne uges madplan finder du 5 opskrifter på nem aftensmad til hverdag og 2 lidt mere krævende opskrifter til weekenden.

Af Hanne Bang 11.aug.2017 Mad

...Og madplanen indeholder selvfølgelig også en lille lækkerbisken til en af dagene, nemlig en skøn chokoladekage med creme anglaise og sommerbær. Du får som altid alle opskrifterne + en indkøbsseddel her. Glæd dig til ugens madplan, der byder på:

Meatless Monday: Lækker lasagne med svampe & spinat
Tirsdag laver vi krydrede minifrikadeller med pasta – du kan evt. lave en dobbeltportion af dellerne – så har du til fryserne eller madpakken.
Onsdag er pizza-dag – vi laver kartoffelpizza og krydser fingre for, at der er et stykke tilovers til dagen efter. Den smager nemlig også HIMMELSK, når den er kold.
Torsdag er det tid til parmesanstegt kylling
Fredag griller vi kalvekoteletter
Lørdag er det tid til en lækker lammekølle
Søndag spiser vi med fingrene og serverer skønne spareribs med hjemmelavet coleslaw.

 Og skulle der byde sig en anledning i løbet af ugen får du også en super lækker opskrift på en skøn chokoladekonfektkage med creme anglaise og sommerbær.

Hvis du vil lave opskrifterne i denne uges madplan, skal du følge denne indkøbsliste:

 

Kød/fisk:

500 g hakket svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
4 stk. kyllingebryst
4 kalvekoteletter a 125 g 
1 lammekølle på ca. 1,5 kg.
2 kg spareribs (svineribben)

Mejeri

25 smør
7 dl (sød)mælk
revet ost
1 æg
Frisk parmesan
Gær (hvis du selv laver pizzadej)
125 g frisk mozzarella
400 g græsk yoghurt
1 dl yoghurt

Frugt/grønt:

4 løg
1 rødløg
1-2 forårsløg
Hvidløg

800 g svampe
3 gulerødder, ca. 200 g
2 stilke bladselleri
1 grøn peber

400 g babyspinat
En håndfuld mikrosalater eller persille
1 håndfuld friske urter, fx bredbladet persille eller oregano 
3-4 stilke frisk mynte 
Persille
Frisk basilikum
Salvie 

1 grøn chili 
2 chili pebre
1 fennikel

250 g fintsnittet savoykål, spidskål eller hvidkål
1 glaskål

Ca. 300 g kartofler

550 g grønne asparges 
1,5 kg tomater – gerne små med stilk
½ agurk

2 ubehandlede citroner 
Frisk lime eller limesaft

Kolonial:

300 g pasta f.eks. bånd
600 g mel (Italiensk hvedemel af typen „nr. 00“) – hvis du selv laver pizzadej
Pankorasp
Cashewnødder

 

Div:

Balsamicoeddike
6 friske lasagneplader
Færdig pizzadej, hvis du ikke laver dejen til kartoffelpizzaen selv
Marinerede oliven, grofthakkede
Lys balsamico
400 g fuldkorns-baguette 
God mayonnaise, f.eks. Hellmanns
1-2 flûtes
Brun farin
Syltet jalapenochili
Worcestersauce
Dijonsennep
Æbleeddike
Tomatketchup


Hvis du vil bage chokoladekagen, skal du også bruge:

200 g god mørk chokolade, 70 procent
175 g smør
5 æg, delt i blommer og hvider
2 æggeblommer
5 store økologiske æggeblommer, alternativt 3 bægre pasteuriserede
350 g sukker
Vaniljesukker/essens
Usødet kakaopulver + ekstra til at drysse formen med
Hvedemel
2 dl Piskefløde
2 dl sødmælk
1 tsk vaniljekorn og -stang fra vaniljekværn, eller korn fra 2 vaniljestænger

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
  1. Med denne madplan får du hver uge fem opskrifter til nem aftensmad mandag – fredag og en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle fem dage på en og samme tid
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
dupa

Henter...