Madplan med nem aftensmad
Foto: Kapitosh / Alamy Stock Vector | Nem aftensmad til hele ugen og to lækre bud på mad til dine gæster i weekenden.
ALT.dk

Nem madplan

Ugens madplan uge 36

Denne uges madplan byder på super lækker og nem aftensmad – efteråret er rykket tættere på, så vi har skruet lidt op for de lidt tungere retter, men krydser fingre for, at de måske kan nydes i en sensommersolstråle på altanen eller i haven i løbet af ugen.

Af Hanne Bang 22.aug.2017 Mad

I denne uge skal vi have:

Nem mandagsmad: Tortillapizzaer med lækkert fyld – disse pizzaer tager vitterligt ingen tid at lave, og fyldet ovenpå kan varieres i det uendeligt.

Tirsdag skal vi have hakkebøffer med bløde løg og efterårets første æbler til.

Onsdag laver vi en eksotiske version af en ribbenssteg, der er sød og crispy og perfekt til den grønne mango og limedressing.

Torsdag skal vi have asiatisk fiskesuppe. 

Fredag står menuen på skønne græske frikadeller med tzatziki

Lørdag går vi helt retro og serverer mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Søndagsmiddagen består af lækre burgere med grove fritter og urtemayo

Og så skal vi selvfølgelig også have kage – denne uges kage er den skønneste hjemmelavede franske vafler med en sød og syrlig citroncreme.

Som altid finder du alle opskrifterne nederst på siden – og her får du en indkøbsseddel, som du kan gemme på din telefon eller printe og tage med ud og handle.

Velbekomme – og hav en rigtig god uge!

INDKØBSLISTE TIL UGE 36:

Kød & fisk:
200 g hakket oksekød (til tortillapizzaerne)
500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt (til hakkebøfferne)
800 g hakket oksekød (til burgerne søndag)
400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt 
1 svinemørbrad
350 g bacon – (både til mørbrad og burgere)
200 g ribbensteg, købt færdiglavet
200 g fast hvid fisk
200 g fersk laks 
250 g store kogte rejer

Mejeri:
4 dl cremefraiche 18%
100 g cheddar, revet
30 g smør
1 æg 
2 dl mælk 
200 g græsk yoghurt 
2½ dl madlavningfløde (8%)

Frugt & grønt:
5 bagekartofler med skræl (1250 g) (til pommes frites)
Evt. kartofler som tilbehør til hakkebøfferne
Hvidløg
5-6 løg + et rødløg
1 bundt forårsløg 
3 æbler – gerne røde
1 grøn mango (umoden)
250 g champignons
Savojkål
Icebergsalat
350 g cherrytomater
2 agurker
Hjertesalat
2 tomater + ekstra tomater og løg, hvis du vil lave tomatsalat til frikadellerne
2 gulerødder 
200 g broccolibuketter 
1 courgette
2 bundter persille
1 bundt purløg
¼ bundt sød thaibasilikum/almindelig basilikum
1 potte koriander 
2 lime
2 røde chilier – gerne tørre

Diverse:
4 tortillaer (majspandekager)
2 dl brødkrumme af franskbrød 
4 burgerboller
Groft hvedebrød eller flûte til frikadellerne
Ris eller perlebyg, perlerug eller perlespelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)
200 g kogte fuldkornsrisnudler
6 korianderrødder, fint hakket (eller 10 korianderfrø knuste)
Palmesukker/rørsukker
Bouillon
Kulør
10 jalapenos
Jalapeno-relish
Fiskesauce
Karrypastarød el. grøn 
Grønsagsbouillon 
1 lille dåse kokosmælk
200 g salatmayonnaise
Chilimayonnaise

EVT:
Agurkesalat på glas – til hakkebøfferne
Frosne bønner – til hakkebøfferne

Hvis du også vil bage de franske vafler, skal du bruge:
300 g smør
175 g hvedemel
Lidt eddike
1 æggehvide
175 g perlesukker eller almindelig sukker
250 g flormelis
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
  1. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  2. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  3. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  4. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  5. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  6. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.

Henter...