3 sunde rugbarer, du kan bage selv
Lækkersulten − eller brug for et sundt mellemmåltid? Her får du opskriften på tre sunde rugbarer, som er lavet på samme dej, men med forskelligt fyld. Mmm!
Ingredienser
Grunddej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
eller 500 g Rugkernebrødsblanding
med hørfrø fra De 5 gårde
200 g hvedemel
Rugbar med rosin & valnød:
1 portion grunddej
50 g hakkede valnøddekerner
100 g lyse rosiner
1 spsk stødt fennikelfrø
Rugbar med tranebær:
1 portion grunddej
150 g tørrede tranebær
Rugbar med choko:
1 portion grunddej
125 g hakket mørk chokolade 70%
Sådan gør du:
Grunddej:
Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner. Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.
Rugbar med rosin & valnød:
Tilbered grunddejen og ælt den med rosiner, nødder og fennikel.
160 kcal
Rugbar med tranebær:
Tilbered grunddejen og ælt den med de tørrede tranebær.
170 kcal
Rugbar med choko:
Tilbered grunddejen og ælt den med hakket chokolade.
180 kcal