Lækre mellemmåltider med rug
SPONSORERET indhold

3 sunde rugbarer, du kan bage selv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækkersulten − eller brug for et sundt mellemmåltid? Her får du opskriften på tre sunde rugbarer, som er lavet på samme dej, men med forskelligt fyld. Mmm!

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nørregaard
06. feb. 2017 | Opskrift | Fit living
16 stk. rugbarer

Ingredienser

Grunddej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
eller 500 g Rugkernebrødsblanding
med hørfrø fra De 5 gårde
200 g hvedemel

Rugbar med rosin & valnød:
1 portion grunddej
50 g hakkede valnøddekerner
100 g lyse rosiner
1 spsk stødt fennikelfrø

Rugbar med tranebær:

1 portion grunddej
150 g tørrede tranebær

Rugbar med choko:

1 portion grunddej
125 g hakket mørk chokolade 70%

Sådan gør du:

Grunddej:
Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner. Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Rugbar med rosin & valnød:
Tilbered grunddejen og ælt den med rosiner, nødder og fennikel.
160 kcal

Rugbar med tranebær:
Tilbered grunddejen og ælt den med de tørrede tranebær.
170 kcal

Rugbar med choko:
Tilbered grunddejen og ælt den med hakket chokolade.
180 kcal